Recenzie ”Hud Ranat” de Cecilia

de | apr. 14, 2021 | Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE libris.ro

Cum sunteți dragii mei? Acceptați invitația de a porni într-o călătorie inedită în următoarele minute?

Cartea Hud Ranat scrisă de Cecilia cuprinde cadrul, personajele și situațiile perfecte pentru a evada memorabil pe o altă planetă din univers.

Călătorim în acest volum alături de omul de știință german Wolfgang von Wassermann. El și-a dedicat viața succesului profesional, sacrificându-și anii pentru a se evidenția și a avea un renume. 

Dacă noi am stat forțat mai mult închiși în case în ultimul an din cauza regulilor, Wolfgang von Wassermann alegea să petreacă zile și nopți întregi închis în castelul său cu experimente și cercetare științifică, făcându-i plăcere.

“Munca singură îl pasiona și îi umplea tot timpul. Numai în mijlocul laboratorului său și pe acoperișul conacului se simțea Wolf fericit. Rareori părăsea castelul, și atunci numai pentru a-l vizita pe singurul său prieten, fost prieten și coleg al tatălui, actual director al institutului pentru astrofizică din Berlin” (pag. 10)

Pentru a-și dezvolta cercetarea pornește într-o călătorie prin univers. După atâtea zile petrecute în casă ce poate fi mai interesant decât să pornim alături de erou într-o călătorie departe de Terra?! Acolo el întâlnește extratereștri, ființe hidoase la aspect, și, surprinzător, una din acele ființe îi atinge corzile sufletului. 

Chiar dacă este dedicat profesiei, inima lui rămâne umană și, pe planeta îndepărtată unde ajunge, o ființă ciudată îi trezește fluturașii dragostei. Ce armonie, nu?! Un cercetător înfocat și o ființă extraterestră. Vor rămâne ei împreună? Va alege el calea dragostei sau obsesia pentru un renume pe pământ îl va face să își înghețe inima? Va fi doar aventură pentru el sau cursul vieții îi va fi schimbat complet? Cert este că cercetătorul ajunge să își întoarcă privirea către interiorul lui și să fie interesat de sensul adevărat al propriei vieți.

“În jur se aflau pe nisip, sub apă, grămezi de ouă colorate. Ceva mai departe, afară pe uscat, stătea o arătare ciudată, o masă gumoasă și păroasă. Masa asta se asemăna unei pere uriașe și grase. Brusc se schimbă ceva, căci apa începu să se miște, și pe Wolf îl aruncă cu putere afară.” (pag. 93)

Cartea a fost publicată în 2020 la Editura Letras, are 165 de pagini și cuprinde două părți: Început de călătorie cu 4 capitole și Căutarea cu 7 capitole, intitulate “stații”.

În prima parte mi-a plăcut faptul că am descoperit cum arată zilele unui om de știință care se dedică experimentelor sale, iar în a doua parte am fost surprinsă de aprinderea sentimentelor lui într-un mod neașteptat. Deciziile lui m-au făcut să îl judec uneori, apoi să empatizez cu el. După cum a început cartea chiar nu mă așteptam să atingă în final și sensibilități despre sensul vieții, cum fiecare om, oricât ar fi de dur sau pasionat de un domeniu, are în interiorul lui un suflet cu un cuvânt de spus.

“- Dacă nu poți să ierți, înseamnă că tu nu poți iubi. Fără iubire, această călătorie a ta nu are nicio valoare. Tu de ce întreprinzi călătoria?” (pag. 150)

A fost o călătorie nu doar pe o altă planetă, dar și prin emoțiile mele. În finalul cărții mi-am pus și eu întrebările ce aș fi ales în locul lui și care este sensul acestui destin pe care îl am.

Vă recomand cu drag să vă delectați cu volumul Hud Ranat scris de Cecilia. Meritați o călătorie memorabilă după acest an.

Vă îmbrățișez cu inspirație!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE libris.ro

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: HUD RANAT
Autor: Cecilia
An apariție : 2020
Editura: LETRAS
Nr. Pagini: 166
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 332

Alte recenzii de la Cecilia:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Recenzie ”Versetele satanice” de Salman Rushdie

Cred că nu mai e nevoie să vă spun că Rushdie îmi place din ce în ce mai tare datorită excentricității stilului și poveștilor imaginate. Este unul dintre cei mai erudiți scriitori pe care i-am citit de-a lungul timpului și continuă să mă surprindă cu originalitatea...

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Recenzie ”Daneza” de David Ebershoff

Daneza spune povestea neobişnuită de dragoste dintre Einar Wegener, primul bărbat din lume care a trecut printr-o operaţie de schimbare a sexului, şi soţia sa, Greta Wegener, pictoriţă şi ilustratoare daneză. Cred că scrierea acestei povești a fost o treabă...

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Recenzie „Intenții ascunse” de Lauren Asher

Astăzi vorbim despre o serie extreeeeeeeeeem de populară pe Tik Tok și care aparent, face ravagii în rândul cititoarelor. Seria lui Lauren Asher a fost primită foarte bine și sincer, mă simt ca un Grinch literar atunci când vorbesc cu mai puțin entuziasm despre o...

0 0 votes
Article Rating
Emanuela Istrate este redactor Booknation.ro de 2260 zile și a scris până acum 801 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Emanuela Istrate aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments