Recenzie „Angélique” de Guillaume Musso

de | iul. 11, 2023 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ANGÉLIQUE ARE REDUCERE PE:

O carte destul de scurtă pentru gusturile mele, care consider că avea mai mare potențial dacă autorul ar fi decis să o mai dezvolte puțin, mai ales pe finalul poveștii. Guillaume este un autor francez extrem de versatil și talentat, care te trece prin 100 de stări posibile și te face să uiți puțin genul pe care îl citești. Este cameleonic și boem, dar rămâne fidel stilului care i-a adus succes. „Angelique” este ultima carte apărută la Editura Trei și mă bucur că aceasta i-a păstrat coperta, pentru că este foarte frumoasă și artistică.

Chiar și îngerii au demonii lor…
Paris, Crăciunul anului 2021
După un atac de cord, Mathias Taillefer se trezește într-un salon de spital. O fată necunoscută stă la căpătâiul lui. Este Louise Collange, o studentă venită voluntar să le cânte la violoncel pacienților. Din vorbă în vorbă, ea află că Mathias este polițist și îi cere să redeschidă un caz mai ciudat. La început reticent, el acceptă în cele din urmă să o ajute. Din acest moment, amândoi sunt prinși într-un angrenaj mortal.
Intens, neașteptat, captivant, un labirint de emoții în care certitudinile de pe o pagină nu sunt niciodată și cele de pe pagina următoare.
Mathias este un fost polițist cu grave probleme de sănătate și după un atac de cord, se trezește la spital, cu o tânăra lângă el. Louise îl roagă să redeschidă un caz care a fost clasat drept sinucidere, pentru că ea știe că nu s-a întâmplă așa. În primă fază, Mathias este reticient și un caz nou este singurul lucru pe care și-l dorește acum, însă acceptă în cele din urmă. În acez caz este vorba de mama lui Louise, Stella, care aparent și-a luat viața. Mathias pornește într-o aventură de reconstituire a ultimelor zile a decedatei și vorbește cu oamenii cu care a interacționat, printre care Bernard și Angelique.
Deoarece cartea are aproape 250 de pagini, acțiunea nu își permite să se întindă mai mult decât este cazul sau să se piardă în detalii inutile. Mi-a plăcut mai mult acest stil, pentru că am putut să mă concentrez pe detaliile pe care eu le consideram importante și intriga a mers foarte bine, chiar puțin grăbită. Descoperim informații interesante, lucruri că ne șochează și asistăm la o adevărată anchetă, condusă de Mathias. Nu lipsesc și fazele mai emoționante, însă per total, cartea este una reușită și concisă, care nu te pierde în detalii sau te lasă să te plictisești. Dacă ești în căutarea unui Thriller rapid și bine scris, această carte este pentru tine.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ANGÉLIQUE CU REDUCERE DE PE:

Titlu: ANGÉLIQUE
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2023
Editura: TREI
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 1781

Alte recenzii de la Guillaume Musso:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 6 ani, 10 luni, 8 zile și a scris până acum 539 articole. Se află pe poziția 4 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments