Recenzie ”Hobbitul” de J.R.R. Tolkien

de | feb. 4, 2021 | Cărți pentru Copii, Fantezie, Ficțiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA HOBBITUL ARE REDUCERE PE:

Tolkien ne poartă, odată cu ,,Hobbitul”, într-o aventură de care se pot bucura deopotrivă copiii și adulții. Micuțul Bilbo Baggins, un hobbit mulțumit de viața sa tihnită și de gospodăria bine pusă la punct, este nevoit să le părăsească pe amândouă pentru a-i ajuta pe cei treisprezece gnomi să își recapete bogățiile furate de dragonul Smaug.

Grupul pestriț este condus de înțeleptul și priceputul vrăjitor Gandalf, care își folosește adesea vrăjile pentru a-i scoate din bucluc pe aventurieri. Peripețiile pe care le trăiesc sunt din cele mai variate, iar călătoria lor este presărată cu întâlniri neașteptate: Beorn, cel care se poate transforma în urs, trolii mâncători de oameni, vulturi uriași, păianjeni gigantici, lupi fioroși si elfi nu tocmai prietenoși.

Micul Bilbo, spărgătorul cetei, nu ezită să își ajute tovarășii care îl consideră adesea mult prea neînsemnat și nepriceput. Dar el le dovedește adesea ca statura sa nu are nimic de-a face cu abilitățile sale pe care, ce-i drept, le dobândește tocmai datorită acestei aventuri. Mai ales odată cu găsirea inelului suprem, pe care îl ia de la ciudata făptură pe nume Gollum, el este cu atât mai capabil să iasă cu bine din încercări și să obțină pentru gnomi comoara atât de dorită.

Gnomii cei lacomi își recapătă moștenirea nu fără sacrificii, dar echilibrul este restabilit și oamenii, elfii și gnomii sfârșesc prin a se împăca după multe secole de neînțelegeri. Bilbo se întoarce acasă bogat, încărcat de daruri din partea gnomilor pe care i-a ajutat, dar obosit după o aventură atât de lungă, o aventură care îi va ajunge cu siguranță pentru întreaga viață.

,,Hobbitul” este un adevărat deliciu pentru cititorii de orice vârstă. Aventurile lui Bilbo și ale tovarășilor săi ne învață că nicio luptă nu este pierdută, că oricine poate schimba lumea, oricât de mărunt ar părea și că prietenia este cea care te scoate din orice necaz.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA HOBBITUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Hobbitul
Autor: J.RR. Tolkien
An apariție : 2012
Editura: RAO
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 524

Alte recenzii de la J.RR. Tolkien:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Recenzie ”Femeia cu fustă violet” de Natsuko Imamura

Femeia cu fustă violet de Natsuko Imamura este alegerea mea pentru această zi autentică de toamnă. Coperta este prima care m-a convins – este în ton cu anotimpul în care suntem, dar mi-am și dorit foarte mult sparg gheața în ceea privește literatura japoneză. Recunosc...

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Recenzie ”Te rog, nu mă iubi” de Vi Keeland

Totul începe cu o iubire interzisă... Annalise și Bennett fac cunoștință în momentul în care află că se vor lupta pentru același post de muncă. Aceștia sunt gata să își pună armele la bătaie și să scoată tot ce au mai bun pentru a câștiga. Numai că între ei și...

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Recenzie ”Perfecți” de Cecelia Ahern

Celestine North, perfectă printre Defecți... Celestine North este acum fugară, dar toată lumea o privește ca pe o eroină. Celestine este cea mai Defectă și cea mai însemnată persoană din toată țara, dar e un exemplu. Nimeni nu a făcut ce a reușit ea să facă față de...

0 0 votes
Article Rating
Teodora Iancu este redactor Booknation.ro de 686 zile și a scris până acum 3 articole. Se află pe poziția 1 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Teodora Iancu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments