Recenzie Ghici cine moare primul de J. M. Ardlige

Titlu: Ghici Cine Moare Primul
Autor: J. M. Ardlige
An apariție : 2015
Editura: Trei
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Andreea Chiuaru
Publicată la 2.05.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI GHICI CINE MOARE PRIMUL PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Trei-Chici-cine-moare-primul

Apărută anul acesta în colecția Fiction Connection a editurii Trei, Ghici cine moare primul este prima carte din seria “Helen Grace”.

Despre ce e vorba pe scurt?

Ți-ai pus vreodată întrebarea de ce este în stare un om pentru a supraviețui? Te-ai gândit că sunt situații în care chiar și cel mai blând om poate deveni un animal dacă este supus insitinctului de supraviețuire? Sau că avem o conștiință care nu ne poate lăsa să trăim că o anumită vină, că suntem în stare să renunțăm la propria viață doar pentru că am uitat cum să fim oameni?

Acțiunea romanului debutează cu un cuplu de îndrăgostiți, suflete-pereche, puși în situația de a alege pentru că în locul în care au fost abandonați găsesc un pistol cu un singur glonț împreună cu mesajul “Când unul dintre voi va ucide, va deveni liber”. Până unde ești în stare să mergi pentru a supraviețui? Mai există iubire pentru cel de lângă tine în acest caz?

Romanul continuă cu o serie de alte crime defășurate pe același tipar: două persoane abandonate fără altă șansă de scăpare decât aceea de a ucide sau de a se lăsa uciși.

Ce mi-a plăcut mie?

În primul rând, m-a dat pe spate ideea de la care este pornit romanul. A fost una dintre cărțile care mi-au ridicat o grămadă de întrebări.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de J. M. Ardlige.

În al doilea rând, cartea mi s-a părut scrisă foarte bine. Capitolele foarte scurte relatate din diferite perspective compun un fel de puzzle pe care vrei să-l vezi terminat cât mai repede. Romanul se citește foarte ușor și ajungi să-ți dorești să pui pauză la tot ceea ce te înconjoară ca să afli cât mai repede răspunsurile după care tânjești.

Ce nu mi-a plăcut?

Sinceră să fiu nu i-am găsit puncte slabe acestui roman. Îmi displace doar faptul că în România a fost tradus doar prima volum din serie.

Cui îl recomand?

Cititorilor pasionați de thrillere, romane psihologice, celor care vor o carte care să-i țină în priză și pe care să o citească rapid, cititorilor care vor o carte care să le ridice anumite întrebări.

Rating: 4,5/5

ACUM GĂSEȘTI GHICI CINE MOARE PRIMUL PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Capitole scurte, relatate din mai multe perspective care se îmbină asemenea unor piese de puzzle. Cu fiecare capitol afli ceva nou și îți dorești să afli și mai multe.

Aspecte Negative:

"Ghici cine moare primul" este prima carte din seria "Helen Grace" și singurul tradus în limba română până în acest moment.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.