Recenzie ”Fiica doctorului Moreau” de Silvia Moreno-Garcia

de | nov. 11, 2023 | Beletristică, Fantezie, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Libris

coperta Fiica doctorului Moreau”Fiica doctorului Moreau” mi-a plăcut mult mai mult decât ”Mexican Gothic” de aceeași autoare – Silvia Moreno-Garcia.

Romanul a pătruns mai repede în atmosfera de suspans iar personajele au fost mai bine conturate de această dată, fiind prezentate mai întâi într-o anumită perioadă și într-un anumit context, apoi la ceva ani distanță când începe și intriga să ni se dezvăluie.

Mi-a plăcut tare mult de personajele Montgomery și Carlota și cu toate că intuiam eu o legătură între ei, ceea ce a gândit autoarea pentru ei a fost mult mai bine. Mi-au plăcut de asemenea hibrizii și natura lor și m-a enervat doctorul Moreau care se consideră un Dumnezeu al tuturor, care nu are scrupule.

Are de toate romanul gotic ”Fiica doctorului Moreau”: mister, pasiune, prietenie și elemente bizare și grotești

Fiica doctorului Moreau” este un mix de ficțiune istorică, SF și horror foarte bun. Imaginația autoarei este de data asta la cote super înalte încă de la începutul volumului. Cartea te prinde bine în mrejele sale încă din prima parte și nu trebuie să așteptți mult pentru a ți se livra ceva suculent și absolut îngrozitor, dar pasionant.

Ca personaje în acest roman îi avem pe doctorul Moreau, un savant de geniu, care poate fi considerat și un nebun vizionar în același timp. O avem pe singura sa fiică, și personajul principal al cărții – Carlota Moreau, o tânără nespus de frumoasă și de inteligentă, dar cu o sănătate precară și cu apucături bizare.

Montgomery Laughton este un bărbat străin regiunii, dar având un trecut dureros și o pasiune absolută și nimicitoare pentru alcool. El devine majordonul și băiatul bun la toate din gospodăria Moreau, situată în peninsula Yucatan.

Montgomery este un paria care îl acompaniază pe doctor în experimentele sale incredibile, care sunt finanțate de familia Lizalde – proprietarii mai multor haciende și averi.

Hibrizii sunt rezultatele muncii istovitoare și bizare din laboratorul doctorului Moreau – creaturi pe jumătate oameni, jumătate animale, care arată grotesc, dar îndeplinesc tot felul de sarcini în gospodărie exact ca oamenii.

Aceștia, în viziunea lui Lizalde, trebuie să fie creați pentru a fi stăpâniți și a munci zi și noapte ca niște sclavi pe pământurile patronului. Însă viziunea doctorului și cea a bogătanului nu se completează defel, de aici și problemele ce vor apărea pe parcursul cărții. Multumesc Libris.ro pentru carte.

Toate aceste personaje cât se poate de diferite și de ciudate trăiesc într-o armonie perfectă, într-o lume statică și calmă

Exact ca într-o mare familie.

Dar într-o zi, la apariția tânărului și chipeșului Eduardo Lizalde, fiul proprietarului pământului, lumea lor perfect echilibrată începe să se destrame. O sângeroasă reacție în lanț va fi începută și cele mai multe dintre personaje vor avea de suferit din cauza asta.

Doar obiectul adorației lui Eduardo – frumoasa și rebela Carlota cu ochi scăpărători – va putea să schimbe cât de cât situația. Și asta până să se afle un secret terifiant și incredibil pe care va trebui să-l descoperiți singuri citind romanul. Întorsătura de situație vă va prinde total nepregătiți, dar o veți adora.

De data asta, scriiitoarea Silvia Moreno-Garcia chiar vă va uimi prin scriitura și imaginația sa care merge dincolo de orice realitate posibilă. Veți adora cartea ”Fiica doctorului Moreau” și nu o veți putea lăsa din mână.

Eu o recomand tuturor cititorilor pasionați de bizar, de gotic, de aventură și de fantezie. Dar de aici nu lipsesc nici romantismul și seducția, ingrediente necesare unui mix perfect dozat de ficțiune mistery.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Libris

Titlu: FIICA DOCTORULUI MOREAU
Autor: Silvia Moreno-Garcia
Traducător: Mihaela Ioncelescu
An apariție : 2023
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 360
Limba: Română
Gen Literar: Science Fiction
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 563

Alte recenzii de la Silvia Moreno-Garcia:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Meetings of Fate” de Cristian Boldor

Recenzie „Meetings of Fate” de Cristian Boldor

"Meetings of Fate" de Cristian Boldor - o felie din tortul la care visează orice cititor de fantasy Acest prim volum din seria "The Angel Afterlife" prezintă aventura lui Quentin, student psiholog independent, în lupta lui cu demoni de clasa A şi B. Acţiunea pleacă...

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 26 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments