Recenzie “Hering roșu fără muștar” de Alan Bradley

by | Jun 12, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA HERING ROȘU FĂRĂ MUȘTAR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Romanul polițist “Hering roșu fără muștar” de Alan Bradley este cel de-al treilea volum dintr-o serie de 5 cărți numită Flavia de Luce. Din această saga am citit până acum primele 3 scrieri și mi-au plăcut fiecare la fel de mult. Fiind vorba de o eroină în vârstă de doar 11 ani, cu o minte strălucită și plină de temeritate, seria polițistă chiar este deosebită față de tot ce am mai citit până acum.

Alan Bradley este un scriitor canadian de succes, ale cărui cărți au devenit bestseller în lumea întreagă

El este autorul a mai multor povestiri scurte, a unor povești pentru copii, a nenumărate articole în ziare. Dar și a minunatei serii Flavia de Luce. El a primit pentru romanul de debut, Plăcinta e dulce la sfârșit”, Crime Writers’ Association Debut Dagger Award, Dilys Award, Arthur Ellis Award, Agatha Award, Macavity Award și Barry Award. În plus, și munca pentru celelalte romane polițiste ale seriei i-a adus recunoaștere.

Poți începe cu oricare dintre cărțile lui cu Flavia de Luce. Deși ca să descoperi personajul în adevărata lui splendoare și cu istoricul personal, va trebui să o iei cu cartea din start. “Plăcinta e dulce la sfârșit”.

În volumul “Hering roșu fără muștar” de Alan Bradley, personajul principal, năbădăioasa Flavia îi cere unei țigănci să-i ghicească viitorul. Dar nu se așteaptă ca la puțin timp după acest episod, femeia să fie găsită măcelărită în propria caravană. Oare acesta a fost un act de răzbunare atribuit celor convinși că ghicitoarea a răpit un copil cu mulți ani în urmă? Sau e vorba de mai mult decât atât?

Cu siguranță inteligenta Flavia de Luce înțelege ce înseamnă a te răzbuna pe cei care ți-au făcut rău

Ea are două surori mai mari care îi pun mereu bețe în roate. Și o torturează de fiecare dată când se ivește ocazia. Dar oare în acest caz de crimă nu este vorba de altceva? Cum poate acest incident macabru să aibă legătură cu dispariția unui copil?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Alan Bradley

Copila în vârstă de doar 11 ani o face din nou pe detectiva. Și se ajută de laboratorul ei de chimie pentru a descoperi misterele din anchetă. Ea va trebui să facă ordine prin toate indiciile și dovezile dubioase. Ca să își dea seama cum să dezvăluie secretele întunecate și periculoase ale societății din Bishop’s Lacey.

Chiar dacă deseori te vei gândi că Flavia e un copil prea precoce pentru vârsta ei, darămite ca să mai și existe cu adevărat, nu te vei abține din a o îndrăgi.

Romanul polițist “Hering roșu fără muștar” de Alan Bradley are și sarea și piperul unei cărți musai de citit. Are un limbaj amuzant și tot felul de inserții științifice care îți vor aminti de o enciclopedie de cultură generală. Mai mult decât atât, are intrigă, suspans, întâmplări bizare, crime, dar mai ales un detectiv cât se poate de abil. Pe însăși Flavia de Luce, copila minune pasionată de investigații.

Titlu: Hering Roșu Fără Muștar
Autor: Alan Bradley
An apariție : 2012
Editura: TREI
Nr. Pagini: 416
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 12.06.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

Recenzie “Florile pierdute ale lui Alice Hart” de Holly Ringland

E adevărat că o carte nu se judecă niciodată după copertă, dar o copertă deosebită poate constitui un avantaj și poate atrage ca un magnet, iar în cazul acestei cărți este foarte reușită. Un mare plus sunt și desenele din carte și începuturile de capitol: desenul...

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

Recenzie ”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu

”Fereastră spre mâine” de Simona Mihuțiu este un roman minunat, unicitatea fiind cuvântul cheie care îl poate defini. Chiar dacă este introdus în colecția ”Romane de dragoste”, ”Fereastră spre mâine” evidențiază lumea satului românesc la sfârșitul secolului douăzeci....

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Recenzie “Corupt” de Penelope Douglas

Nu am agreat foarte mult genul "dark romance" și de multe ori l-am ocolit. Atunci când mi-am făcut curaj să citesc "Corupt", mi-am dat seama că am pierdut niște senzații țări... de senzație. 🙂 Am citit cartea acum 2 ani și am așteptat cu sufletul la gură ca o editură...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 714 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 149 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments