🔥 CARTEA FATA DE HÂRTIE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Guillaume Musso m-a captivat cu Fata din Brooklyn şi am considerat că este un scriitor asupra căruia trebuie să-mi îndrept atenţia, aşa că următoarea carte scrisă de el pe care am pus mâna a fost Fata de hârtie .

Trei prieteni foarte buni: Milo, Carole şi Tom uniţi de un trecut comun şi un secret. O carte de succes “Trilogia îngerilor” scrisă de Tom Boyd, tipărită din greşeală pănă la jumătate doar, o aduce în viaţa lui pe Billie, propriul personajul.

O poveste scrisă la graniţa dintre real şi fantastic. Propriul personaj venit într-un moment de haos în viaţa scriitorului, să-l salveze, să-l facă să depăşească durerea provocată de fosta iubită şi cel mai important dintre toate să-l facă să scrie din nou.

Nu vreau să clădesc viaţa pe sentimente, pentru că sentimentele se schimbă. Sunt fragile şi nesigure. Le crezi profunde şi când colo sunt impuse unei fustiţe, unui zâmbet amăgitor. Mă ocup de muzică fiindcă muzica nu v-a pleca niciodată din viaţa mea. Îmi plac cărţile căci cărţile vor fi mereu aici. Şi apoi.. oameni care se iubesc toată viaţa, eu nu cunosc.

 

-Ştiu că pentru a merita iubire, trebuie să te dedici trup şi suflet şi să-ţi asumi riscul de a pierde tot… dar eu nu eram gata să o fac şi nu sunt nici astăzi…

M-am eliberat din strânsoare ei pentru a coborî câteva trepte. Ea adăugă în spatele meu:

-…îţi cer iertare dacă te-am făcut să crezi contrariul.

Tom a scris cartea pentru a o ajuta pe Carole, acum poliţistă, să trecă mai uşor prin calvarul în care trăia, însă va face mult mai mult pentru ea. Acum e rândul ei să-i fie alături.

Toţi trei pleacă în aventura căutarii unicului exemplar rămas din “Trilogia îngerilor” pentru a putea Billie să se întoarcă în carte, de fapt este un drum al redescoperirii, al pansării rănilor trecutului.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Guillaume Musso.

Recunosc că la început povestea aceasta cu tenta fantastică, o fată căzută din carte în lumea reală, nu m-a atras aproape deloc, dar finalul cărţii a avut grijă să-mi dea peste nas, să-mi răstoarne părerea.

E ca şi-n viaţă nu trebuie să-ţi dai cu părerea despre un om până nu-l cunoşti cu adevărat, la fel cum nu trebuie să vorbeşti despre o carte până nu ai terminat-o de citit.

Fata de hârtie este o carte despre prietenie adevărată, despre sacrificiul făcut pentru fericirea celuilalt, despre timp, resurse şi efort, toate investite pentru starea de bine a prietenului tău.

A doua carte citită de Guillaume Musso mi-a confirmat măiestria şi talentul acestuia, vă aştept la următoarea !

Lectură plăcută!

 

🔥 CARTEA FATA DE HÂRTIE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Fata De Hârtie
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2010
Editura: Allfa
Nr. Pagini: 440
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 13.07.2017
Nota recenzorului: n/a
Avatar
Autor: Daniela
Daniela e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1052 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Daniela