Recenzie „Frontul de acasă” de Kristin Hannah

by | Jun 8, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA FRONTUL DE ACASĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

 

Sunt multe de spus despre Kristin Hannah. Însă, nimeni nu poate contrazice faptul că este una dintre cele mai bune scriitoare contemporane. Toate cărțile pe care le-am citit până acum mi-au provocat diverse emoții: tristețe, furie, fericire, nerăbdare. Autoarea știe cum să țină un cititor în suspans și când să adauge niște răsturnări de situație semnificative. Frontul de acasă, cea mai nouă carte tradusă în România, conține deja în titlu temele principale, și anume războiul, familia și dragostea.

Cartea spune povestea lui Jolene și Michael Zarkades, căsătoriți de mai bine de un deceniu, care au împreună două fete – Betsy și Lulu. Ca orice cuplu, se confruntă cu diverse probleme cotidiene, de la cumpărături până la interacțiunea cu fetele. Atunci când Jolene, pilot de elicopter militar, este trimisă într-o misiune din Irak cu Tami, prietena ei cea mai bună, alături de alți camarazi de la Garda Națională, soțul ei este nevoit să aibă grijă de casă și de fete. Căsnicia lor întâmpină probleme, iar Michael îi aruncă soției cuvinte urâte chiar atunci când mai avea puțin până la plecare.

Pentru un tată avocat, ocupat până peste cap cu procese și hârtii, este greu să aibă grijă de o fetiță de patru ani, tristă după plecarea mamei (Lulu), și de una în pragul pubertății, care trece de la o stare la alta (Betsy). Jolene păstrează legătura cu familia prin intermediul telefonului și al scrisorilor, ascunzând părțile întunecate ale războiului și asigurându-și familia că totul este bine.

Toți cei pe care i-am cunoscut aici sunt grozavi. Sunt convinsă că-mi voi face o droaie de prieteni.

În jurnal, notează cu totul altceva, adevăratele ei gânduri, temeri și sentimente:

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Kristin Hannah

Însă când l-am părăsit, când a murit și stăteam acolo, ascultând cum bubuia războiul, cum țipau doctorii și cum un elicopter ateriza în apropiere, m-am gândit: ce-aș spune eu când îmi va veni sfârșitul?

Căsnicia problematică nu o ajută, mai ales că ea și Michael nu-și trimit scrisori sau e-mail-uri unul altuia. Deși este pilot, Jolene nu este scutită de ororile care se află la orice pas. Atunci când elicopterul în care se afla cu Tami și cu alți doi camarazi este doborât, protagonista supraviețuiește, dar se întoarce acasă în pielea altei persoane, marcată de războiul la care a luat parte timp de câteva luni. Nu știe cum să devină femeia, soția și mama de altădată, măcinată fiind de coșmaruri în fiecare noapte. Nu știe dacă mai poate repara ceva din tot ce avea înainte.

Kristin Hannah se pricepe de minune să emoționeze prin descrierile minuțioase și prin omnisciența narativă, care pătrunde în cele mai ascunse gânduri ale lui Michael și Jolene vizavi de situație. În Frontul de acasă, războiul nu înseamnă doar bombardamente și arme, ci și puterea de a lua totul de la capăt și de a reuși să te vindeci cu adevărat de această experiență dureroasă.

 

 

 

🔥 CARTEA FRONTUL DE ACASĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Frontul De Acasă
Autor: Kristin Hannah
An apariție : 2020
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 8.06.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 341 zile și a scris până acum 42 articole. Se află pe poziția 27 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments