Recenzie ”Hobbitul” de J.R.R. Tolkien

by | Feb 4, 2021 | Cărți pentru Copii, Fantezie, Ficțiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA HOBBITUL ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Tolkien ne poartă, odată cu ,,Hobbitul”, într-o aventură de care se pot bucura deopotrivă copiii și adulții. Micuțul Bilbo Baggins, un hobbit mulțumit de viața sa tihnită și de gospodăria bine pusă la punct, este nevoit să le părăsească pe amândouă pentru a-i ajuta pe cei treisprezece gnomi să își recapete bogățiile furate de dragonul Smaug.

Grupul pestriț este condus de înțeleptul și priceputul vrăjitor Gandalf, care își folosește adesea vrăjile pentru a-i scoate din bucluc pe aventurieri. Peripețiile pe care le trăiesc sunt din cele mai variate, iar călătoria lor este presărată cu întâlniri neașteptate: Beorn, cel care se poate transforma în urs, trolii mâncători de oameni, vulturi uriași, păianjeni gigantici, lupi fioroși si elfi nu tocmai prietenoși.

Micul Bilbo, spărgătorul cetei, nu ezită să își ajute tovarășii care îl consideră adesea mult prea neînsemnat și nepriceput. Dar el le dovedește adesea ca statura sa nu are nimic de-a face cu abilitățile sale pe care, ce-i drept, le dobândește tocmai datorită acestei aventuri. Mai ales odată cu găsirea inelului suprem, pe care îl ia de la ciudata făptură pe nume Gollum, el este cu atât mai capabil să iasă cu bine din încercări și să obțină pentru gnomi comoara atât de dorită.

Gnomii cei lacomi își recapătă moștenirea nu fără sacrificii, dar echilibrul este restabilit și oamenii, elfii și gnomii sfârșesc prin a se împăca după multe secole de neînțelegeri. Bilbo se întoarce acasă bogat, încărcat de daruri din partea gnomilor pe care i-a ajutat, dar obosit după o aventură atât de lungă, o aventură care îi va ajunge cu siguranță pentru întreaga viață.

,,Hobbitul” este un adevărat deliciu pentru cititorii de orice vârstă. Aventurile lui Bilbo și ale tovarășilor săi ne învață că nicio luptă nu este pierdută, că oricine poate schimba lumea, oricât de mărunt ar părea și că prietenia este cea care te scoate din orice necaz.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții HOBBITUL?

Vezi toată lista de cărți scrise de J.RR. Tolkien sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA HOBBITUL CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Hobbitul
Autor: J.RR. Tolkien
An apariție : 2012
Editura: RAO
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 4.02.2021
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Recenzie ”Central Park” de Guillaume Musso

Există momente în viață cand o ușă se deschide si ești inundat de lumină. Clipe rare când ceva se descătușează în tine. Plutești în imponderabilitate, gonești pe o autostradă fără radar. Alegerile devin limpezi, răspunsurile inlocuiesc întrebările, frica cedează locul...

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

Cum sunteți dragii mei? Acceptați invitația de a porni într-o călătorie inedită în următoarele minute? Cartea Hud Ranat scrisă de Cecilia cuprinde cadrul, personajele și situațiile perfecte pentru a evada memorabil pe o altă planetă din univers. Călătorim în acest...

0 0 vote
Article Rating
Teodora Iancu este redactor Booknation.ro de 149 zile și a scris până acum 3 articole. Se află pe poziția 26 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Teodora Iancu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments