Recenzie „Tess D’Urberville” de Thomas Hardy

by | Oct 31, 2020 | Beletristică, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TESS DURBERVILLE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Romanele clasice sunt întotdeauna o alegere bună, mai ales cele din perioada victoriană. Thomas Hardy a reușit să-mi trezească pasiunea pentru ele cu ajutorul celei mai bune cărți pe care a scris-o, Tess D’Urberville. Este un roman uluitor și foarte bine scris pe care l-am devorat la o vârstă la care nu digeram astfel de scrieri.

Printre cărțile de literatură contemporană care mă pasionează de atâția ani iată că am avut loc și pentru această capodoperă a literaturii britanice și universale. Tess Durbeyfield, o fată crescută la țară înt-o familie modestă, este inocentă și destul de naivă încât să aibă încredere în străini.

Părinții ei descoperă că sunt urmașii familiei d’Urberville, o transformă pe fiica lor într-o intermediară care să afle mai multe despre acest lucru. Tess este trimisă în casa noilor sale rude și este primită călduros de către posibilul ei văr, Alec d’Urberville. Bărbatul este interesat de ea și chiar îi oferă o slujbă la ferma familei. După ce Tess îl respinge de nenumărate ori, acesta o agresează și o lasă însărcinată, însă copilul are un destin tragic și se stinge din viață destul de repede.

Plecată în lume pentru a găsi un trai mai bun, Tess îl întâlnește pe Angel Clare și se îndrăgostește de el, fără a-i dezvălui secretele ei din trecut, mai ales că este fiul unui pastor. După ce află, în final, de trecutul ei tulburător, Angel o părăsește, deși a greșit și el cu ceva timp în urmă. Ce se întâmplă în continuare este destul de dramatic și ilustrează condiția femeii în perioada victoriană.

Femeile erau percepute ca fiind inferioare bărbaților și erau judecate aspru pentru greșelile lor. Tess are parte numai de nenorociri și nu-și poate găsi fericirea doar pentru că acea perioadă era mult prea aspră pentru femei. Protagonista luptă până la capăt și face tot ce-i stă în putință pentru a ieși învingătoare, chiar dacă viața este nemiloasă cu ea.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții TESS DURBERVILLE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Thomas Hardy sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TESS DURBERVILLE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Tess Durberville
Autor: Thomas Hardy
An apariție : 2013
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: Literatura clasica
Publicată la 31.10.2020
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 541 zile și a scris până acum 76 articole. Se află pe poziția 8 din 25 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments