Recenzie Fiica tăcerii de Kim Edwards

Titlu: Fiica Tăcerii
Autor: Kim Edwards
An apariție : 2011
Editura: RAO
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Florentina Turcanu
Publicată la 9.01.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Fiica tăcerii de Kim Edwards
Acordă o notă

367703Cât timp puteți să păstrați un secret ?!? O lună, un an, cinci ani poate. Știu o să spuneți că depinde de secret. Kim Edwards   alege pentru romanul său poate cel mai greu secret dintre toate câte ar putea exista pentru un om, existența unui copil pe care propria sa mamă l-a crezut îngropat chiar în prima lui zi de viață.

Fiica tăcerii este un roman plin de emoție, de trăiri autentice ale unor personaje inspirate din realitatea unei societăți preocupate prea mult de perfecțiune și prea puțin de adevăratul drept la viață al oricui se naște chiar dacă este altfel decât majoritatea. Secretul din romaul lui Kim Edwards poarta numele unei fete, Phoebe iar destinul ei este urmărit de către autoare pe parcursul a 25 de ani chiar din primele ei ore pe această lume. Născută din gemeni, fetița aceasta care făra voia ei va deveni cel mai greu secret al propriului ei tată și al unei femei care îi va deveni salvarea și șansa la viață.  Diagnosticată cu sindromul Down ea va trăi departe de propria sa familie făra ca macăr să știe acest lucru.

Secrete de familie, destinele a doi bărbați și a două femei urmărite în paralel, fac cititorul să intre intr-o lume a problemelor firești care apar în cupluri dar și martori la o Americă în schimbare pe perioada a unui sfert de secol. Când incepi romanul și deschizi prima pagină intri în universul anilor șaizeci și continui să însoțești pe tânărul medic și soția sa în aventura unei căsnicii care nu va rezista, precum și soarta celor implicați în roman pâna la finalul anilor optzeci când totul întră într-o altă dimensiune după ce unele bătălii au fost câștigate iar altele nu.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Kim Edwards.

Phoebe este simbolul copilului  născut cu o deficiență care trebuie ajutat să facă față societății refractare în care va trebui să își ducă existența tocmai pentru că viața i-a fost salvată. Este imaginea iubirii necondiționate, poate prea naive, care luptă și speră că destinul ei va avea un drum frumos alături de cei care o iubesc.

Fiica tăcerii este un roman care emoționează,  bazat pe deciziile personajelor conturate cu mare claritate și talent de autoare. Este un roma al regăsirii, al acceptării și începuturilor dătătoare de energii pozitive.

Aspecte Pozitive:

Phoebe este simbolul copilului născut cu o deficiență care trebuie ajutat să facă față societății refractare în care va trebui să își ducă existența tocmai pentru că viața i-a fost salvată. Este imaginea iubirii necondiționate, poate prea naive, care luptă și speră că destinul ei va avea un drum frumos alături de cei care o iubesc.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.