Recenzie Fiica tăcerii de Kim Edwards

by | Jan 9, 2015 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FIICA TĂCERII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

367703Cât timp puteți să păstrați un secret ?!? O lună, un an, cinci ani poate. Știu o să spuneți că depinde de secret. Kim Edwards   alege pentru romanul său poate cel mai greu secret dintre toate câte ar putea exista pentru un om, existența unui copil pe care propria sa mamă l-a crezut îngropat chiar în prima lui zi de viață.

Fiica tăcerii este un roman plin de emoție, de trăiri autentice ale unor personaje inspirate din realitatea unei societăți preocupate prea mult de perfecțiune și prea puțin de adevăratul drept la viață al oricui se naște chiar dacă este altfel decât majoritatea. Secretul din romaul lui Kim Edwards poarta numele unei fete, Phoebe iar destinul ei este urmărit de către autoare pe parcursul a 25 de ani chiar din primele ei ore pe această lume. Născută din gemeni, fetița aceasta care făra voia ei va deveni cel mai greu secret al propriului ei tată și al unei femei care îi va deveni salvarea și șansa la viață.  Diagnosticată cu sindromul Down ea va trăi departe de propria sa familie făra ca macăr să știe acest lucru.

Secrete de familie, destinele a doi bărbați și a două femei urmărite în paralel, fac cititorul să intre intr-o lume a problemelor firești care apar în cupluri dar și martori la o Americă în schimbare pe perioada a unui sfert de secol. Când incepi romanul și deschizi prima pagină intri în universul anilor șaizeci și continui să însoțești pe tânărul medic și soția sa în aventura unei căsnicii care nu va rezista, precum și soarta celor implicați în roman pâna la finalul anilor optzeci când totul întră într-o altă dimensiune după ce unele bătălii au fost câștigate iar altele nu.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kim Edwards

Phoebe este simbolul copilului  născut cu o deficiență care trebuie ajutat să facă față societății refractare în care va trebui să își ducă existența tocmai pentru că viața i-a fost salvată. Este imaginea iubirii necondiționate, poate prea naive, care luptă și speră că destinul ei va avea un drum frumos alături de cei care o iubesc.

Fiica tăcerii este un roman care emoționează,  bazat pe deciziile personajelor conturate cu mare claritate și talent de autoare. Este un roma al regăsirii, al acceptării și începuturilor dătătoare de energii pozitive.

🔥 CARTEA FIICA TĂCERII ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Fiica Tăcerii
Autor: Kim Edwards
An apariție : 2011
Editura: RAO
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 9.01.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Phoebe este simbolul copilului născut cu o deficiență care trebuie ajutat să facă față societății refractare în care va trebui să își ducă existența tocmai pentru că viața i-a fost salvată. Este imaginea iubirii necondiționate, poate prea naive, care luptă și speră că destinul ei va avea un drum frumos alături de cei care o iubesc.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2082 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 13 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments