Recenzie „ghicește-mi, Păpușa” de Raluca Ciochină

by | Jul 31, 2015 | Familie, Poezie, Recenzii cărți

🔥 CARTEA GHICEȘTE-MI PĂPUȘA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

ghiceste-mi, Papusa de Raluca Ciochinaghicește-mi, Păpușa de Raluca Ciochină este un volum în versuri de o sensibilitate aparte, care urmărește relațiile ce se clădesc între membrii unei familii.

Un volum emoționant, scris în așa manieră încât mesajul sau povestea să ajungă limpede în brațele cititorului.

Raluca Ciochină a fost membră în cenaclul Pătratul literar coordonat de poetul Mircea Țuglea (2000-2002) și în cenaclul 314 al scriitoarei Simona Popescu (2003-2006).

În anul 2008, aceasta a debutat cu proză în romanul colectiv numit Rubik (Ed. Polirom), coordonat de Simona Popescu, iar în anul 2011 a debutat cu poezie în volumul greva tăcerii (Ed. Casa de Pariuri Literare).

ghicește-mi, Păpușa” a fost publicat anul acesta de către Editura Tracus Arte.

Deși un volum de dimensiuni foarte mici (cred că e cea mai scurtă carte pe care am citit-o vreodată), ghicește-mi, Păpușa reușește cumva să atragă atenția cititorului, să se facă remarcat tocmai prin simplitatea lui și prin numărul limitat de cuvinte.

Personal, m-am simțit atrasă de stilul autoarei, am simțit o emoție în textul ei, lucru care m-a impresionat. Alt lucru pe care l-am remarcat a fi un plus pentru acest volum este însăși structura lui, felul atât de ordonat în care sunt plasate versurile, maxim opt versuri pe câte o pagină, iar întotdeauna primul vers îngroșat. Un amestec surprinzător între confesiune și monologuri interioare.

Volumul de față, ghicește-mi, Păpușa de Raluca Ciochină, începe tocmai cu o scrisoare a autoarei adresată mamei ei, o scrisoare plină de sensibilitate care face trecerea între realitatea de zi cu zi și textul ce urmează să fie citit.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Raluca Ciochină

Am asociat această scrisoare cu una de inițiere, menită să introducă cititorul printre rândurile ce urmează să-i fie prezentate, să creeze o atmosferă specifică. Această scrisoare începe în felul următor:

 

Totuși, deși am pătruns cu drag printre versurile autoarei, mi-ar fi plăcut ca volumul să fie ceva mai consistent, mai mult text, căci potențial nu mă îndoiesc că există.

Astfel, numărul de pagini poate reprezenta fie un punct slab, fie unul bun, depinde de voi și de ceea ce căutați să citiți.

Pentru curioșii care vor să facă cunoștință cu un volum de poezie proaspăt publicat, vi-l recomand cu drag!

Este o lectură ușoară, plăcută și liniștitoare, care se citește extrem de repede.

🔥 CARTEA GHICEȘTE-MI PĂPUȘA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Ghicește-mi Păpușa
Autor: Raluca Ciochină
An apariție : 2015
Editura: TRACUS ARTE
Nr. Pagini: 56
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 31.07.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Angela Simo este redactor Booknation.ro de 1912 zile și a scris până acum 5 articole. Se află pe poziția 81 din 143 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Angela Simo aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments