Recenzie “Floare-de-Zăpadă şi evantaiul secret” de Lisa See

by | Apr 1, 2017 | Dragoste, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FLOARE-DE-ZĂPADĂ ŞI EVANTAIUL SECRET ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

 Lisa See : ,,Citește o mie de cărţi și cuvintele tale vor curge ca un râu.”

Acelaşi. Acelaşi cântec fără refren, acelaşi portativ fără note. Legături.

Simple legături de prietenie terminate, trăite aievea. Minciuni ignorate pentru oameni pe viaţă. Floare-de-Zăpada și evantaiul secret e contemplarea vieţii, e realitatea din punctul de vedere al Lisei See. Floare-de-Zăpadă și Floare-de-Crin au prietenia perfectă timp de câțiva ani, până la primele contacte cu lumea exterioară, cu minciunile și trădările.

Floare-de-Crin este numele prietenei crezute ușor superioară, cu dublă semnificaţie. Crinul ce poate fi atât imperial cu un miros minunat, plăcut cât și otrăvitor, mortal semnificând trădarea. După o viaţă îndelungată și dureroasă, în deznodământ, aceasta recunoaștere că nu a înţeles nimic din iubire.

Condiţia femeii, educaţie acesteia și respectul pentru ea nu valorau nimic în China secolului XIX. Din acest motiv se dezvoltă scrierea NU SHU, a femeilor pentru comunicarea secretă. Evantaiul reprezintă fila de înscriere a simbolurilor între cele două fete, devenite în doar câteva capitole femei, iar mai apoi mame.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lisa See

Floare-de-Zăpadă devine soţia unui bărbat important care ajunge să o iubească iar viaţa acesteia se îmbunătăţește considerabil, pe când Floare-de-Crin trăiește în condiţii nefavorabile, soţul ei fiind măcelar. Se consideră că această meserie aduce ghinion, motiv pentru care familia pierde nenumărate vieţi ale copiilor nenăscuţi.

Romanul creionează copilăria, adolescenţa și maturitatea. Naștere, nuntă, moarte – inspiră expunerea cărții în trei cuvinte. Moartea este prezentă încă de la început, reprezentată de decesul rudelor lui Floare-de-zăpadă din cauza legării picioarelor, tradiţie ce a durat un mileniu. Fetele îşi legau picioarele în speranţa de a se mărita cu un tânăr bogat, ritualul începea înca de la 4 ani.

O altă tradiţie ilustrată în text este a sufletelor laotong, persoane născute în aceiaşi zi, lună şi an.

Cartea reînvie cultura asiatică și dă culoare tradiţiilor, invocând obiceiuri demult apuse.

🔥 CARTEA FLOARE-DE-ZĂPADĂ ŞI EVANTAIUL SECRET ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Floare-de-zăpadă şi Evantaiul Secret
Autor: Lisa See
An apariție : 2015
Editura: RAO
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 1.04.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Cartea cuprinde atât acel tip de acţiune care te captivează ci şi o poveste de dragoste foarte uşor de urmărit.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1232 zile și a scris până acum 76 articole. Se află pe poziția 17 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aliona
Aliona

Floare de Crin devine sotia unu sef al satlui si Floare de Zapada sotia unui macelar si nu invers, cum e scris mai sus. Fetele la varsta de 6-7 ani nu-si taiau picioarele, acestea erau legate strans de catre mamele lor.