Recenzie “Harry Potter și Piatra Filozofală” de J.K. Rowling

Titlu: Harry Potter și Piatra Filozofală
Autor: J. K. Rowling
An apariție : 2015
Editura: Arthur
Nr. Pagini: 348
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Mihai Lungu
Publicată la 5.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Harry Potter și Piatra Filozofală” de J.K. Rowling
4.5 (90%) 2 votes

ACUM GĂSEȘTI HARRY POTTER ȘI PIATRA FILOZOFALĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Cum v-ați simți dacă v-ar spune cineva, după 11 ani de trai alături de niște unchi nemernici, că aveți puteri magice? Doar Harry Potter, personajul fantastic făurit de J.K.Rowling din celebra serie cu același nume vă poate răspunde la această întrebare!

“Harry Potter și Piatra Filozofală” reprezintă un mijloc magnific pentru a pătrunde într-un univers plin de magie, în care binele înfruntă răul și în care întâmplări extraordinare au loc la tot pasul. Harry este un băiat aparent obișnuit, dar cu un trecut tumultuos (el fiind singurul care a supraviețuit vreodată atacului lui Cap-de-Mort) care află abia la 11 ani de la naștere cine este el cu adevărat. Și de aici începe aventura.

Mai întâi, Hagrid îl poartă în lumea vrăjitorilor, explicându-i sistemul magic de funcționare, apoi Harry își face doi prieteni de nădejde, Ron și Hermione, care-l vor însoți pe tot parcursul seriei. La școala de magie, Hogwarts, Harry se află în centrul atenției, atrăgându-și prieteni și dușmani care, de asemenea, îl vor însoți pe parcursul aventurilor pline de vrăji.

Dincolo de experiențele primului an de studii la Hogwarts, subiectul principal al primului volum îl reprezintă, așa cum sugerează și titlul, Piatra Filozofală pe care o râvnește de atâta timp Cap-de-Mort. Însă, pentru a afla care e rolul Pietrei Filozofale, de ce o dorește Lordul Întunecat cu atâta ardoare și cine o va obține până la urmă, vă recomand să lecturați această carte deosebită!

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de J. K. Rowling.

Cartea are un stil de scriere destul de alert, mai ales spre final, când se va intensifica radical acțiunea. Mi s-a părut interesant faptul că, în prima parte a romanului, autoarea încearcă mai mult să deblocheze tainele vrăjitoriei, iar Piatra Filozofală devine punctul culminant al volumului mult mai târziu. Materiile, personajele, sălile de curs sunt foarte bine conturate, autoarea reușind, pe lângă deblocarea tainelor magiei, și deblocarea tainelor scrisului. De aceea, am avut parte de o lectură încântătoare, iar ce a urmat în această serie fascinantă a fost foarte șocant și entuziasmant în același timp.

În concluzie, dacă recenzia mea v-a trezit interesul (și dacă nu ați lecturat încă seria), vă recomand să folosiți vraja Accio Harry Potter și să o cițiti numaidecât, pentru că este o carte plină de acțiune, mister, prietenie și magie!

ACUM GĂSEȘTI HARRY POTTER ȘI PIATRA FILOZOFALĂ PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Pe lângă faptul că autoarea făurește o lume paralelă foarte complexă și plină de informații fascinante, valorile morale pe care se pune accent sunt absolut deosebite.

Aspecte Negative:

Părerile negative se nasc din cauza faptului că am citit toată seria, iar acțiunea ultimelor volume a fost absolut incredibilă. Aventurile prin care Harry și echipa sa trec sunt din ce în ce mai frumoase și mai periculoase de-a lungul seriei, primul volum reprezentând doar o mică parte din ce va urma.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.