Recenzie Fortral de Emilian Pal

de | mart. 29, 2015 | Literatură Contemporană, Literatura Română, Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FORTRAL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

fortral_1_produs

Nu ştiu alţii cum sunt dar mie îmi creşte inima de bucurie când văd că producţia artistică de calitate este încurajată şi susţinută. Fie că e vorba de teatru, muzică sau literatură se mai pot asculta, vedea şi citii producţii artistice foarte bune. Emilian Pal este un autor nou, tânăr jurnalist care şi-a descoperit talentul de a creea poezie. Volumul său de debut Fortral este inspirat din trăiri reale, urme ale unor experienţe variate, amprente lăsate de situaţii de adaptare la evenimente diverse.

Viaţa aşa cum e ea e pusă în cuvintele a 40 de poezii. Cu siguranţă nu toate cele 40 vor fi pe placul vostru, dar pot intui că cel puţin câteva imagini create din comparaţii şi metafore vă vor rămâne în minte şi poate veţi dori să le păstraţi notate undeva. Eu personal m-am regăsit în câteva poezii, nu ştiu dacă de vină e faptul că sunt din aceiaşi generaţie cu Emilian Pal sau că provenim din aceiaşi zonă geografică a ţării.

Fortral e un volum care îmbină original diverse statute şi roluri ale scriitorului. De la cel de emigrant în Londra, la cel de bărbat îndrăgostit sau de copil care retrăieşte experienţe dintr-o copilărie marcată de problemele părinţilor.

Emilian Pal scrie cu umor negru, caustic, inteligent într-o lume în care chiar dacă suntem „reduşi la panouri publicitare” ne putem salva salvându-i pe alţii.

Citiţi Fortral şi veţi vedea şi o altă latură, mai înfrumuseţată a pesimistului care a văzut până acum prea mulţi morţi.

Emilian Pal a publicat volumul de debut Fortral la editura Tracus Arte din Bucureşti prin amabilitatea căreia volumul a ajuns la noi şi va ajunge în curând și la prietenii noștri care participă la concursurile organizate de noi.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții FORTRAL?

Vezi toată lista de cărți scrise de Emilian Pal sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA FORTRAL CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Fortral
Autor: Emilian Pal
An apariție : 2013
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 100
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 29.03.2015
Nota recenzorului: n/a

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Recenzie ,,Mândrie și prejudecată” de Jane Austen

Mândrie și prejudecată pornește în lupta de a demonta ,,primele impresii″ (titlul inițial) și orientează cititorul spre a privi lucrurile care i se întâmplă mai profund, dintr-o altă perspectivă. Jane Austen, autoarea operei de față, a fost o romancieră engleză care a...

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

Recenzie ”Ultimul tren spre Londra” de Meg Waite Clayton

"Ultimul tren spre Londra" de Meg Waite Clayton este povestea unei provocări la adresa unui sistem nemilos. O poveste foarte emoționantă care s-a scufundat în sufletul meu. Scriitoarea a reușit să arate cât de ușor se estompează granițele dintre sărăcie și bogăție,...

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

Recenzie „Partea de nord a inimii” de Dolores Redondo

În august 2005, Katrina dă lovitura de grație New Orleans-ului după ce mii de oameni ignoraseră avertismentele autorităților și refuzaseră să fugă din calea urgiei. Un oraș afectat grav, în care oamenii, deja traumatizați după ce dăduseră piept cu furia ciclonului, se...

0 0 votes
Article Rating
Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2558 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 1 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments