Recenzie ”Fata de hârtie” de Guillaume Musso

by | Jan 30, 2017 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți, Romantism

🔥 CARTEA FATA DE HÂRTIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Fata de hârtie de Guillaume Musso era de ceva vreme pe lista mea de viitoare lectură. Deși începutul lecturii nu fusese extraordinar și chiar începusem să am o părere de rău privind această inițiativă, pe parcurs nu numai că am rămas captivată ci și plăcut surprinsă.

Când vine vorba de problemele inimii trebuie să recunosc că autorii de sex masculin nu prea excelează la a exprima adevăratele trăiri. Au inițiativă, spun povești uluitoare dar nu reușesc să te atingă cu adevărat. Guillaume Musso, la rândul lui, nu mi-a transmis emoție. În schimb, mi-a dăruit o poveste romantică fantastică și uluitoare.

Pășind în poveste, mă așteptam ca Fata de hârtie, Billie Donelly nu numai să rămână invizibilă pentru cei din jur ci să fie cu adevărat o halucinație a lui Tom Boyd. Așteptările mi-au fost înșelate. Billie nu numai că a devenit un personaj feminin vizibil de toată lumea dar a devenit scânteia speranței nu numai pentru Tom, ci și pentru prietenii acestuia, Carole și Milo.

…prietenia dublează bucuriile şi reduce la jumătate necazurile nu e doar o formulă.

Ca să încep cu începutul: Tom Boyd este un faimos autor ce s-a făcut remarcat odată cu publicarea primului volum al Trilogiei Îngerilor, o trilogie ce încă de la început a cucerit milioane de inimi. Inima autorului, la rândul lui, a fost cucerită de Aurore, o frumoasă cântăreață de operă. Însă, odată cu publicarea celui de-al doilea volum al trilogiei, Tom Boyd cunoaște o decepție în dragoste după ce, la câteva luni de iubire pătimașă, frumoasa Aurore îl părăsește. Acesta este începutul colapsului atât în ceea ce privește viața lui Tom, cât și în ceea ce privește apariția volumului final al trilogiei mult iubite de atâția fani.

Soarta se schimbă când, la tipărirea celui de-al doilea volum al seriei, un lot de cărți este greșit tipărit, astfel că 10 000 de volume se întrerup brusc la mijlocul, atât al cărții cât și al unei fraze, lăsând cititorii decepționați, cu jumătate de carte plină cu foi albe. Odată cu greșeala de tipărire, Tom face cunoștință cu Billie, o fată apărută în miez de noapte în casa lui, ce susține că este chiar Billie Donelly, unul din personajele seriei sale.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Guillaume Musso

– Am căzut dintr-o carte. Am căzut din povestea ta, ce naiba!

Am privit-o neîncrezător, fără să înţeleg niciun cuvânt din aiurelile ei.

– Am căzut dintr-un rând, din mijlocul unei fraze neterminate…

Acesta este începutul unei povești fascinante despre recuperare, speranță și iubire. Billie, cu a ei fire vulcanică, energică, cu un simț ironic dezvoltat, reușește să-l atragă pe Tom în cursa recuperării iubirii Aurorei, regăsirii de sine, dar și spre inspirația necesară ce va desăvârși Trilogia Îngerilor, speranța a milioane de oameni.

În felul ei, transformase viaţa tuturor celor care o avuseseră în mâini. Romanul ăsta nu era ca celelalte. Povestea pe care o spunea încolţise în mintea unui adolescent traumatizat de drama trăită de prietena lui din copilărie. După ani de zile, când autorul ei era la rândul său asaltat de proprii lui demoni, cartea propulsase în lumea reală unul din personajele ei pentru a-i veni în ajutor. Dar, în dimineaţa aceea, în timp ce fluviul începea să ude paginile lucrării, realitatea părea că dorea să-şi reintre în drepturi, hotărâtă s-o înlăture definitiv pe Billie de pe faţa Pământului.

Guillaume Musso ne poartă pașii într-o poveste nouă, ingenioasă, cu miros de iubire și îmbrățișarea caldă a prietenilor. După cum spuneam, Fata de hârtie nu mi-a transmis sentiment, dar mi-a transmis plăcerea de a citi o carte nouă și de a descoperi în ea faptul că anticipația nu este binevenită. Oricât aș fi încercat, nu aș fi ghicit nicicum finalul ce avea să mă aștepte.

În fond, cred că iubirea nu e nimic altceva decât dorinţa de a trăi lucrurile în doi, îmbogăţindu-te cu ce are celălalt diferit.

Fata de hârtie nu numai că te impulsionează să citești cartea lui Guillaume Musso, dar îți trezește curiozitatea și cu privire la Trilogia Îngerilor a lui Tom Boyd. Ești împins spre a afla atât povestea lui Billie Donelly, personaj de carte, dar și cea a lui Billie, căzută dintre rânduri și salvatoare a autorului minune.

Deziluzie, iubire, speranță, prietenie, unitate. Acestea sunt principiile ce stau la baza volumului Fata de hârtie. O carte ce promite să-ți înșele așteptările și să-ți dea un final de dragoste pe placul romanticilor incurabili. Guillaume Musso îți creează fiorii unei mari iubiri între  un scriitor și povestea sa. Descoperim prin Fata de hârtie nu numai cum oamenii pot găsi salvarea prin intermediul unei cărți ci și cum poate un scriitor să-și găsească speranța, salvat fiind de propria-i imaginație ce prinde viața prin suflare divină.

Unele lucruri sunt uşor de început, dar nu-şi capătă adevăratul sens decât atunci când le-ai dus la bun sfârşit.

Titlu: Fata De Hârtie
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2012
Editura: ALL
Nr. Pagini: 334
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.01.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”ISTORIA UNUI GENOCID ÎNDELUNG IGNORAT” de Sergiu Selian

Recenzie ”ISTORIA UNUI GENOCID ÎNDELUNG IGNORAT” de Sergiu Selian

Nicolae Iorga afirma că “Un popor care nu-și cunoaşte istoria este ca un copil care nu-și cunoaşte părinţii!”.  Pe acest principiu, autorul, din dorința de a informa opinia publică română asupra Genocidului din 1915, subiect încă prea puțin cunoscut populației din...

Recenzie ”MEȘTERUL CEASORNICAR” de Ioana Blaga

Recenzie ”MEȘTERUL CEASORNICAR” de Ioana Blaga

Bună, dragi cititori! Vă îmbrățișez cu aroma de ceai de toamnă și vă invit să descoperim o lume magică împreună. Astăzi este mai mult pentru cei care au în casă sau cunosc un princhindel căruia i-ar putea dărui o carte încântătoare. Romanul Meșterul ceasornicar se...

Recenzie ”Magia punctelor” de Stefania Tudorache

Recenzie ”Magia punctelor” de Stefania Tudorache

Ce mai faceți?! Mi-a fost de dor de voi. Am citit mult zilele acestea și am fost dornică să vă împărtășesc ce am mai descoperit prin lumea cărților. Culorile anotimpului mi-au adus, cu iz de toamnă, cartea Magia punctelor scrisă de Ștefania Tudorache.  Volumul...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 2010 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 151 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Ce ironie!!! Sunt cateva zile de cand am terminat cartea 😉 . Ca si tine, inceputul mi s-a parut oarecum dezamagitor. Citisem “Central Park” care mi s-a parut senzationala, iar “Fata de hartie” imi parea plictisitoare. Mare greseala!!!! Citind, treptat, am rwalizat ca eram captivata. Nu m-am lasat pana nu am terminta-o. Inca o data Musso mi se pare genial 😛