Recenzie „Forma apei” de Guillermo del Toro

de | ian. 22, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA FORMA APEI ARE REDUCERE PE:

Forma apei este o carte surprinzătoare. Nu m-am așteptat să îmi placă și probabil că nici nu aș fi citit-o dacă nu eram provocată de o prietenă.

Forma apei – o carte despre emoții

Povestea se desfășoară în anii ’60. Elisa Esposito este o tânără orfană, care, din cauza unor traume din copilărie, a rămas mută. Ea lucrează la Centrul de Cercetări Aerospațiale Occam din Baltimore în schimbul de noapte, ca îngrijitoare. Ea se găsește prinsă într-o rutină copleșitoare, singurele lucruri care îi înfrumusețează viața fiind pantofii colorați și relația cu cei doi prieteni ai ei, vecinul ei, un bătrân artist plastic, gay, și colega ei de serviciu.

Mi-a plăcut Elisa mult. Un personaj complex și foarte inteligent, cu o sensibilitate deosebită. Am iubit dorința ei de a se afirma și a se integra într-o societate condusă de prejudecăți.

Acțiunea prinde contur atunci când ea  descoperă într-una din încăperile centrului unde lucrează, o creatură deosebită, care se dovedește a fi un om-amfibie. Ea reușește să se apropie de această creatură și învață să comunice cu ea. Scenele dintre cei doi sunt de o senzualitate aparte, poți efectiv să simți emoțiile și electricitatea care se formează în conexiunea lor.

Scene dure, sângeroase, dar și romantism

Momentul în care se hotărăște uciderea omului-amfibie, pentru disecare și cercetare, oferă romanului un ritm mai alert și plin de suspans. Elisa hotărăște să salveze creatura, implicându-și prietenii în țelul ei. Ea îl ascunde în baia garsonierei unde locuiește, hotărâtă să îl elibereze în scurt timp. Relația lor devine tot mai apropiată, erotismul creat oferind o nouă imagine poveștii.

M-a intrigat foarte tare Strickland. Un bărbat lipsit de scrupule și principii, ambițios și orgolios. Acesta a întreținut suspansul din carte și mi-a creat emoții și stres, făcându-mă să nu las cartea din mână.

M-au oripilat și chiar m-au scârbit câteva scene. Scene dure, sângeroase, dar care au oferit plusuri romanului. Pe alocuri, însă, descrierile sunt ușor plictisitoare.

Per total, cartea mi-a oferit o lectură incitantă, plină de acțiune, cu o doză de romantism și tendințe thriller. Voi încerca să îmi fac timp să vizionez și filmul, care a primit mai multe premii, printre care și premiul Oscar în 2018. Recomand iubitorilor de fantasy.

Ți-a plăcut recenzia cărții FORMA APEI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Guillermo del Toro

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FORMA APEI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Forma Apei
Autor: Guillermo del Toro
,
Daniel Kraus
An apariție : 2017
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 424
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 22.01.2022
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 6

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 272 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments