inainte-sa-adormCu siguranță mulți au auzit (și văzut) filmul Înainte să adorm, însă cartea care a stat la baza sa semnată de S.J. Watson, cum era de așteptat îl depășește net.

S.J. Watson a lăsat meseria de ORL-ist pentru a se dedica scrisului și bine a făcut! Primul său roman, Înainte să adorm, a fost și este un real succes. Un adevărat thriller psihologic, cu o structură „atât de amețitoare, încât te face să nu mai fii atent la stilul minunat în care e scris” – după cum foarte bine remarcă cei de la The Guardian.

Christine e o scriitoare britanică de 47 de ani care se trezește în fiecare dimineață fără a avea idee cine este sau unde se află.  Suferă de o formă rară de amnezie care o împiedică să rețină informații. Locuiește cu soțul ei Ben, care se ocupă de ea cu un devotament  demn de toate laudele.

Însă Ben nu mai dorește ca ea să fie consultată, din acest motiv în momentul în care este căutată de doctorul Nash, Christine convine împreună cu acesta să păstreze în secret întâlnirile lor şi mai ales faptul că acesta a convins-o să țină un jurnal în care să își noteze ce face în fiecare zi.Astfel, Christine începe să facă progrese și să realizeze că lucrurile nu sunt chiar așa cum par. Într-o zi, chiar deschide jurnalul şi descoperă că a scris un mesaj pe cât de straniu, pe atât de înfiorător:  „Să nu ai încrede în Ben.”

O lectură captivantă. Fiecare pagină ascunzând câte o nouă turnură, iar finalul este pe măsură. Înainte să adorm e o carte care te face să te abandonezi ei,  să dorești să ajungi alături de Christine la adevăr și, mai ales să empatizezi cu ea! O carte care o dată deschisă nu poate fi lăsată, iar apoi, după terminare, nu poate fi uitată (eu una cred că o voi reciti).

Titlu: ÎNAINTE SĂ ADORM
Autor: S.J. Watson
An apariție : 2011
Editura: TREI
Nr. Pagini: 440
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2085

Alte recenzii de la S.J. Watson:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy
Recenzie ”Pasagerul” de Cormac McCarthy

Cu toată bravada mea și cu toate că mă bat cu pumnul în piept că nu mă las influențată, n-am avut încotro și m-am aliniat și eu printre entuziaștii cititori ai lui McCarthy, stârnită de isteria din online la apariția pe piața românească a dipticului romanesc Pasagerul...

Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani
Recenzie ”Grădinile Finzi-Contini” de Giorgio Bassani

Grădinile Finzi-Contini este considerat deja un clasic al literaturii italiene, o poveste de dragoste (o dragoste adolescentină, cu fluturi în stomac, cu treceri repetitive de la clipe abisale pline de lacrimi amare la clipe de extaz absolut udate cu stropi de...

0 0 votes
Article Rating
Diana Elena Neaţă a fost redactor Booknation.ro și a scris 229 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Meil

Am avut ocazia sa o citesc in engleza si ce pot sa zic e ca a meritat fiecare penny. M-a captivat de la primele pagini. Intai am vazut filmul. Nu stiam ca e adaptat dupa o carte. Am dat de ea din intamplare, lucky me 🙂