Recenzie „Idilă pe un turn” de Thomas Hardy

de | feb. 15, 2019 | Beletristică, Dragoste, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA IDILĂ PE UN TURN ARE REDUCERE PE:

idila pe un turn thomas hardy„Idilă pe un turn” de Thomas Hardy este un roman frumos de dragoste așa cum numai autorii clasici știu să scrie. Însă, hai să ne facem înțeleși de la început. Nu este vorba despre o carte cu o poveste romantică ce se termină cu happy end. Tocmai de aceea mi-a și plăcut destul de mult.

Deși urmărește o poveste de iubire între două persoane total diferite din punct de vedere social și al vârstei, „Idilă pe un turn” de Thomas Hardy este altfel.

Cartea este un mix perfect între fascinația pentru spațiul ceresc necunoscut și iubirea pământească, dintre oameni

Două suflete, un el și o ea, se unesc și hotărăsc să trăiască o frumoasă iubire pe fondul universului stelar. Lady Constantine sparge toate barierele convențiilor sociale ale vremurilor sale îndrăgostindu-se de mai tânărul și angelicul Swithin St. Cleeve.

Ea este o soție nefericită în căsnicia ei cu un soț tiranic și absent, dar nobilă și cu bani. El este un astronom pasionat și cu 10 ani mai tânăr decât ea. Care are o grămadă de vise, dar nici un șfanț în buzunar.

Romanul emoționant și pasional al lui Thomas Hardy este și o minunată descriere a evenimentelor ce au loc în universul astral nesfârșit. Cele două personaje care au în comun iubirea pentru fenomenele cerești, dar și unul pentru celălalt, provin din medii diferite. Și sunt la milă unor forțe exterioare dincolo de controlul lor.

Drama tragică a iubirii pasionale dintre cei doi se desfășoară pe fundalul vastului spațiu stelar și al descoperirilor științifice

„Idilă pe un turn” sau „Two on a Tower”(titlul original) relatează povestea lui Lady Constantine, o nobilă care se îndrăgostește iremediabil. El îi este inferior din punct de vedere al rangului social. Dar cum dragostea nu ține cont de vârstă, de bariere sociale sau de gura lumii, îi unește. Și îi plasează pe cei doi într-un străvechi monument. Care se transformă într-un perfect turn astronomic de observație, creat pentru universul lor privat.

Acest loc îi ferește de ochi și urechi critice și îi inițiază în iubirea tot mai mare pentru stele, dar și în dragostea unul pentru celălalt. Însă, nu va trece mult până când idila lor va începe să fie observată de cei din jur și statutul lor pus în pericol. Iar din cauza presiunii lumii exterioare, universul lor intim și călduț va fi zdruncinat. Dragostea lor pură fiind pusă la încercare.

Este o poveste despre iubire, dragoste pentru știință, pasiune și sacrificii

O iubire care descrie atât de bine marile povești de dragoste adevărate dintre îndrăgostiții acelor vremuri. Oameni care parcă mereu aveau de spart bariere precum diferență de vârstă, banii, rangul social inadecvat, religia și morala.

Mi-a plăcut romanul „Idilă pe un turn” de Thomas Hardy. Căci, deși relatează o dragoste pasională care pare să treacă peste orice, ea este tragică până la capăt. Și nu se consumă așa cum și-ar dori cei doi îndrăgostiți. Curioși despre cum va ajunge relația dintre Swithin St. Cleeve și Lady Constantine la finalul cărții?

Pentru asta va trebui să citiți clasicul roman al scriitorului britanic. Tot el este și autorul cărților „Tess” și „Departe de lumea dezlănțuită”.

Ți-a plăcut recenzia cărții IDILĂ PE UN TURN?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Thomas Hardy

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA IDILĂ PE UN TURN CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Idilă Pe Un Turn
Autor: Thomas Hardy
An apariție : 2018
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 570

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Sărutul Femeii-Păianjen” de Manuel Puig

Recenzie ”Sărutul Femeii-Păianjen” de Manuel Puig

Nu, nu, nu...nu plecați la drum cu speranțe "mitologice", nu visați să întâlniți fatala femeie păianjen...e inutil. Pentru că nu-i nicio femeie în această carte, cel puțin nu una care să conteze... Prietenie, obsesie, fixație, nevoie...abandon, predare necondiționată,...

Recenzie ”Trilogia Farseer” de Robin Hobb

Recenzie ”Trilogia Farseer” de Robin Hobb

Am citit Trilogia Fraseer dintr-o suflare. L-am cunoscut pe Fitz acum câțiva ani, dar atunci m-am oprit la primul volum din lipsă de timp și alte priorități în lista de must-read, probabil. Dar de data asta nu m-am mai oprit. Adevărul e că mi-era și dor de un fantasy...

Recenzie ”O familie aproape normală” de Mattias Edvardsson

Recenzie ”O familie aproape normală” de Mattias Edvardsson

Scenariul pe care îl propune cartea ar trebui să fie incomod pentru orice părinte. Suntem conștienți că a fi părinte nu este un job ușor sau part-time. Este un job permanent care îți modelează psihicul și îți pune la încercare în fiecare zi valorile, siguranța de...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1403 zile și a scris până acum 343 articole. Se află pe poziția 4 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments