Recenzie Înainte să Adorm de S.J. Watson

Titlu: Înainte Să Adorm
Autor: S.J. Watson
An apariție : 2011
Editura: Trei
Nr. Pagini: 440
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 23.11.2014
Nota recenzorului: n/a
Recenzie Înainte să Adorm de S.J. Watson
Acordă o notă

inainte-sa-adormCu siguranță mulți au auzit (și văzut) filmul Înainte să adorm, însă cartea care a stat la baza sa semnată de S.J. Watson, cum era de așteptat îl depășește net.

S.J. Watson a lăsat meseria de ORL-ist pentru a se dedica scrisului și bine a făcut! Primul său roman, Înainte să adorm, a fost și este un real succes. Un adevărat thriller psihologic, cu o structură “atât de amețitoare, încât te face să nu mai fii atent la stilul minunat în care e scris” – după cum foarte bine remarcă cei de la The Guardian.

Christine e o scriitoare britanică de 47 de ani care se trezește în fiecare dimineață fără a avea idee cine este sau unde se află.  Suferă de o formă rară de amnezie care o împiedică să rețină informații. Locuiește cu soțul ei Ben, care se ocupă de ea cu un devotament  demn de toate laudele.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de S.J. Watson.

Însă Ben nu mai dorește ca ea să fie consultată, din acest motiv în momentul în care este căutată de doctorul Nash, Christine convine împreună cu acesta să păstreze în secret întâlnirile lor şi mai ales faptul că acesta a convins-o să țină un jurnal în care să își noteze ce face în fiecare zi.Astfel, Christine începe să facă progrese și să realizeze că lucrurile nu sunt chiar așa cum par. Într-o zi, chiar deschide jurnalul şi descoperă că a scris un mesaj pe cât de straniu, pe atât de înfiorător:  “Să nu ai încrede în Ben.”

O lectură captivantă. Fiecare pagină ascunzând câte o nouă turnură, iar finalul este pe măsură. Înainte să adorm e o carte care te face să te abandonezi ei,  să dorești să ajungi alături de Christine la adevăr și, mai ales să empatizezi cu ea! O carte care o dată deschisă nu poate fi lăsată, iar apoi, după terminare, nu poate fi uitată (eu una cred că o voi reciti).

Aspecte Pozitive:

O lectură captivantă, surprinzătoare. O carte pentru toate gusturile!

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

 1. Meil
  Reply

  Am avut ocazia sa o citesc in engleza si ce pot sa zic e ca a meritat fiecare penny. M-a captivat de la primele pagini. Intai am vazut filmul. Nu stiam ca e adaptat dupa o carte. Am dat de ea din intamplare, lucky me 🙂

  • Diana Elena Neaţă
   Reply

   Și eu tot din întâmplare 🙂 De obicei am o problemă cu cărțile traduse datorită formării mele de traducător: le citesc cu un ochi destul de critic, dar modul în care a fost tradusă cartea este excepțional! Traducătorul a făcut o treabă extrem de bună, pe măsura acestei cărți!

POST A COMMENT.