Recenzie “Harry Potter și Piatra Filozofală” de J.K. Rowling

by | Sep 5, 2017 | Cărți pentru Copii, Fantezie, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

🔥 CARTEA HARRY POTTER ȘI PIATRA FILOZOFALĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Cum v-ați simți dacă v-ar spune cineva, după 11 ani de trai alături de niște unchi nemernici, că aveți puteri magice? Doar Harry Potter, personajul fantastic făurit de J.K.Rowling din celebra serie cu același nume vă poate răspunde la această întrebare!

“Harry Potter și Piatra Filozofală” reprezintă un mijloc magnific pentru a pătrunde într-un univers plin de magie, în care binele înfruntă răul și în care întâmplări extraordinare au loc la tot pasul. Harry este un băiat aparent obișnuit, dar cu un trecut tumultuos (el fiind singurul care a supraviețuit vreodată atacului lui Cap-de-Mort) care află abia la 11 ani de la naștere cine este el cu adevărat. Și de aici începe aventura.

Mai întâi, Hagrid îl poartă în lumea vrăjitorilor, explicându-i sistemul magic de funcționare, apoi Harry își face doi prieteni de nădejde, Ron și Hermione, care-l vor însoți pe tot parcursul seriei. La școala de magie, Hogwarts, Harry se află în centrul atenției, atrăgându-și prieteni și dușmani care, de asemenea, îl vor însoți pe parcursul aventurilor pline de vrăji.

Dincolo de experiențele primului an de studii la Hogwarts, subiectul principal al primului volum îl reprezintă, așa cum sugerează și titlul, Piatra Filozofală pe care o râvnește de atâta timp Cap-de-Mort. Însă, pentru a afla care e rolul Pietrei Filozofale, de ce o dorește Lordul Întunecat cu atâta ardoare și cine o va obține până la urmă, vă recomand să lecturați această carte deosebită!

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de J. K. Rowling

Cartea are un stil de scriere destul de alert, mai ales spre final, când se va intensifica radical acțiunea. Mi s-a părut interesant faptul că, în prima parte a romanului, autoarea încearcă mai mult să deblocheze tainele vrăjitoriei, iar Piatra Filozofală devine punctul culminant al volumului mult mai târziu. Materiile, personajele, sălile de curs sunt foarte bine conturate, autoarea reușind, pe lângă deblocarea tainelor magiei, și deblocarea tainelor scrisului. De aceea, am avut parte de o lectură încântătoare, iar ce a urmat în această serie fascinantă a fost foarte șocant și entuziasmant în același timp.

În concluzie, dacă recenzia mea v-a trezit interesul (și dacă nu ați lecturat încă seria), vă recomand să folosiți vraja Accio Harry Potter și să o cițiti numaidecât, pentru că este o carte plină de acțiune, mister, prietenie și magie!

Titlu: Harry Potter și Piatra Filozofală
Autor: J. K. Rowling
An apariție : 2015
Editura: ARTHUR
Nr. Pagini: 348
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 5.09.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Pe lângă faptul că autoarea făurește o lume paralelă foarte complexă și plină de informații fascinante, valorile morale pe care se pune accent sunt absolut deosebite.

Aspecte Negative:

Părerile negative se nasc din cauza faptului că am citit toată seria, iar acțiunea ultimelor volume a fost absolut incredibilă. Aventurile prin care Harry și echipa sa trec sunt din ce în ce mai frumoase și mai periculoase de-a lungul seriei, primul volum reprezentând doar o mică parte din ce va urma.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Recenzie ”Aici, acum: Astăzi” de Răzvan Ianculescu

Iubiți cititori, sunteți grozavi! Astăzi vreau să vă mulțumesc pentru că sunteți de atâta timp în această armonie a pasionaților de lectură, cu devotament și încredere. La rândul meu, să știți că mă gândesc la voi des, de fiecare dată când citesc ceva interesant și...

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Recenzie ”Orbi” de Petronela Rotar

Am fost curioasă să citesc cartea „Orbi” încă de când am auzit de ea. Dintr-un motiv sau altul, acum am considerat că este cel mai bun moment. Și ceea ce am descoperit în carte m-a determinat să iau anumite decizii în propria viață. Cred că poate să fie considerată o...

Mihai Lungu este redactor Booknation.ro de 1162 zile și a scris până acum 6 articole. Se află pe poziția 82 din 151 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihai Lungu aici.
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments