Recenzie „Harta oaselor” de James Rollins

de | sept. 1, 2017 | Ficțiune, Recenzii cărți, Suspans

Harta oaselor de James Rollins este un thriller care te poartă pe urmele celor mai mari mistere ale lumii. Acțiunea începe atunci când în timpul unei slujbe religioase oficiate în Catedrala din Köln, Germania, participanții sunt uciși cu sânge rece de membrii unui cult vechi de secole care au furat moaștele celor Trei Magi de la Răsărit.

Pe urmele ucigașilor pornesc comandantul Gray, Monk și Kat, reprezentanți ai organizației americane secrete Sigma. Curând, îi urmează Rachel Verona, locotenent în cadrul poliției din Roma și unchiul său, monseniorul Vigor Verona.

Cei cinci reușesc să scape cu viață din ambuscada pusă la cale de conducătorul organizației Curtea Dragonului, Raoul, însă Catedrala din Köln este distrusă. Eroii noștri își dau seama că oasele magilor sunt mai mult decât credeau și că au intrat în joc metalele în stare M, a căror „rețetă” a fost ascunsă de alchimiști cu secole în urmă.

Echipa pornește pe urmele oaselor și are un nou scop: să distrugă Curtea Dragonului, care amenință să ajungă la putere și să schimbe ordinea mondială. Misiunea lor îi duce în catacombele Vaticanului, sub rămășițele Farului din Alexandria, într-un castel îngropat de secrete din Elveția și în multe alte locuri pline de mister.

În tot acest timp, Raoul și Seichan, reprezentanta grupării Breasla, încearcă să îi oprească pe cei cinci. Apar trădările din interior, atât în cadrul Sigma, cât și al Vaticanului. Secrete nebănuite ca existența unor grupări secrete în interiorul Bisericii Catolice ies la iveală, iar răsturnările de situație schimbă pentru totdeauna viețile celor implicați.

Harta oaselor este o carte care îți menține interesul treaz pentru că este plină de acțiune și suspans. Deși unele scene sunt previzibile, iar personajele principale pozitive par să scape din orice situație ca prin urechile acului, romanul este foarte bine scris, iar calitatea dialogurilor reușește să te transpună în poveste.

Încă de la început, m-a captivat îmbinarea istoriei cu religia și știința. James Rollins a specificat că în scrierea cărții a pornit de la locuri și subiecte reale, pe care mai apoi le-a îmbogățit cu ajutorul ficțiunii. La final, autorul ne îndrumă să lecturăm cărțile care au inspirat Harta oaselor, în speranța că noi, cititorii, vom dori să continuăm investigația istorică pe care el ne-a propus-o.

Un ritm amețitor, plin de forță. – Steve Berry

 

Titlu: HARTA OASELOR
Autor: James Rollins
An apariție : 2008
Editura: RAO
Nr. Pagini: 608
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1304

Alte recenzii de la James Rollins:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave
Recenzie “Femei pe rug” de Kiran Millwood Hargrave

Pe insula din nord-estul Norvegiei vine o furtună puternică și tot mersul firesc al lucrurilor se prăbușește. După ce patruzeci de bărbați dispar pentru totdeauna în apele nemiloase ale mării, Vardø devine o așezare a “amazoanelor”. Abia când se strâng toate în...

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Andreea Corneanu a fost redactor Booknation.ro și a scris 12 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Corneanu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments