Fugi! este un thriller cu valenţe horror ce îşi aştepta recenzia încă de la apariţie. Cuvintele n-au vrut însă a fi aşezate pe hârtie în ciuda faptului că am adorat această poveste. O. G. Arion ne oferă o altă perspectivă a lumii. Supusă asaltului unui virus năucitor, omenirea se vede la marginea extincţiei, nu ca şi specie, ci ca fiinţă inteligentă superioară.

Un virus transmis prin vibră tehnologică anihilează acea parte a creierul ce ţine de comunicare şi raţiune, distrugând astfel partea distinctivă ce ne face oameni cu spirit civilizat şi inteligent. Aduşi la rang de animal, cei atinşi au porniri de canibalism năucitor, apărând întocmai precum zombii văzuţi în serialele de mare succes.

În mijlocul acestui haos, îl cunoaştem pe Axel, unul din cei puţini neafectaţi de indestructibilul virus. De el se agaţă cu dispare Amira. O copilă, după înfăţişare, un adult după comportament, ce s-a adaptat rapid vitregiilor şi şi-a calculat fiecare pas al supravieţuirii. Acum, vede în Axel, un companion care o poate proteja de răul exterior. Dar ce te faci când el nu te vrea în preajmă? Simplu: îl obligi!

-Noroc? făcu Amira, pufnind. Mai crede cineva în noroc? Am avut o mătuşă care era atât de superstiţioasă încât făcea semnul crucii cu piciorul de fiecare dată când traversa strada. Se oprea înainte să calce pe trotuar şi desena chestia aia cu vârful piciorului. Era mulţumirea ei că reuşise să rămână vie şi nevătămată încă o zi.

-Şi ce s-a întâmplat cu ea? întrebă Jarred amuzat.

-A călcat-o camionul cu îngheţată, răspunse Amira sec.

Pe mine, Amira m-a înspăimântat încă de la început. Ce atinşi, ce virus, ce sfârşit al lumii? Dacă o ai pe Amira în preajmă, spaima ta se desăvârşeşte. Misterul creat în jurul ei, deciziile la rece pe care le ia, forţa cu care izbândeşte să iasă învingătoare din orice situaţie te înspăimântă şi te face să te întrebi şi mai mult care este trecutul ei. Axel ne accentuează angoasa prin propriile lui suspiciuni la adresa fetei. Însă, într-o lume aflată pe marginea prăpastiei, tot ce îţi mai rămâne de făcut este să… Fugi!

Îşi dorise să moară. Acum, că simţea că nu mai avea mult, îşi dorea să trăiască. Ce ciudată este mintea omenească.

O. G. Arion forţează limitele spiritului uman. Ne poartă într-un stil alert printre pagini. Tu însuţi ajungi să fugi. Nu lasă loc de sensibilităţi, de naivitate şi de vise. Eşti într-un film de groază unde singura soluţie este să supravieţuieşti prin orice mijloace. Fugi! nu te amăgeşte. Îţi oferă perspectiva reală în cazul unei astfel de anomalii. Alegi să ucizi şi să supravieţuieşti sau rişti să fii ucis. Autoconservarea va alege pentru tine într-un final fiindcă tu eşti ocupat să fugi.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de O. G. Arion

-Fugi!

-Unde? Nu  mai rămas nimic. Nimic de iubit. Nimic de apărat.

-Doar fugi. Vei afla.

Oamenii vor călca pe cadavre pentru a se menţine în siguranţă. Unii, mai „întreprinzători” vor profita de naivitatea celorlalţi şi vor transforma totul într-un fanatism religios. Acest lucru nu îţi va fi o surpriză însă. Te va îngrozi, dar omul este făcut pentru a încerca să se simtă puternic chiar dacă trebuie să păşească peste viaţa celorlalţi. Axel şi Amira vor asista la astfel de grozăvii cu privirea celui hăituit şi neputincios. Iar când cred că nu mai au nici o speranţă, Amira preia iniţiativa şi dă iarăşi dovadă de sânge rece.

Era viu pentru că fugise, pentru că găsise forţa necesară de-a pune un picior în faţa celuilalt. Asta însemna supravieţuirea în această lume. Să te agăţi cu toate puterile de viaţă, chiar dacă uitai pentru o vreme de propria condiţie umană.

Fugi! de O. G. Arion nu este o poveste pentru firi romantice şi sensibile. Autoarea nu a vrut să menajeze pe nimeni şi nici realitatea unei astfel de posibilităţi de groază. A creat o poveste ce te ţine angrenat întru supravieţuire. A creat inocenţă şi slăbiciune fizică în persoana Amirei pentru a te putea surprinde cu decizii la rece. L-a creat pe Axel ca un contrabalans ce a oferit forţă acolo unde situaţia o cerea. În final, am avut o poveste ce ne-a ţintuit vrăjiţi şi captivaţi într-o lume pe care nu ne-am dori-o, dar într-o poveste unde am învăţat să supravieţuim.

Cine este cu adevărat Amira? Încotro se îndreaptă Amira şi Axel? La ce sunt predispuşi oamenii să facă pentru a supravieţui? Se va descoperi un leac pentru a se salva oamenirea de la extincţie?

Posibile răspunsuri veţi găsi citind Fugi!, un roman semnat O. G. Arion, autoarea seriei Nemuritor, ce ne-a obişnuit să ne aşteptăm la neprevăzut.

Titlu: Fugi!
Autor: O. G. Arion
An apariție : 2018
Editura: LIBREX PUBLISHING
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 22.07.2018
Nota recenzorului: 10/10

Diana Daniela Macovei
Autor: Diana Daniela Macovei
Diana Daniela e Erou Booknation.ro
Redactor de 1860 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei