Recenzie “Idilă pe un turn” de Thomas Hardy

by | Feb 15, 2019 | Beletristică, Dragoste, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA IDILĂ PE UN TURN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

idila pe un turn thomas hardy“Idilă pe un turn” de Thomas Hardy este un roman frumos de dragoste așa cum numai autorii clasici știu să scrie. Însă, hai să ne facem înțeleși de la început. Nu este vorba despre o carte cu o poveste romantică ce se termină cu happy end. Tocmai de aceea mi-a și plăcut destul de mult.

Deși urmărește o poveste de iubire între două persoane total diferite din punct de vedere social și al vârstei, “Idilă pe un turn” de Thomas Hardy este altfel.

Cartea este un mix perfect între fascinația pentru spațiul ceresc necunoscut și iubirea pământească, dintre oameni

Două suflete, un el și o ea, se unesc și hotărăsc să trăiască o frumoasă iubire pe fondul universului stelar. Lady Constantine sparge toate barierele convențiilor sociale ale vremurilor sale îndrăgostindu-se de mai tânărul și angelicul Swithin St. Cleeve.

Ea este o soție nefericită în căsnicia ei cu un soț tiranic și absent, dar nobilă și cu bani. El este un astronom pasionat și cu 10 ani mai tânăr decât ea. Care are o grămadă de vise, dar nici un șfanț în buzunar.

Romanul emoționant și pasional al lui Thomas Hardy este și o minunată descriere a evenimentelor ce au loc în universul astral nesfârșit. Cele două personaje care au în comun iubirea pentru fenomenele cerești, dar și unul pentru celălalt, provin din medii diferite. Și sunt la milă unor forțe exterioare dincolo de controlul lor.

Drama tragică a iubirii pasionale dintre cei doi se desfășoară pe fundalul vastului spațiu stelar și al descoperirilor științifice

“Idilă pe un turn” sau “Two on a Tower”(titlul original) relatează povestea lui Lady Constantine, o nobilă care se îndrăgostește iremediabil. El îi este inferior din punct de vedere al rangului social. Dar cum dragostea nu ține cont de vârstă, de bariere sociale sau de gura lumii, îi unește. Și îi plasează pe cei doi într-un străvechi monument. Care se transformă într-un perfect turn astronomic de observație, creat pentru universul lor privat.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Thomas Hardy

Acest loc îi ferește de ochi și urechi critice și îi inițiază în iubirea tot mai mare pentru stele, dar și în dragostea unul pentru celălalt. Însă, nu va trece mult până când idila lor va începe să fie observată de cei din jur și statutul lor pus în pericol. Iar din cauza presiunii lumii exterioare, universul lor intim și călduț va fi zdruncinat. Dragostea lor pură fiind pusă la încercare.

Este o poveste despre iubire, dragoste pentru știință, pasiune și sacrificii

O iubire care descrie atât de bine marile povești de dragoste adevărate dintre îndrăgostiții acelor vremuri. Oameni care parcă mereu aveau de spart bariere precum diferență de vârstă, banii, rangul social inadecvat, religia și morala.

Mi-a plăcut romanul “Idilă pe un turn” de Thomas Hardy. Căci, deși relatează o dragoste pasională care pare să treacă peste orice, ea este tragică până la capăt. Și nu se consumă așa cum și-ar dori cei doi îndrăgostiți. Curioși despre cum va ajunge relația dintre Swithin St. Cleeve și Lady Constantine la finalul cărții?

Pentru asta va trebui să citiți clasicul roman al scriitorului britanic. Tot el este și autorul cărților “Tess” și “Departe de lumea dezlănțuită”.

🔥 CARTEA IDILĂ PE UN TURN ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Idilă Pe Un Turn
Autor: Thomas Hardy
An apariție : 2018
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 368
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Publicată la 15.02.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 671 zile și a scris până acum 207 articole. Se află pe poziția 7 din 146 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments