Recenzie ”De 19 ori Katherine” de John Green

by | Jun 30, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA DE 19 ORI KATHERINE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Despre autor:
John Green s-a născut la 24 august 1977. Cărţile sale au fost publicate în peste douăzeci de limbi şi figurează constant în topul celor mai bine vândute titluri al publicaţiei New York Times.
Foarte activ şi pe platformele virtuale, John Green a creat, împreună cu fratele său, Brotherhood 2.0, cel mai popular proiect video online, accesat pe YouTube de peste 30 de milioane de fani Nerdfighter din întreaga lume. “De 19 ori Katherine” a fost nominalizată la Michael L. Printz Award şi Los Angeles Times Book Prize. De acelaşi autor, la Editura Trei au apărut: “Sub aceeaşi stea” şi “Căutând-o pe Alaska” .
De 19 ori Katherine
Această opera m-a fermecat foarte mult, încă de la început prin incipitul plin de strălucire “În dimineața de după ziua în care absolvi liceul și fu părăsit pentru a nouăsprezecea oara de o fata pe nume Katherine, Colin Singleton, renumitul copil-minune, făcu o baie”.
Romanul începe prin prezentarea pe scurt a vieții lui Colin Singleton, un renumit copil-minune, care deținea o memorie excelentă.
Chiar dacă Colin era capabil să citească ziarul și cărți de o complexitate mare de la doi ani și o luna, el nu putea să descifreze mesajele din spatele cuvintelor pe care le citea, ca orice altă persoană.
După ce a absolvit liceul și a fost părăsit de iubita sa numită Katherine (ce mare coincidență, nu-i așa?), a decis sa meargă într-o călătorie cu prietenul său,  Hassan, pentru a o uita pe fată. Nu știau încotro se vor îndrepta sau unde vor ajunge, au mers la voia întâmplării, până când au văzut un panou aflat pe marginea drumului pe care se afla următorul mesaj “VIZITAȚI MORMÂNTUL ARHIDUCELUI FRANZ FERDINAND” . Colin era pasionat de istorie așa că au decis să meargă la mormântul arhiducelui, din orașul Gutshot.
Aici Colin va cunoaște o fată, Lindsey care nu este destul de atrăgătoare pentru Colin, însă află că protagonistul a fost părăsit de 19 Katherine, iar ea, ca prin coincidență a avut un iubit pe nume Colin. 
A fost oare o simplă coincidență? Voi ce credeți? Eu nu vă voi spune mai multe, vă las pe voi să descoperiță. Dacă vă plac cărțile scrise de John Green, De 19 ori Katherine este una dintre cele mai bune cărți ale sale.

🔥 CARTEA DE 19 ORI KATHERINE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: De 19 Ori Katherine
Autor: John Green
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 30.06.2020
Nota recenzorului: 7/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Recenzie ”Vocea lui Archer” de Mia Sheridan

Archer Hale este bărbatul fără voce, discret, ignorat de toți oamenii din oraș, bărbatul considerat nebun de către toți. De către toți în afară de Bree Prescot, tânăra pentru care vocea lui Archer răsună și reverberează mai puternic decât orice sunet din univers. Când...

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Recenzie ” Te-am ales pe tine” de Mia Sheridan

Fetița care cândva se numea Eloise și care trăia o viață fericită acum nu mai exista. Ellie nu mai exista și se ascundea în spatele unei măști de gheață, o mască grosolană care o înfățișa pe Crystal, personajul în care tânăra se regăsise, personajul unei stripteuze.  ...

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Recenzie ”Cabina de săruturi” de Beth Reeckles

Titlu: Cabina de săruturi Titlu-original: The kissing booth Autor: Beth Reeckles Editura: Leda Edge An apariție: 2018 Număr de pagini: 368 Despre autor: Beth Reekles este o autoare britanică care a publicat Rolling Dice și Out of Tune. La vârsta de doar 15 ani a...

Maria-Magdalena Năstase este redactor Booknation.ro de 93 zile și a scris până acum 34 articole. Se află pe poziția 29 din 143 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments