Recenzie Garda de corp de Merlich Saia

Autor: Merlich Saia
An apariție : 2014
Editura: TracusArte
Nr. Pagini: 131
Acordă o notă cărții:
 

Am găsit cel mai bun preț pentru tine:

19.27 RON pe Elefant
Aspecte Pozitive:

Poezie modernă, profundă... doar pentru cititori rafinați!

Aspecte Negative:

Nu e o carte pentru oricine!

Garda de corp

Poezia e un fel de balsam pentru suflet. Am mai zis-o și o s-o repet la infinit: o poezie pe zi e chiar recomandat… însă să vorbești despre poezie – e greu! Poezia se simte, rezonezi cu ea și-apoi… într-un fel mi se pare blasfemie să vorbești despre viziunea poetului, oricum niciodată nu vei surprinde tot!

Totuși, am primit cu mare interes propunerea celor de la TracusArte de a citi și de a vă împărtăși apoi părerea mea despre volumul de debut al lui Merlich Saia – Garda de corp (premiat cu Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu – Opus Primum).

De fapt, Garda de corp e un singur poem imens.  Vocea poemului este cea a gărzii de corp – paznicul neostenit al șefului . Cei doi au un soi de relație simbiotică subminată de diverse pulsiuni, evadări în lumea fantasmelor – marcate de apariția fantomatică a femeii Altheea. Simplitatea stilistică pune în valoare momentele în care fantasmele invadează teritoriul datoriilor primordiale ale gărzilor de corp, momente pe care le veți remarca cu siguranță la nivel discursiv.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Merlich Saia.

Lăsând deoparte observațiile ce par desprinse din comentariile literare plictisitoare o să vă spun că Garda de corp e un poem cutremurător despre cel mai negru sentiment – singurătatea. Este un poem despre un eu rămas în fața unei uși la care nu poate bate…

Și, cu toate acestea – nu-i o carte pentru oricine, asta e clar! O recomand cititorilor rafinați!

POȚI CUMPĂRA CARTEA DE AICI

19
27 LEI
Elefant
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
Câștigă cartea săptămânii
Peste 8000 goodreaderi s-au alăturat Tribului GoodRead.ro și participă săptămânal la concursul Cartea Săptămânii, în care oferim ca premii multe 📖 foarte faine! Hai și tu! 👍

Descoperă cartea săptămânii

Iubim comentariile tale :)