Recenzie “Dragostea Florii-de-Bujor” de Lisa See

by | Jun 26, 2017 | Dragoste, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DRAGOSTEA FLORII-DE-BUJOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

           Un alt roman scris de Lisa See căruia îi fac recenzie se numește Dragostea Florii-de-Bujor. Poveste ce trece deja de imaginar și de vis, care strălucește mai mult pe măsură ce întorci pagină după pagină.
Lisa See este o autoare americancă, moștenind talentul de a scrie de la mama sa, Carolyn See. Se naște în Franța dar trăiește mult timp în Chinatown, Los Angeles.

Un roman istoric care surprinde China în plin secol XVII, învăluie iubirea, viața pământescă și cea spirituală a Florii-de-Bujor. Ca multe fete de vârsta ei, protagonista se îmbolnăvește de dragoste după ce idolatrizează cartea Pavilionul Bujorilor. Identificându-se cu fata a cărei poveste este ilustrată, Floare-de-Bujor renunță la necesitățile umane în favoarea celor spirituale.

Este singura fată a stăpânului Chen iar căsătoria îi este aranjată încă de la naștere. Deși se pregătește de mică să fie o soție bună, cu câteva săptămâni înainte de nuntă se îndrăgostește de un poet, renunțând la reguli. Cu cât ziua cea mare se apropie, ea se înfometează tot mai tare până când ajunge în stadiul morții.

,,Ne bucuram de zi, de noapte, de un zâmbet, un cuvânt, un sărut, o privire. Toate erau gânduri minunate. Toate erau vise zadarnice.”

Moare cu șase zile înainte de căsătorie, aflând prea târziu ca soțul promis din copilărie este chiar Ren, poetul visat. Deoarece nu era căsătorită, dar mai ales pentru că era fată, sufletul ei va rătăci timp de peste 20 de ani.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lisa See

Așa se termină prima parte, celelalte două oferă cititorului ocazia de a vedea importanța tuturor procedeelor funerare, importanța iubirii dincolo de moarte și imaginea vieții de apoi.

Floare-de-Bujor va avea grijă de soțul ei chiar și după moarte, găsindu-i o a doua soție, care va muri din aceeaşi cauză și o a treia alături de care Ren Wu va trăi până la moarte.

Titlu: Dragostea Florii-de-bujor
Autor: Lisa See
An apariție : 2011
Editura: RAO
Nr. Pagini: 346
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.06.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Recenzie ” Northanger Abbey” de Jane Austen

Rezumat: Tânăra Catherine, de o condiție oarecum modestă, primește oferta făcută de un cuplu vecin, familia Allen, de a petrece împreună cu aceștia câteva săptămâni de vacanță la Bath. Ajungând acolo leagă, cu peripeții și emoții, relații de prietenie cu câțiva...

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Recenzie ”Dominic” de Sorin Oprea

Bună să vă fie inima și sufletul în armonie! Ce se mai întâmplă prin viața voastră nou? Oare mai ieșim și noi la un ceai fizic în următoarele 3 luni sau tot din casă ne scriem? ☺ Dacă vi se pare înfiorătoare situația actuală, vă invit să cunoașteți cu adevărat o carte...

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

Recenzie “La răscruce de vânturi” de Emily Brönte

La răscruce de vânturi este o poveste de dragoste clasică, dar neobișnuită, atipică, toxică, cum ar cataloga-o psihologii din zilele noastre, este povestea de dragoste neîmpărtășită dintre Heathcliff și Catherine. O dragoste, o apropiere și o pliere perfectă a...

Irina Fodor este redactor Booknation.ro de 1344 zile și a scris până acum 82 articole. Se află pe poziția 19 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Fodor aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments