🔥 CARTEA FULGI DE IUBIRE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Am primit această carte ca și cadou de Crăciun, pentru că astfel de cadouri primești când iubești să citești. Se potrivea perfect cu peisajul miraculos de afară, precum și cu starea pe care ne-o dăruiesc sărbătorile.

Se știa de mult că îl ador pe John Green, dar m-am îndrăgostit imediat și de Maureen Johnson și Lauren Myracle, ale căror stil de a scrie te face să crezi că vizionezi un film, nicidecum că citești o carte. Pot spune că acești autori au creeat o capodoperă ce-ți pune imaginația la treabă din primele rânduri!

Am fost sceptică la început, neștiind sigur la ce să mă aștept de la o carte ce conține trei povești, mai presus de atât, acestea mai au și legătură între ele. Nu mi-am putut închipui că avea să-mi placă atât de mult! Adică, cine se gândea că o furtună de zăpadă, niște majorete, un restaurant Waffle House și un tip ciudat îmbrăcat în folie de aluminiu pot să unească suflete? Cu siguranță nu eu!

,,Fulgi de iubire” cuprinde trei povești: Expresul lui Jubilee de Maureen Johnson, Un miracol de Crăciun cu majorete de John Green și Sfânta orcrotitoare a purceilor de Lauren Myracle. Titluri amuzante, însă nu la fel de comice precum și conținutul poveștilor! M-au atras imediat când am citit cuprinsul, însă ce se află dincolo de cuprins este nu doar comedie curată ci și dragoste, în cea mai pură formă a sa.

„Tot timpul m-am gândit: Frate, o să mor îmbrăcat într-un costum bleu de schi. Mama va fi nevoită să-mi identifice cadavrul și-și va petrece tot restul vieții gândindu-se că, în intimitate, fiului ei îi plăcea să se îmbrace ca un star porno hipotermic din anii `70.”

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de John Green.

Poveștile sunt pline de aventură și umor, iar pe mine m-au făcut să râd în hohote. În povestea lui Jubilee m-am regăsit pe alocuri, simțind lipsa de afecțiune a iubitului ,,perfect”. Dar citind, mă simțeam de parcă mă aflam și în mașina mamei lui Tobin, îngrămădită în spate alături de JP și Duke, încercând să evităm munții de zăpadă. Bineînțeles, m-a sensibilizat Addie, căci m-am găsit și eu de multe ori plângându-mi de milă și luând decizii din impuls, ca și vopsitul sau tunsul părului.

Așa că, mai pe scurt, am fost alături de personaje. Când Jubilee mărșăluia prin zăpadă eram lângă ea, la fel și lângă Tobin ce folosea un joc de Twister pe post de sanie sau Addie ce-l căuta disperată pe purcelușul Gabriel. Nu multe cărți m-au făcut să mă simt ca și cum eu trăiam acțiunea, iar de aceea am iubit-o atât de mult! Totul mi se transpunea în fața ochilor, de parcă mă uitam la un film, așa că nici nu am realizat când am terminat-o.

Este o carte numai bună de citit la gura sobei când afară viscolește, alături de o cană de ceai fierbinte!

🔥 CARTEA FULGI DE IUBIRE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Fulgi De Iubire
Autor: John Green
,
Maureen Johnson
,
Lauren Myracle
An apariție : 2014
Editura: TREI
Nr. Pagini: 328
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Publicată la 18.02.2019
Nota recenzorului: 10/10
Alexandra Dobandi
Autor: Alexandra Dobandi
Redactor de 345 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Alexandra Dobandi