Recenzie ”Fata de hârtie” de Guillaume Musso

by | Mar 18, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA FATA DE HÂRTIE PE Cartepedia

Fata de hârtie este abia al cincilea roman de-al lui Guillaume Musso pe care îl citesc, dar deja sunt convinsă că este scriitorul meu preferat și știu că aș da oricât pentru a-i citi toate poveștile, pentru că sunt diferite de tot ce am citit eu până acum, sunt speciale, au ceva aparte, iar felul de scriere și citatele îi sunt atât de specifice încât aș recunoaște cărțile lui fără ca măcar să văd coperțile.

În acest roman facem cunoștință cu Tom Boyd, scriitorul celebrei serii Trilogia Îngerilor. Seria sa i-a adus mult succes, însă de când Aurore l-a părăsit, Tom nu mai găsește dorința de a scrie sau de a trăi, înecându-se în alcool și în pastile, totul pentru ca mintea lui să nu dea piept cu realitatea.

Într-o seară, în casa sa aterizează o fată frumoasă, speriată și goală care în mod disperat încearcă să îl convingă de faptul că ea este Billie Donelly, protagonista din Trilogia Îngerilor. După nenumărate întrebări al căror răspuns era cunoscut numai de Tom, trebuie să recunoască înfrânt și terifiat, că femeia din casa lui este chiar personajul căruia el i-a dat viață.

Acum când toată viața lui este dată peste cap, când Milo și Carole, oamenii care sunt ca și frații săi, încearcă să îl bage la dezintoxicare, când Milo le-a pierdut toată averea, povestea cu Billie este cireașa de pe tort, tot ce trebuie pentru ca Tom să pară un nebun.

100.000 de exemplare din volumul doi al seriei lui fuseseră tipărite cu o greșeală, toate se terminau la pagina 226, la fraza:

– Te implor! strigă ea căzând…

Cum ar putea ca o asemenea poveste să fie credibilă? Cu toate acestea, Tom regăsea imaginația lui în ea, el o credea, oricât de nebunesc ar părea totul. Tot ce trebuie acum să facă este să fugă în Mexic cu Billie și să pună la bătaie planul lor: el scrie ultimul volum al seriei pentru ca Billie să se întoarcă în lumea ficțională la jack, iar ea i-o câștigă înapoi pe Aurore. Departe de Carole și Milo, între cei doi se formează o relație atât de frumoasă și de profundă, încât fiecare uită de scopul călătoriei lor.

Multe obstacole apar în calea lor, dar un lucru e sigur, amândoi se îndrăgostesc cum n-au mai făcut-o niciodată în viața lor. Dar într-o zi, Billie se îmbolnăvește subit, iar boala ei se dovedește a fi oricum, numai nu umană, căci locul ei nu era în lumea aceasta, iar finalul se apropia cu pași repezi.

-Lumea ficțiunii este pe cale de a-și reintra în drepturi, lansă el în chip de concluzie. Acum se plimba prin cameră gesticulând. Nu-l văzusem niciodată atât de agitat.

-Calmează-te! l-am temperat eu. Ce înțelegi mai exact prin asta?

-Este evident, Tom: dacă Billie este un personaj de hârtie, ea nu poate pur și simplu să evolueze în viața reală!

Viața lui Billie atârnă acum de un fir de ață, iar  Carole și Milo luptă din greu să o salveze. Starea lui Billie devine tot mai gravă, iar medicii nu îl pot asigura pe Tom că îi vor salva viața și tot ce îi rămâne de făcut scriitorului care este pe cale să piardă totul, este să scrie ultimul roman. Cum se va încheia povestea lor?

 Tu ești singurul care m-a făcut să citesc cărți. Singurul care mă ascultă cu adevărat atunci când vorbesc și în ochii căruia nu mă simt prea idioată. Singurul care îmi consideră replicile la fel de sexy precum picioarele. Singurul care vede în mine și altceva decât o fată pe care s-o dai pe spate…

Încă o dată mă las șocată și fermecată de poveștile lui Guillaume Musso, de ideile sale incredibile și fermecătoare, de personajele lui care nu sunt mereu ce par a fi și de secretele pe care are darul să ni le arunce în față elucidate atunci când ne așteptăm cel mai puțin.

Billie și Tom au fost un cuplu cu două persoane atât de diferite, dar care au fost exact definiția faimoasei replici: extremele se atrag. Billie atât de arogantă și de inteligentă, gata pentru orice aventură, iar Tom atât de temător și calm, tras în valurile destinului lor de o femeie de care nu s-ar fi așteptat vreodată să se îndrăgostească.

Finalul este pe cât de trist, pe atât de frumos și de neașteptat și nu pot avea răbdare pentru următoarea poveste a acestui autor superb de care m-am îndrăgostit iremediabil!

 

ACUM GĂSEȘTI CARTEA FATA DE HÂRTIE PE Cartepedia

Titlu: Fata De Hârtie
Autor: Guillaume Musso
An apariție : 2012
Editura: ALL
Nr. Pagini: 442
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 18.03.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Există momente în viață cand o ușă se deschide si ești inundat de lumină. Clipe rare când ceva se descătușează în tine. Plutești în imponderabilitate, gonești pe o autostradă fără radar. Alegerile devin limpezi, răspunsurile inlocuiesc întrebările, frica cedează locul...

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Cum sunteți dragii mei? Acceptați invitația de a porni într-o călătorie inedită în următoarele minute? Cartea Hud Ranat scrisă de Cecilia cuprinde cadrul, personajele și situațiile perfecte pentru a evada memorabil pe o altă planetă din univers. Călătorim în acest...

0 0 vote
Article Rating
Mihaela Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 443 zile și a scris până acum 141 articole. Se află pe poziția 5 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Ruxandra Dinu aici. Mihaela Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments