Recenzie “Fata de hârtie” de Guillaume Musso

by | Jul 13, 2017 | Dragoste, Ficțiune, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA FATA DE HÂRTIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Guillaume Musso m-a captivat cu Fata din Brooklyn şi am considerat că este un scriitor asupra căruia trebuie să-mi îndrept atenţia, aşa că următoarea carte scrisă de el pe care am pus mâna a fost Fata de hârtie .

Trei prieteni foarte buni: Milo, Carole şi Tom uniţi de un trecut comun şi un secret. O carte de succes “Trilogia îngerilor” scrisă de Tom Boyd, tipărită din greşeală pănă la jumătate doar, o aduce în viaţa lui pe Billie, propriul personajul.

O poveste scrisă la graniţa dintre real şi fantastic. Propriul personaj venit într-un moment de haos în viaţa scriitorului, să-l salveze, să-l facă să depăşească durerea provocată de fosta iubită şi cel mai important dintre toate să-l facă să scrie din nou.

Nu vreau să clădesc viaţa pe sentimente, pentru că sentimentele se schimbă. Sunt fragile şi nesigure. Le crezi profunde şi când colo sunt impuse unei fustiţe, unui zâmbet amăgitor. Mă ocup de muzică fiindcă muzica nu v-a pleca niciodată din viaţa mea. Îmi plac cărţile căci cărţile vor fi mereu aici. Şi apoi.. oameni care se iubesc toată viaţa, eu nu cunosc.

 

-Ştiu că pentru a merita iubire, trebuie să te dedici trup şi suflet şi să-ţi asumi riscul de a pierde tot… dar eu nu eram gata să o fac şi nu sunt nici astăzi…

M-am eliberat din strânsoare ei pentru a coborî câteva trepte. Ea adăugă în spatele meu:

-…îţi cer iertare dacă te-am făcut să crezi contrariul.

Tom a scris cartea pentru a o ajuta pe Carole, acum poliţistă, să trecă mai uşor prin calvarul în care trăia, însă va face mult mai mult pentru ea. Acum e rândul ei să-i fie alături.

Toţi trei pleacă în aventura căutarii unicului exemplar rămas din “Trilogia îngerilor” pentru a putea Billie să se întoarcă în carte, de fapt este un drum al redescoperirii, al pansării rănilor trecutului.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Guillaume Musso

Recunosc că la început povestea aceasta cu tenta fantastică, o fată căzută din carte în lumea reală, nu m-a atras aproape deloc, dar finalul cărţii a avut grijă să-mi dea peste nas, să-mi răstoarne părerea.

E ca şi-n viaţă nu trebuie să-ţi dai cu părerea despre un om până nu-l cunoşti cu adevărat, la fel cum nu trebuie să vorbeşti despre o carte până nu ai terminat-o de citit.

Fata de hârtie este o carte despre prietenie adevărată, despre sacrificiul făcut pentru fericirea celuilalt, despre timp, resurse şi efort, toate investite pentru starea de bine a prietenului tău.

A doua carte citită de Guillaume Musso mi-a confirmat măiestria şi talentul acestuia, vă aştept la următoarea !

Lectură plăcută!

 

Titlu: Fata De Hârtie
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2010
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 440
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 13.07.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Această carte este un dintre clasicele limbii române și una dintre puținele cărți scrise de autori români pe care o recomand cu mare drag! Am citit această carte în urmă cu 10 ani când eram pe clasa a șaptea, fiind obligată de circumstanțe. Mai exact, circumstanțele...

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Recenzie ,,Ugly love” de Colleen Hoover

Tate îl întâlnește pe Miles într-una dintre cele mai grele zile din viața sa. Atunci când îl  găsește în apartamentul fratelui ei plângând, ea nu se poate gândi decât la faptul că Miles este un bărbat care suferă. A doua zi, el nu mai seamănă cu bărbatul care cu o...

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Recenzie ,,Comoara din insulă” De Robert Louis Stevenson

Jim Hawkins locuiește cu părinții săi la hanul Amiral Benbow, acolo unde tocmai a poposit Căpitanul, unul dintre cei mai controversați clienți ce le-au au călcat vreodată pragul! Bill Bones era cel care deținea prețioasa hartă către Insula Scheletelor, unde se afla...

Daniela este redactor Booknation.ro de 1306 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 12 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments