Recenzie ”Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

de | nov. 11, 2023 | Beletristică, Ficțiune, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți

coperta Mexican Gothic

Am terminat romanul de mister ”Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia de ceva vreme, și până să fac recenzia asta am terminat și cealaltă carte a scriitoarei, ”Fiica doctorului Moreau”.

Nu am să vă dezvălui finalul ca să nu dau spoiler. Însă trebuie să vă spun că abia spre sfârșit romanul gotic se dă pe brazdă. Abia atunci capătă contur și începe să prindă. Cel puțin în cazul meu așa s-a întâmplat.

Până atunci nu întâlnim decât un pic de mister, o casă veche, niște locatari bizari și enervanți, o tânără cochetă căreia îi place să flirteze și nici nu îi place să i se zică ce să facă.

În ”Mexican Gothic” dăm de o casă posedată sau care posedă pe cei ce locuiesc în ea

Nici cei care îi trec pragul nu scapă de influența ei dacă trec de selecția sa riguroasă. Mai ales dacă sunt de parte femeiască.

Silvia Moreno-Garcia ne oferă o carte în care avem un trecut sângeros, oameni fără scrupule, mult grotesc și personaje chinuite. Nu lipsesc nici scenele hot închipuite, dar cât se poate de realiste, și fete neînfricate care se dovedesc a fi mai mult decât niște răsfățate.

Conacul numit Locul Înalt, dintr-o parte uitată din Mexic, și stăpânul său – carismaticul, dar înfiorătorul Howard Doyle, o îngrozesc și totodată o fascinează pe tânăra și eleganta Noemi Taboada. Ea ajunge în acest loc după ce a primit o misterioasă scrisoare disperată de la verișoara ei Catalina, care crede că soțul ei, Virgil Doyle, vrea să o omoare.

Noemi nu e sigură ce va găsi acolo și cum va putea mai exact să o ajute pe verișoara ei, dar ceea ce părea o excursie mai mult forțată la reședința Doyle, ajunge o adevărată aventură. Și mai mult decât atât, o luptă pentru propria viață. Dintr-o simplă vizită în calitate de rudă îngrijorată, fata va ajunge să fie ea însăși o țintă a familiei Doyle, și a misterului îngrozitor și grotesc al vechiului conac cu suflu propriu. Multumesc Libris.ro pentru carte.

În ”Mexican Gothic” Noemi nu este deloc tipul eroului obișnuit

În primul rând este femeie. Apoi este tânără, frumoasă, cu o minte ascuțită și destul de nonconformistă pentru binele ei. Nici nu se comportă așa cum s-ar aștepta ceilalți, dar Locul Înalt cu atâta este mai atras de ea și de această aură a ei. Soțul verișoarei Catalina pare atât amenințător, cât și foarte seducător. Amândoi vor simți atracția și dorința.

Tatăl tânărului poate părea politicos, dar este în același timp și foarte sever, ciudat și poruncitor. Emană un alt fel de atracție, astfel încât cei din jur se simt obligați să îi facă pe plac în cele mai bizare feluri. El este, mai ales, fascinat de Noemi și va face tot posibilul să o rețină în grotescul conac.

În plus, casa începe să emane asupra fetei o putere ciudată. Începe să aibă vise terifiante, aude voci și vede năluci iar cei din casă parcă sunt și ei din ce în ce mai răi. Singurul ei aliat pare a fi Francis, un băiat timid și foarte blând, care încearcă să o pună în gardă referitor la familia lui și la casa monstruoasă în care se află. Dar nici el nu îi spune chiar totul.

Tânăra curajoasă începe să sape din ce în ce mai adânc legat de istoria casei, a locului și a ruinei financiare a familiei Doyle. Și descoperă povești reale de violență și de nebunie. Nici nu poate recunoaște că tot ceea ce s-a întâmplat și încă se întâmplă în adâncurile conacului este real și are o magie neagră care amenință să o acapareze și pe ea.

Iar atunci când Noemi va încerca în sfârșit să evadeze de acolo, va fi deja prea târziu, casa și locuitorii ei plănuind să o facă una de-a lor, ca să le mențină vie puterea.

”Mexican Gothic” este un roman horror gotic parcă desprins din poveștile surorilor Bronte 

Dar prima parte din Mexican Gothic nu e deloc demnă de atmosfera neagră, bizară și înfricoșătoare a cărților de groază.

Pentru mine au fost cam multe detalii în care recunosc că m-am cam pierdut, iar horrorul a venit mult prea pe sfârșit. Romanul nu e deloc lung(are doar puțin peste 300 de pagini), îl citești repede, asta dacă nu te plictisește prima parte a cărții.

Nu îl recomand neapărat. Mai mult mi-a plăcut cea de-a doua carte de la autoare despre care am să fac separat o recenzie. Dar îi puteți da o șansă, poate veți descoperi altfel acțiunea și povestea.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Libris

Titlu: Mexican Gothic
Autor: Silvia Moreno-Garcia
Traducător: Dan Sociu
An apariție : 2021
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 304
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 3500

Alte recenzii de la Silvia Moreno-Garcia:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd
Recenzie „Clubul” de Ellery Lloyd

Înainte să începem, vreau să vă spun că autorul acestei cărți este un duo, alcătuit din soții Collette Lyons și Paul Vlitos. Mi s-a părut foarte tare faptul că un cuplu împarte aceeași pasiune pentru scrisși că a avut norocul de a-și vedea o carte publicată împreună....

Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase
Recenzie ”Teoria Tăcerii” de Iulian Tănase

Dați linistea, vă rog, mai tare!! În plină eră a comunicațiilor în masă, a promovării beneficiilor socializării, a upgradării din ce în ce mai performante a mijloacelor de comunicație, a interacțiunii umane prin cuvânt, Iulian Tănase scrie o carte despre tăcere (no,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 7 luni, 20 zile și a scris până acum 437 articole. Se află pe poziția 4 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments