Recenzie “Harry Potter și Printul Semisange” de J. K. Rowling

by | Mar 24, 2021 | Beletristică, Cărți pentru Copii, Ficțiune pentru Adolescenți, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA HARRY POTTER ȘI PRINTUL SEMISANGE PE Cartepedia

Harry Potter și prințul Semisange este volumul cu numărul șase din seria de cărți pentru copii realizate de autoarea britanică J.K. Rowling. Cu peste 20 de ani de la lansarea oficială, această serie de cărți se bucură încă de foarte mare succes în rândul copiilor de toate vârstele. Și chiar a multor adulți aș putea spune.

Fenomenul mediatic care a devenit Harry Potter de-a lungul timpului a dat naștere unei întregi industrii în jurul sau. Cărțile au fost ecranizate și filmele s-au bucurat de asemenea de un mare succes în rândul cinefililor. Pe lângă filme au apărut jocuri video și de toate felurile bazate pe personajele din Harry Potter și pe povestea creată de J.K. Rowling. Au apărut linii vestimentare care cuprind de la pijamale, tricouri, hanorace și pelerine și până la ținute tematice dar și o mulțime de alte obiecte personalizate.

Seria scrisă de autoarea britanică cuprinde 7 cărți care urmăresc viață personajului principal Harry Potter și a prietenilor lui pe o perioada de 7 ani. Avem ocazia să descoperim atât copilul cât și adolescentul Harry Potter pe măsură ce înaintăm cu lectură și ne integrăm tot mai mult în universul magic creat de J.K. Rowling.

Ulterior, autoarea a mai creat o piesă de teatru dar și 3 cărți care urmăresc alte personaje și evenimente din povestea inițială. Aceste cărți sunt oarecum complementare seriei inițiale. Pot fi citite pentru a înțelege mai bine universul magic dar nu sunt obligatorii pentru a înțelege seria de cărți Harry Potter.

Harry Potter și Prințul Semisange – impresii personale

Acest volum cu numărul șase, ne prezintă un Harry Potter la început de adolescență. Inițial acest volum a fost publicat în 2005. Ediția pe care v-o prezint în acest articol a fost publicată în 2020 la noi în țară la editura Arthur.

Este cu siguranță una dintre cărțile acestei serii care poate fi încadrată în top 3 din punctul meu de vedere. Deja Lordul Voldermort s-a întors și viață vrăjitorilor este amenințată. Nimeni nu este în siguranță, nici măcar la Școală de Magie și Vrăjitorie Hogwards. Este probabil una dintre cele mai întunecate părți ale poveștii, cu atât mai mult cu cât este partea premergătoare deznodământului final al poveștii lui Harry Potter.

Dacă volumul 4 al seriei, deschide ușor poartă spre categoria de cititori young adults, volumul 6 este deja dedicat în întregime acestei categorii. Harry și prietenii lui au crescut. Harry începe să descopere primele sentimente de dragoste față de un alt personaj drag nouă dar pe care va las pe voi să-l descoperiți. De asemeni cu sentimentele de dragoste încep să se lupte și prietenii lui Ron și Hermione. De cine se îndrăgostesc aceștia va las tot pe voi să descoperiți.

În paralel cu lupta sentimentelor care se duce în sufletul personajelor noastre de suflet, Harry și prietenii să-i trebuie să descopere secretele trecutului lui Voldermort că să poată să-l înfrângă și să salveze lumea vrăjitorilor.

Cum va spuneam, acest volum este mult mai întunecat decât anterioarele. Atmosfera este mai intensă și mai apăsătoare. Lupta mai aprigă și pe undeva am senzația că tot ceea ce filmele care ecranizează seria încearcă să prezinte pare desprins din acest volum.

Este o carte în care simțim cum personajele se dezvoltă, capătă individualitate. În acest volum îl vedem mai bine pe Ron. Acesta nu mai este doar prietenului lui Harry ci este un personaj bine ancorat în poveste cu propriile sentimente și stilul caracteristic care ne-a cucerit de-a lungul timpului.

Este un roman potrivit pentru a ne pregăti pentru marele deznodământ din cartea cu numărul 7 a seriei. Până atunci însă va urez lectură plăcută și va aștept cu impresii în comentarii.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA HARRY POTTER ȘI PRINTUL SEMISANGE PE Cartepedia

Titlu: Harry Potter și Printul Semisange
Autor: J. K. Rowling
An apariție : 2020
Editura: EDITURA ARTHUR
Nr. Pagini: 650
Limba: Română
Gen Literar: Carti pentru copii
Publicată la 24.03.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Există momente în viață cand o ușă se deschide si ești inundat de lumină. Clipe rare când ceva se descătușează în tine. Plutești în imponderabilitate, gonești pe o autostradă fără radar. Alegerile devin limpezi, răspunsurile inlocuiesc întrebările, frica cedează locul...

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Cum sunteți dragii mei? Acceptați invitația de a porni într-o călătorie inedită în următoarele minute? Cartea Hud Ranat scrisă de Cecilia cuprinde cadrul, personajele și situațiile perfecte pentru a evada memorabil pe o altă planetă din univers. Călătorim în acest...

5 1 vote
Article Rating
Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 921 zile și a scris până acum 61 articole. Se află pe poziția 10 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments