Recenzie ”Femei celebre” de Arina Avram

by | Aug 16, 2016 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA FEMEI CELEBRE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

În jurul dictonului ”Dux femina facti” pare că se țese temelia cărți     ” Femei celebre-mică enciclopedie” a jurnalistei și scriitoarei din Târgu Jiu, care ne aduce în dar istoria unor femei celebre care au reușit, prin vivacitatea felului lor de a fi, să amprenteze într-un mod inconfundabil marmura eternității.

fb912a27a0e120b523bdf3f59322d7f1-4527014-700_700

Cartea, scrisă într-un mod facil, care asigură accesul oricărui palier de cititori, ne înfățișează istoria unor femei ambițioase, care au știut să lupte până la ultimul strop de vigoare, reușind astfel să-și transforme, unele dintre ele, modesta condiție socială, ajungând să conducă imperii, să decapiteze destine potrivnice țelurilor lor, să spânzure povești de viață al căror chenar părea a fi amenințător.

Unele dintre urmașele Evei au fost veritabili îngeri, altele inconfundabile diavolițe, însă ceea ce au mai toate în comun este incredibila putere de seducție prin intermediul unui farmec aparte, prin intermediul căruia au subjugat conducători ai marilor împerii.

Încă din Antichitate, de pe vremea mesopotamienilor, astfel de femei au fost în iatacurile marilor despoți, dictând printre cearceafuri și răstigniri carnale mersul istoriei.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Arina Avram

Trăgându-și parcă întreaga sevă din visurile primordialei Eva, conștiente de forța pe care o dețin, femei precum Semiramida, Cleopatra, Messalina, Iulia, Aspasia și multe altele au reușit, cel puțin pentru o oarecare perioadă de timp să schimbe cursul istoriei prin intermediul anumitor șiretlicuri. Astfel istoria antichitații este presărată aproape pretutindeni cu adultere, incest, paricide, fratricide, decapitări, otrăviri și zeci de alte găselnițe.

Apoi cunoaștem un alt registru al femeii, care evoluează, cizelându-și arsenalul seducției, devenind, dincolo de aspectul fizzic magnetizant și cotropitor, femei culte, conștiente atât de nivelul lor intelectual, cât și de faptul că inteligența lor trebuie scoasă în evidență doar atunci când trebuie și musai în preajma unui mascul extrem de puternic. Astfel, femei precum Maria Stuart, Maria Walewska, Hariclea Darclee, George Sand, madame de Montespan, George Eliot, surorile Bronte și multe altele au lăsat în urma lor povești și mituri, amoruri desăvârșite sau neîmplinite, sânge și martiriuri, iubiri invidiate sau iubiri blamate, strigăte carnale și crucificări ale istoriei în perioade de răscruce.

Este o carte pentru cei care vor să știe mai mult decât oferă manualele de istorie, o carte accesibilă, sinceră și nepărtinitoare, care nu caută scuze sau exonerări, ci doar relatează, într-un stil propriu, ceea ce s-a întâmplat dincolo de protectoratul perdelelor.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA FEMEI CELEBRE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Femei Celebre
Autor: Arina Avram
An apariție : 2003
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 285
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 16.08.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Femeia este dezvelită de secrete într-un mod nepărtinitor.

Aspecte Negative:

Prea puține date cronologice.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie “Orbi” de Petronela Rotar

Spre rușinea mea de cititor, Petronela Rotar este primul autor român pe care îl citesc. 🙂 Nu mă întrebați de ce nu am dat până acum literaturii noastre o șansă, nu am răspuns, însă vă pot spune că de acum înainte voi vedea lucrurile altfel și voi face o schimbare în...

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1909 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela
Barbalata Mirela

O carte interesanta as spune eu 🙂