Recenzie “Plăcinta e dulce la sfârșit” de Alan Bradley

by | Jun 10, 2019 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA PLĂCINTA E DULCE LA SFÂRȘIT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Mi-a plăcut mult de tot cartea “Plăcinta e dulce la sfârșit” de Alan Bradley. Și mi-a plăcut și mai mult faptul că acest volum face parte dintr-o serie de mai multe cărți în care personajul principal este Flavia de Luce. Scrierea polițistă și plină de suspans și mister ne-o dezvăluie pe Flavia de Luce – copilul minune al literaturii polițiste.

Eu o văd pe micuța detectivă neînfricată ca un mix între flerul lui Sherlock Holmes și analiza la rece a celebrilor detectivi ai Agathei Christie. Poirot și Miss Marple. Fata are doar 11 ani, dar este tare curajoasă și o mare pasionată de chimie. Deși are și ea parte de neplăcerile ei, mai ales venind din partea surorilor mai mari și enervante.

Romanul polițist “Plăcinta e dulce la sfârșit” de Alan Bradley este atât de captivant încât te va ține aproape întreaga zi până când îl vei da gata de tot

În acest prim roman exceptional, câștigătorul Debut Dagger Award Alan Bradley introduce una dintre cele mai plăcute eroine din creațiile de ficțiune recente. Pe fetița de 11 ani, viitoare chimistă și cu o mare pasiune pentru otravă – Flavia de Luce.

În vara anului 1950, o serie de evenimente inexplicabile se produc în Buckshaw, reședința familiei engleze de Luce. Totul începe cu descoperirea unei păsări moarte pe pragul casei. O pasăre moartă cu un timbre ciudat prins de cioc.

La câteva ore mai târziu de la această întâmplare, Flavia descoperă un bărbat zăcând în stratul de castraveți din grădină. Pentru fată, care totul este atrăgător și misterios, viața adevărată începe odată cu crima de la Buckshaw. Ea recunoaște în fața cititorilor romanului “Plăcinta e dulce la sfârșit” de Alan Bradley că nu se teme. Ba din contra, că acesta este cel mai interesant lucru care i s-a întâmplat până atunci.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Alan Bradley

Pentru mica detectivă, investigația morții bizare este obiectul științei, lucru adorat de ea

Este plină de posibilități, contradicții și indicii. Cel mai rău lucru legat de acest eveniment însă, este atunci când tatăl ei este acuzat de crimă. Și abia în celula închisorii el va relata fetei lui o poveste uimitoare.

Povestea prieteniei unui școlar care s-a transformat în ceva urât. Istoria unui obiect prețios care a dispărut într-o furt bizar. Și a unui profesor de latină care s-a sinucis folosindu-se de turnul școlii unde a predat cu mai bine de 30 de ani înainte de prezent. În sfârșit Flavia de Luce are armele care îi vor permite să investigheze și să demascheze adevărații vinovați. Ea știe că tatăl ei este nevinovat. Dar că încearcă să o protejeze pe ea și pe surorile ei de ceva mult mai rău.

“Plăcinta e dulce la sfârșit” de Alan Bradley este o carte plină de mister. O descriere pitorească a societății englezești, pe care este musai să o citești. Și apoi să cauți și celelalte volume ale seriei Flavia de Luce, deoarece sunt la fel de minunate.

🔥 CARTEA PLĂCINTA E DULCE LA SFÂRȘIT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Plăcinta E Dulce La Sfârșit
Autor: Alan Bradley
An apariție : 2010
Editura: TREI
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 10.06.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 678 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments