🔥 CARTEA TESS DURBERVILLE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Tess D'URberville de Thomas HardyRomanele lui Thomas Hardy nu ar trebui trecute cu vederea. Unul dintre ele ar fi şi Tess D’Urberville. Autorul creionează povestea de viaţă a unei tinere, care află de mică cum că ar avea rădăcini nobile. Familia sa o trimite la  o aşa zisă rudă cu gândul că s-ar putea îmbogăţi, însă Tess este violată într-o noapte de către nepotul mătuşii respective, Alec şi rămâne însărcinată.

Datorită ruşinii de a avea un copil fără a fi măritată, Tess se va ascunde mult timp. Copilul ei va muri după puţin timp de la naştere, iar fata va pleca după o perioadă în alt loc, pentru a munci la o fermă. Se va îndrăgosti de Angel Clare, dragostea fiindu-i împărtăşită. Visele celor doi vor fi destrămate însă când Tess, având conştiinţa încărcată, îi va mărturisi acestuia trecutul ei, iar acesta, neputând-o ierta, o părăseşte.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Thomas Hardy.

Întoarsă la familia ei, Tess îi descoperă într-o stare nu tocmai bună şi decide să se îngrijească de ei. Se va întâlni întâmplător cu omul din trecutul ei, Alec, care nu renunţă la ea dorind s-o ajute. Ce va urma? Întoarcerea lui Angel, o crimă şi un final deschis, puţin cam cam amar după părerea mea, pe care vă invit să-l descoperiţi citind cartea. Lectură plăcută!

🔥 CARTEA TESS DURBERVILLE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Tess Durberville
Autor: Thomas Hardy
An apariție : 2013
Editura: Corint
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 11.05.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O carte pe care o recomand cu drag cititorilor care preferă literatura clasică. Povestea în sine este foarte frumoasă şi interesantă.

Aspecte Negative:

Poate fi pe alocuri plictisitoare datorită pasajelor cu multe detalii.

Avatar
Autor: Cristina Slusariuc
Redactor de 1772 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Cristina Slusariuc