Recenzie “Încercările focului” (Labirintul #2) de James Dashner

by | Jan 2, 2018 | Beletristică, Fantezie, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ÎNCERCĂRILE FOCULUI (LABIRINTUL #2) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Thomas a crezut că rezolvarea Labirintului reprezintă sfârșitul cumplitei lui aventuri. A crezut că s-a terminat cu Variabilele, cu toate încercările, dar adevărul este că totul fusese abia începutul. Apariția Teresei a schimbat situația Poienarilor. I-a întors într-o lume în care nu și-ar fi dorit să trăiască. În această lume, sfârșitul începuse cu mult timp în urmă. Alături de niște ființe omenești infectate cu Arșița, o boală care le afectează gândirea și mintea și care îi face să acționeze insensibil, aproape sălbatic, nimeni nu poate fi în siguranță.

În loc de Labirintul care le oferea hrană și o oarecare protecție, ei trebuie să străbată un deșert torid, pândiți de amenințarea unor furtuni cataclismice și, mai ales, a ființelor infectate cu Arșița.

Din nou, răspunsurile se află la Thomas, adânc îngropate de Creatori în mintea lui. Va accepta să găsească lămuriri în schimbul libertății, sau va rămâne în stăpânirea organizației Rău?

Deja din volumul doi lucrurile par să devină serioase. Apar personaje noi și mereu câte o turnură de evenimente. James Dashner te face să-ți pui întrebări în legătură cu cine a cui parte este, dacă există într-adevăr o parte bună. Toate personajele sunt puse la grele încercări. Psihologice sau fizice, nu contează, autorul pare să nu aibă milă de ele și persistă senzația de a le îmbrățișa și de a-i proteja, fiind totuși niște adolescenți.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de James Dashner

În continuare scriitorul impresionează prin plot-ul intrigant și o multitudine de acțiuni șocante, care din nou, te fac să citești capitolele pe nerăsuflate. Cred că într-un fel ajută și faptul că sunt capitole scurte, dar multe și ușor de citit. Cer multă atenție, mai ales la descrieri, dar ai șansa de a-ți imagina mult mai bine respectiva scenă.

Seria te face dependent. Pur și simplu nu poți lua o pauză nici măcar între capitole, pentru că fiecare se termină într-un mod în care te lasă fără cuvinte. Plin de suspans, acțiune și aventuri, Încercările focului este un volum palpitant.

🔥 CARTEA ÎNCERCĂRILE FOCULUI (LABIRINTUL #2) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Încercările Focului (labirintul #2)
Autor: James Dashner
An apariție : 2013
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 366
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.01.2018
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Recenzie “Turnul zorilor” de Sarah J. Maas

Dacă un cititor spune că nu a auzit de Sarah J. Maas, a terminat orice discuție cu mine. Cred că această autoare este de referință pentru YA și poveștile de dragoste cu un twist de fantasy, fiind extrem de pricepută în creionarea unei intrigi spectaculoase cu...

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Recenzie “Blue Lily, Lily Blue” de Maggie Stiefvater

Prietenia mea cu Maggie Stiefvater este veche și am apreciat-o întotdeauna. M-a fermecat cu seria "Lupii din Mercy Falls" pentru că am avut o perioadă destul de lungă în care devoram tot ce mi se părea că are legătură cu "Twilight". 🙂 Are un stil foarte lin, care te...

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

Recenzie “În ritmul inimii” de Mark Burnell

De multe ori aleg cărțile la pură întâmplare. Nu sunt adepta "aleg cartea după copertă" pentru că mi se pare o legătură greșită făcută între conținut și design, însă uneori mai cedez și spun că merge și așa. La fel am făcut și cu această carte și m-a convins faptul că...

Irina Nicoleta este redactor Booknation.ro de 1224 zile și a scris până acum 55 articole. Se află pe poziția 21 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Irina Nicoleta aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments