Recenzie ”De 19 ori Katherine” de John Green

de | iun. 30, 2020 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

Despre autor:
John Green s-a născut la 24 august 1977. Cărţile sale au fost publicate în peste douăzeci de limbi şi figurează constant în topul celor mai bine vândute titluri al publicaţiei New York Times.
Foarte activ şi pe platformele virtuale, John Green a creat, împreună cu fratele său, Brotherhood 2.0, cel mai popular proiect video online, accesat pe YouTube de peste 30 de milioane de fani Nerdfighter din întreaga lume. „De 19 ori Katherine” a fost nominalizată la Michael L. Printz Award şi Los Angeles Times Book Prize. De acelaşi autor, la Editura Trei au apărut: „Sub aceeaşi stea” şi „Căutând-o pe Alaska” .
De 19 ori Katherine
Această opera m-a fermecat foarte mult, încă de la început prin incipitul plin de strălucire „În dimineața de după ziua în care absolvi liceul și fu părăsit pentru a nouăsprezecea oara de o fata pe nume Katherine, Colin Singleton, renumitul copil-minune, făcu o baie”.
Romanul începe prin prezentarea pe scurt a vieții lui Colin Singleton, un renumit copil-minune, care deținea o memorie excelentă.
Chiar dacă Colin era capabil să citească ziarul și cărți de o complexitate mare de la doi ani și o luna, el nu putea să descifreze mesajele din spatele cuvintelor pe care le citea, ca orice altă persoană.
După ce a absolvit liceul și a fost părăsit de iubita sa numită Katherine (ce mare coincidență, nu-i așa?), a decis sa meargă într-o călătorie cu prietenul său,  Hassan, pentru a o uita pe fată. Nu știau încotro se vor îndrepta sau unde vor ajunge, au mers la voia întâmplării, până când au văzut un panou aflat pe marginea drumului pe care se afla următorul mesaj „VIZITAȚI MORMÂNTUL ARHIDUCELUI FRANZ FERDINAND” . Colin era pasionat de istorie așa că au decis să meargă la mormântul arhiducelui, din orașul Gutshot.
Aici Colin va cunoaște o fată, Lindsey care nu este destul de atrăgătoare pentru Colin, însă află că protagonistul a fost părăsit de 19 Katherine, iar ea, ca prin coincidență a avut un iubit pe nume Colin. 
A fost oare o simplă coincidență? Voi ce credeți? Eu nu vă voi spune mai multe, vă las pe voi să descoperiță. Dacă vă plac cărțile scrise de John Green, De 19 ori Katherine este una dintre cele mai bune cărți ale sale.
Titlu: DE 19 ORI KATHERINE
Autor: John Green
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 532

Alte recenzii de la John Green:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini
Recenzie “Vânătorii de zmeie” Khaled Hosseini

Oare de ce, ceea ce ni se întâmplă în copilărie ne marchează atât de profund întreaga viață? Adulți fiind, nu se presupune că avem puterea de a separa binele de rău cu mai multă ușurință? Unde dispare acel “eram mic și nu știam dar acum înțeleg și reușesc să mă...

Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas
Recenzie „Hideaway” de Penelope Douglas

Am așteptat ceva vreme acest volum și în sfârșit pot spune cu bucurie că a fost tradus și la noi. Dacă îmi aduc bine aminte, eu am citit atât "Corupt" cât și "Hideaway" imediat una după alta, pentru a nu uita intriga și contextul. Acțiunea este destul de complicată și...

Recenzie „Furia” de Alex Michaelides
Recenzie „Furia” de Alex Michaelides

Alex Michaelides este cunoscut pentru două cărți de success, ce pare că au urmat aceeași rețetă - "Pacienta Tăcută" și "Fecioarele". Ambele au avut intrigi palpitante și ne-au pus la încercare capacitatea de detectiv. "Furia" merge pe aceași format, însă promite ceva...

0 0 votes
Article Rating
Maria-Magdalena Năstase a fost redactor Booknation.ro și a scris 75 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Maria-Magdalena Năstase aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments