Recenzie „ghicește-mi, Păpușa” de Raluca Ciochină

Titlu: Ghicește-mi Păpușa
Autor: Raluca Ciochină
An apariție : 2015
Editura: Tracus Arte
Nr. Pagini: 56
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Angela Simo
Publicată la 31.07.2015
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „ghicește-mi, Păpușa” de Raluca Ciochină
Dă o notă cărții

ghiceste-mi, Papusa de Raluca Ciochinaghicește-mi, Păpușa de Raluca Ciochină este un volum în versuri de o sensibilitate aparte, care urmărește relațiile ce se clădesc între membrii unei familii.

Un volum emoționant, scris în așa manieră încât mesajul sau povestea să ajungă limpede în brațele cititorului.

Raluca Ciochină a fost membră în cenaclul Pătratul literar coordonat de poetul Mircea Țuglea (2000-2002) și în cenaclul 314 al scriitoarei Simona Popescu (2003-2006).

În anul 2008, aceasta a debutat cu proză în romanul colectiv numit Rubik (Ed. Polirom), coordonat de Simona Popescu, iar în anul 2011 a debutat cu poezie în volumul greva tăcerii (Ed. Casa de Pariuri Literare).

ghicește-mi, Păpușa” a fost publicat anul acesta de către Editura Tracus Arte.

Deși un volum de dimensiuni foarte mici (cred că e cea mai scurtă carte pe care am citit-o vreodată), ghicește-mi, Păpușa reușește cumva să atragă atenția cititorului, să se facă remarcat tocmai prin simplitatea lui și prin numărul limitat de cuvinte.

Personal, m-am simțit atrasă de stilul autoarei, am simțit o emoție în textul ei, lucru care m-a impresionat. Alt lucru pe care l-am remarcat a fi un plus pentru acest volum este însăși structura lui, felul atât de ordonat în care sunt plasate versurile, maxim opt versuri pe câte o pagină, iar întotdeauna primul vers îngroșat. Un amestec surprinzător între confesiune și monologuri interioare.

Volumul de față, ghicește-mi, Păpușa de Raluca Ciochină, începe tocmai cu o scrisoare a autoarei adresată mamei ei, o scrisoare plină de sensibilitate care face trecerea între realitatea de zi cu zi și textul ce urmează să fie citit.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Raluca Ciochină.

Am asociat această scrisoare cu una de inițiere, menită să introducă cititorul printre rândurile ce urmează să-i fie prezentate, să creeze o atmosferă specifică. Această scrisoare începe în felul următor:

 

Totuși, deși am pătruns cu drag printre versurile autoarei, mi-ar fi plăcut ca volumul să fie ceva mai consistent, mai mult text, căci potențial nu mă îndoiesc că există.

Astfel, numărul de pagini poate reprezenta fie un punct slab, fie unul bun, depinde de voi și de ceea ce căutați să citiți.

Pentru curioșii care vor să facă cunoștință cu un volum de poezie proaspăt publicat, vi-l recomand cu drag!

Este o lectură ușoară, plăcută și liniștitoare, care se citește extrem de repede.

ACUM GĂSEȘTI GHICEȘTE-MI PĂPUȘA PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)
BOOKNATION.RO ÎȚI FACE PLINUL DE CĂRȚI!
Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.