Recenzie Hotel Bertram de Agatha Christie

by | Jan 31, 2015 | Beletristică, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA HOTEL BERTRAM ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

hotel-bertram_1_produsHotel Bertram sau ce se întâmplă când o femeie este creierul unei afaceri ilegale de milioane de lire. Nu știu alții cum sunt, dar eu nu mă satur prea ușor de cărțile Agathei Christie, de aceea împărtășesc cu voi, prieteni  ai Godread o altă carte semnată de autoare, o carte polițistă bineînțeles.

Hotel Bertram este denumirea unui hotel din Londra pentru oamenii bogați din lumea largă, un loc plin de dichis, ceai de calitate superioară și cele mai bune muffins din întreaga lume. Agatha Christie imaginează o întreagă galerie de personaje, pline de caracter și bineînțeles nelipsita doamnă Marple, bătrânica simpatică care vede, aude și înțelege tot ce se întâmplă în jurul ei. Miss Marple ca și Hercule Poirot au devenit personaje celebre ale cărților sale și mai ales personaje constante în toate aventurile incredibile pe care scriitoarea le-a imaginat de-a lungul anilor.

În Hotel Bertram cititorul este antrenat într-o lume misterioasă cu nucleul în acest frumos și exclusivist hotel  populat de clienți care nici unul dintre ei nu pare a fi ceea ce este. Miss Marple are acest sentiment încă din prima zi de ședere la hotel, sentiment dublat de amintirile pe care încă le mai are de la prima sa vizită aici cu foarte mulți ani în urmă, pe când era doar o copilă.

Cartea e plină de dispariții misterioase, identități false, femei frumoase și detectivi inteligenți care urmăresc orice pistă. Nu voi dezvăli foarte mult din acțiune, dar veți face cunoștință cu o femeie foarte puternică ca Lady Sedwick care are o viață plină de aventură și care va încerca în acest hotel să reia legătura cu fiica sa Elvira. Ea va face un  sacrficiu suprem pentru a-și scăpa fiica de o anchetă. Alți clienți ai hotelului sunt Ladislau Malinowski un bărbat  îndrăgostit de mașinile sport care va avea un rol cheie în relația dintre cele două, mamă și fiică.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie

Inspectorul Davy este cel care va ancheta o dispariție a unui fețe bisericești dar și moartea unui angajat al hotelului, Michael Gorman. Și cum nimic nu este ce pare cititorul va fi plăcut surprins să descopere pagină cu pagină intențiile personajelor și să se amuze împreună cu Miss Marple de situațiile la care asistă, de cele mai multe ori fără să își propună acest lucru.

Hotel Bertram este o carte pentru fanii genului polițist, dar și pentru cei care au nostalgia literaturii clasice.

🔥 CARTEA HOTEL BERTRAM ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Hotel Bertram
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2010
Editura: RAO
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 31.01.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

În Hotel Bertram cititorul este antrenat într-o lume misterioasă cu nucleul în acest frumos și exclusivist hotel populat de clienți care nici unul dintre ei nu pare a fi ceea ce este. Miss Marple are acest sentiment încă din prima zi de ședere la hotel, sentiment dublat de amintirile pe care încă le mai are de la prima sa vizită aici.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Florentina Turcanu este redactor Booknation.ro de 2119 zile și a scris până acum 92 articole. Se află pe poziția 13 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Florentina Turcanu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments