Recenzie Fortral de Emilian Pal

Titlu: Fortral
Autor: Emilian Pal
An apariție : 2013
Editura: Tracus Arte
Nr. Pagini: 100
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Florentina Turcanu
Publicată la 29.03.2015
Nota recenzorului: n/a

fortral_1_produs

Nu ştiu alţii cum sunt dar mie îmi creşte inima de bucurie când văd că producţia artistică de calitate este încurajată şi susţinută. Fie că e vorba de teatru, muzică sau literatură se mai pot asculta, vedea şi citii producţii artistice foarte bune. Emilian Pal este un autor nou, tânăr jurnalist care şi-a descoperit talentul de a creea poezie. Volumul său de debut Fortral este inspirat din trăiri reale, urme ale unor experienţe variate, amprente lăsate de situaţii de adaptare la evenimente diverse.

Viaţa aşa cum e ea e pusă în cuvintele a 40 de poezii. Cu siguranţă nu toate cele 40 vor fi pe placul vostru, dar pot intui că cel puţin câteva imagini create din comparaţii şi metafore vă vor rămâne în minte şi poate veţi dori să le păstraţi notate undeva. Eu personal m-am regăsit în câteva poezii, nu ştiu dacă de vină e faptul că sunt din aceiaşi generaţie cu Emilian Pal sau că provenim din aceiaşi zonă geografică a ţării.

Fortral e un volum care îmbină original diverse statute şi roluri ale scriitorului. De la cel de emigrant în Londra, la cel de bărbat îndrăgostit sau de copil care retrăieşte experienţe dintr-o copilărie marcată de problemele părinţilor.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Emilian Pal.

Emilian Pal scrie cu umor negru, caustic, inteligent într-o lume în care chiar dacă suntem “reduşi la panouri publicitare” ne putem salva salvându-i pe alţii.

Citiţi Fortral şi veţi vedea şi o altă latură, mai înfrumuseţată a pesimistului care a văzut până acum prea mulţi morţi.

Emilian Pal a publicat volumul de debut Fortral la editura Tracus Arte din Bucureşti prin amabilitatea căreia volumul a ajuns la noi şi va ajunge în curând și la prietenii noștri care participă la concursurile organizate de noi.

Aspecte Pozitive:

Emilian Pal scrie cu umor negru, caustic, inteligent într-o lume în care chiar dacă suntem "reduşi la panouri publicitare" ne putem salva salvându-i pe alţii.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.