Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

de | oct. 4, 2022 | Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FEMEIA CU FUSTĂ VIOLET ARE REDUCERE PE:

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc foarte cinstit în fața tuturor asta – am cumpărat cartea, iar apoi am refuzat să o pun pe lista de așteptare și pentru că eram foarte curioasă în privința ei. Voiam să am propria părere despre acest roman – opiniile cititorilor pe care îi urmăresc nu îmi este niciodată suficientă. Dar dezamăgirea de prin online m-a făcut și mai curioasă.

Romanul este scris într-o manieră prietenoasă, acțiunea nu este complicată, iar pentru un roman cu un număr redus de pagini, misterul nu lipsește nici măcar o secundă.  Personajele în jurul cărora se petrece mare parte din acțiune sunt două femei – una cu fustă violet (Mayuko Hinō), cealaltă cu pulover galben (Gondō-san). Numele și instructajul oferit lui Mayuko mi-au dat ceva bătăi de cap, recunosc.

Fiecare personaj are un nume, are un trecut și o poveste destul de interesantă. Toate interacționează, mai devreme sau mai târziu, cu Mayuko Hinō – femeia cu fustă violet. Dar până acolo e cale lungă.

M-am întrebat care a fost, de fapt, scopul femeii cu pulover galben? Ea a remarcat-o și  s-a tot întrebat cu cine seamănă femeia cu fustă violet? Nu a ezitat când a asemănat-i cu propria soră, apoi cu o fostă colegă de școală. Acesta nu a fost un motiv, căci imediat a renunțat la ideea de a descoperi cu cine semăna femeia pe care Gondō-san a urmărit-o foarte atent – nu doar în timpul liber, ci întotdeauna – neținând cont că mai trebuie să-și respecte programul de lucru.

Dacă îți place recenzia cărții FEMEIA CU FUSTĂ VIOLET, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Natsuko Imamura

Ba chiar, dorința ei ciudată de a aflat cine este femeia cu fusta violet, i-a adus și ceva probleme – a avut de plătit daunele produse din cauza propriei neatenții. Crezi că renunțat? Așa ar fu fost firesc. În acest roman nimic nu e firesc, iar asta se poate transforma surprinzător. În ce? Tensiune, clar.

Mai târziu, Gondō-san spune că vrea să devină prietena celei pe care nu o scapă din ochi. Știe unde stă, când și cât lucrează, când rămâne fără loc de muncă. Dacă vrea prietenie de ce nu-i vorbește? Asta m-am întrebat și eu, dar tăcerea e alegerea ei, iar ceea ce urmează dovedește cumva empatia și prietenia pe care femeia cu pulover galben o dăruiește lui Mayuko. După multe interviuri la care nu a fost acceptată, femeia cu fustă violet, are un loc de muncă. Este colegă cu Gondō-san și va  uimi e pe toată lumea – șefe și director.

Prea frumos  ca să fie adevărat.  Mayuko Hinō nu mai e tăcută, râde și cucerește pe toată lumea. Trece foarte repede prin perioada de probă – în doar câteva zile, e rapid promovată și totul se schimbă radical. Cu cât o duce mai bine – strălucește de-a dreptul, cu atât mai repede devine ținta invidiei și bârfelor dintre colege.

Nu, povestea nu se termină cum ai putea crede. Nu e finalul tipic. Roata se întoarce cu rapiditate – dacă azi îți surâde toată lumea, mâine tot succesul căpătat poate deveni inamicul principal.

Femeia cu fustă violet este ușor de citit și te surprinde atunci când nu ai niciun fel de așteptare. Pentru o zi închisă, lectura acestei cărți a fost o bucurie.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FEMEIA CU FUSTĂ VIOLET CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: FEMEIA CU FUSTĂ VIOLET
Autor: Natsuko Imamura
An apariție : 2022
Editura: HUMANITAS FICTION
Nr. Pagini: 208
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 6 / 10
Vizualizari recenzie: 2477

Alte recenzii de la Natsuko Imamura:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

5 1 vote
Article Rating
Laura Elena Apetroaie este redactor Booknation.ro de 2791 zile și a scris până acum 18 articole. Se află pe poziția 29 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Laura Elena Apetroaie aici. Laura Elena Apetroaie are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments