Recenzie „Glonțul care a ratat ținta” de Richard Osman

de | iul. 8, 2024 | Recenzii cărți

Nimic nu se compară cu acel sentiment de disperare pe care îl ai atunci când îți place ceea ce citești și continui o anumită serie. Așa am pățit eu cu seria lui Richard Osman, un englez care a reușit să mă facă să cred din nou în potențialul celor din UK pentru scris Thrillers. Eram convinsă că doar scandinavii știu ce au de făcut, dar aparent Osman este aparte, un adevărat ice-breaker, cel puțin pentru mine.

E o zi de joi obișnuită și lucrurile ar trebui să se întoarcă, în sfârșit, la normal. Doar că acolo unde e Clubul Crimelor de Joi necazurile sunt și ele pe-aproape. Un caz vechi de zece ani îi conduce la o legendă a știrilor locale și la o crimă fără cadavru și fără răspunsuri. După aceea, un vechi dușman îi face o vizită lui Elizabeth. Misiunea ei? Să ucidă… sau să fie ucisă. În timp ce urma rece a cazului devine incandescentă, Elizabeth se luptă cu conștiința ei (și cu un pistol), în vreme ce Joyce, Ron și Ibrahim pornesc pe urmele indiciilor alături de prieteni vechi și noi. Dar poate gașca să dezlege misterul și să o salveze pe Elizabeth înainte ca ucigașul să lovească din nou?

Pensionarii noștri preferați consideră că lucrurile sunt calme acum, însă NIMIC nu poate să fie calm în satul lor. De data aceasta, au de investigat nu o crimă, ci două crime, la 10 ani distanță una de cealaltă. O dispariție misterioasă și un accident de mașină, care aparent au legătură între ele. Reporteriță dispărută investiga un caz de spălare de bani, iar trupul ei aparent a fost luat de apele răului. Pe măsură ce intră in caz, personajele noastre descoperă o grămadă de piste pe care poliția le-a omis și ajung încet, încet la unele concluzii grave. Plus, m-a șocat alegerea pe care Elizabet o are de făcut, mi s-a părut foarte dură, dar parcă te scoate puțin din amorțeală, pentru că reușește să îți atragă atenția GRAV.

Eu continui să admir aceste personaje pentru unicitatea lor și pentru curajul pe care îl au în rezolvarea acestor cazuri. De la un club de lectură sau ceva în regim de amantor, personajele noastre preferate se avântă în niște aventuri greu de imaginat, cu consecințe REALE, care pot avea efecte negative sau chiar să le aducă moartea. Descoperă lucruri care îi pun în pericol, însă sunt dispuși să facă orice pentru a aduce dreptate victimelor pe care le investighează. În plus, relația dintre ei este interesantă, evoluează constant și parcă fiecare carte are în prim plan unul dintre ele, creionandu-le frumos și uneori chiar spectaculos.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Titlu: Glonțul Care A Ratat ținta
Autor: Richard Osman
An apariție : 2022
Editura: CRIME SCENE PRESS
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 3153

Alte recenzii de la Richard Osman:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Bărbatul care a murit de două ori” de Richard Osman
Recenzie „Bărbatul care a murit de două ori” de Richard Osman

Am citit primul volum din această serie acum muuulți ani, însă am rămas cu gândul la ea, pentru că a fost o poveste foarte bună și mișto scrisă, care mi-a adus aminte de ce iubesc genul Thriller. Nu auzisem de Richard Osman până atunci, însă acesta s-a situat rapid...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 7 ani, 5 luni, 18 zile și a scris până acum 573 articole. Se află pe poziția 3 din 15 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments