Recenzie ”Hobbitul” de J.R.R. Tolkien

de | feb. 4, 2021 | Cărți pentru Copii, Fantezie, Ficțiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA HOBBITUL ARE REDUCERE PE:

Tolkien ne poartă, odată cu ,,Hobbitul”, într-o aventură de care se pot bucura deopotrivă copiii și adulții. Micuțul Bilbo Baggins, un hobbit mulțumit de viața sa tihnită și de gospodăria bine pusă la punct, este nevoit să le părăsească pe amândouă pentru a-i ajuta pe cei treisprezece gnomi să își recapete bogățiile furate de dragonul Smaug.

Grupul pestriț este condus de înțeleptul și priceputul vrăjitor Gandalf, care își folosește adesea vrăjile pentru a-i scoate din bucluc pe aventurieri. Peripețiile pe care le trăiesc sunt din cele mai variate, iar călătoria lor este presărată cu întâlniri neașteptate: Beorn, cel care se poate transforma în urs, trolii mâncători de oameni, vulturi uriași, păianjeni gigantici, lupi fioroși si elfi nu tocmai prietenoși.

Micul Bilbo, spărgătorul cetei, nu ezită să își ajute tovarășii care îl consideră adesea mult prea neînsemnat și nepriceput. Dar el le dovedește adesea ca statura sa nu are nimic de-a face cu abilitățile sale pe care, ce-i drept, le dobândește tocmai datorită acestei aventuri. Mai ales odată cu găsirea inelului suprem, pe care îl ia de la ciudata făptură pe nume Gollum, el este cu atât mai capabil să iasă cu bine din încercări și să obțină pentru gnomi comoara atât de dorită.

Gnomii cei lacomi își recapătă moștenirea nu fără sacrificii, dar echilibrul este restabilit și oamenii, elfii și gnomii sfârșesc prin a se împăca după multe secole de neînțelegeri. Bilbo se întoarce acasă bogat, încărcat de daruri din partea gnomilor pe care i-a ajutat, dar obosit după o aventură atât de lungă, o aventură care îi va ajunge cu siguranță pentru întreaga viață.

,,Hobbitul” este un adevărat deliciu pentru cititorii de orice vârstă. Aventurile lui Bilbo și ale tovarășilor săi ne învață că nicio luptă nu este pierdută, că oricine poate schimba lumea, oricât de mărunt ar părea și că prietenia este cea care te scoate din orice necaz.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA HOBBITUL CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: HOBBITUL
Autor: J.RR. Tolkien
An apariție : 2012
Editura: RAO
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 625

Alte recenzii de la J.RR. Tolkien:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Băiatul din Vecini” de Vi Keeland

Recenzie ”Băiatul din Vecini” de Vi Keeland

Cine a spus că vârsta contează într-o poveste de iubire? Valentina di Giovanni are 37 de ani și este convinsă că nu este pregătită să își dea întâlniri. După doi ani de la divorțul de bărbatul cu care a fost împreună încă din liceu și cu care are un fiu, Valentina...

Recenzie “Cum să te simți iubit” de Dr. Jeanne Segal

Recenzie “Cum să te simți iubit” de Dr. Jeanne Segal

Dr. Jeanne Segal are o bogată experiență în domeniul psihologiei și a ales să împărtășească din experiența profesională scriind pe înțelesul tuturor despre inteligența emoțională. Cartea Cum să te simți iubit are un caracter practic, poate îmbunătăți viața oricărui...

Recenzie „Manon Lescaut” de Antoine Francois Prevost

Recenzie „Manon Lescaut” de Antoine Francois Prevost

"Manon Lescaut" de Antoine Francois Prevost este un clasic roman de dragoste franțuzesc publicat în anul 1731. Are la bază o poveste romantică tristă și vicioasă între doi tineri care ajung să se ruineze unul pe celălalt. Încă dinainte să ajung să citesc acest volum,...

0 0 votes
Article Rating
Teodora Iancu este redactor Booknation.ro de 809 zile și a scris până acum 3 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Teodora Iancu aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments