Recenzie Garda de corp de Merlich Saia

Titlu: Garda De Corp
Autor: Merlich Saia
An apariție : 2014
Editura: TracusArte
Nr. Pagini: 131
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 26.03.2015
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA GARDA DE CORP ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Garda de corp

Poezia e un fel de balsam pentru suflet. Am mai zis-o și o s-o repet la infinit: o poezie pe zi e chiar recomandat… însă să vorbești despre poezie – e greu! Poezia se simte, rezonezi cu ea și-apoi… într-un fel mi se pare blasfemie să vorbești despre viziunea poetului, oricum niciodată nu vei surprinde tot!

Totuși, am primit cu mare interes propunerea celor de la TracusArte de a citi și de a vă împărtăși apoi părerea mea despre volumul de debut al lui Merlich Saia – Garda de corp (premiat cu Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu – Opus Primum).

De fapt, Garda de corp e un singur poem imens.  Vocea poemului este cea a gărzii de corp – paznicul neostenit al șefului . Cei doi au un soi de relație simbiotică subminată de diverse pulsiuni, evadări în lumea fantasmelor – marcate de apariția fantomatică a femeii Altheea. Simplitatea stilistică pune în valoare momentele în care fantasmele invadează teritoriul datoriilor primordiale ale gărzilor de corp, momente pe care le veți remarca cu siguranță la nivel discursiv.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Merlich Saia.

Lăsând deoparte observațiile ce par desprinse din comentariile literare plictisitoare o să vă spun că Garda de corp e un poem cutremurător despre cel mai negru sentiment – singurătatea. Este un poem despre un eu rămas în fața unei uși la care nu poate bate…

Și, cu toate acestea – nu-i o carte pentru oricine, asta e clar! O recomand cititorilor rafinați!

🔥 CARTEA GARDA DE CORP ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Poezie modernă, profundă... doar pentru cititori rafinați!

Aspecte Negative:

Nu e o carte pentru oricine!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.