🔥 CARTEA FLOARE-DE-ZĂPADĂ ŞI EVANTAIUL SECRET ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 Lisa See : ,,Citește o mie de cărţi și cuvintele tale vor curge ca un râu.”

Acelaşi. Acelaşi cântec fără refren, acelaşi portativ fără note. Legături.

Simple legături de prietenie terminate, trăite aievea. Minciuni ignorate pentru oameni pe viaţă. Floare-de-Zăpada și evantaiul secret e contemplarea vieţii, e realitatea din punctul de vedere al Lisei See. Floare-de-Zăpadă și Floare-de-Crin au prietenia perfectă timp de câțiva ani, până la primele contacte cu lumea exterioară, cu minciunile și trădările.

Floare-de-Crin este numele prietenei crezute ușor superioară, cu dublă semnificaţie. Crinul ce poate fi atât imperial cu un miros minunat, plăcut cât și otrăvitor, mortal semnificând trădarea. După o viaţă îndelungată și dureroasă, în deznodământ, aceasta recunoaștere că nu a înţeles nimic din iubire.

Condiţia femeii, educaţie acesteia și respectul pentru ea nu valorau nimic în China secolului XIX. Din acest motiv se dezvoltă scrierea NU SHU, a femeilor pentru comunicarea secretă. Evantaiul reprezintă fila de înscriere a simbolurilor între cele două fete, devenite în doar câteva capitole femei, iar mai apoi mame.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Lisa See.

Floare-de-Zăpadă devine soţia unui bărbat important care ajunge să o iubească iar viaţa acesteia se îmbunătăţește considerabil, pe când Floare-de-Crin trăiește în condiţii nefavorabile, soţul ei fiind măcelar. Se consideră că această meserie aduce ghinion, motiv pentru care familia pierde nenumărate vieţi ale copiilor nenăscuţi.

Romanul creionează copilăria, adolescenţa și maturitatea. Naștere, nuntă, moarte – inspiră expunerea cărții în trei cuvinte. Moartea este prezentă încă de la început, reprezentată de decesul rudelor lui Floare-de-zăpadă din cauza legării picioarelor, tradiţie ce a durat un mileniu. Fetele îşi legau picioarele în speranţa de a se mărita cu un tânăr bogat, ritualul începea înca de la 4 ani.

O altă tradiţie ilustrată în text este a sufletelor laotong, persoane născute în aceiaşi zi, lună şi an.

Cartea reînvie cultura asiatică și dă culoare tradiţiilor, invocând obiceiuri demult apuse.

🔥 CARTEA FLOARE-DE-ZĂPADĂ ŞI EVANTAIUL SECRET ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Floare-de-zăpadă şi Evantaiul Secret
Autor: Lisa See
An apariție : 2015
Editura: Rao
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 1.04.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Cartea cuprinde atât acel tip de acţiune care te captivează ci şi o poveste de dragoste foarte uşor de urmărit.

Irina Fodor
Autor: Irina Fodor
Irina e Redactor Activ
Redactor de 1026 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Irina Fodor