🔥 CARTEA GARDA DE CORP ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Garda de corp

Poezia e un fel de balsam pentru suflet. Am mai zis-o și o s-o repet la infinit: o poezie pe zi e chiar recomandat… însă să vorbești despre poezie – e greu! Poezia se simte, rezonezi cu ea și-apoi… într-un fel mi se pare blasfemie să vorbești despre viziunea poetului, oricum niciodată nu vei surprinde tot!

Totuși, am primit cu mare interes propunerea celor de la TracusArte de a citi și de a vă împărtăși apoi părerea mea despre volumul de debut al lui Merlich Saia – Garda de corp (premiat cu Premiul Național de Poezie Mihai Eminescu – Opus Primum).

De fapt, Garda de corp e un singur poem imens.  Vocea poemului este cea a gărzii de corp – paznicul neostenit al șefului . Cei doi au un soi de relație simbiotică subminată de diverse pulsiuni, evadări în lumea fantasmelor – marcate de apariția fantomatică a femeii Altheea. Simplitatea stilistică pune în valoare momentele în care fantasmele invadează teritoriul datoriilor primordiale ale gărzilor de corp, momente pe care le veți remarca cu siguranță la nivel discursiv.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Merlich Saia

Lăsând deoparte observațiile ce par desprinse din comentariile literare plictisitoare o să vă spun că Garda de corp e un poem cutremurător despre cel mai negru sentiment – singurătatea. Este un poem despre un eu rămas în fața unei uși la care nu poate bate…

Și, cu toate acestea – nu-i o carte pentru oricine, asta e clar! O recomand cititorilor rafinați!

🔥 CARTEA GARDA DE CORP ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Garda De Corp
Autor: Merlich Saia
An apariție : 2014
Editura: TRACUSARTE
Nr. Pagini: 131
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 26.03.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Poezie modernă, profundă... doar pentru cititori rafinați!

Aspecte Negative:

Nu e o carte pentru oricine!

Avatar
Autor: Diana Elena Neaţă
Diana Elena e Redactor Foarte Activ
Redactor de 2055 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă