Recenzie ,,Îndrăznește să iubești” de Katie McGarry

Titlu: Îndrăznește Să Iubești
Autor: Katie McGarry
An apariție : 2015
Editura: Epica
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Nicoleta
Publicată la 20.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI ÎNDRĂZNEȘTE SĂ IUBEȘTI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Îndrăznește să iubești este al doilea volum din seria Pushing the Limits de Katie McGarry. O carte la fel de bine scrisă, cu o poveste originală și la fel de profundă.

Povestea de dragoste dintre protagoniștii acestui roman este diferită față de cea din Destine la limită, ceea ce mă bucură, pentru că eram curioasă să descopăr alte  personaje.

Pe Beth o știm deja din primul volum, o vedem ca pe o fată rea, care consumă destul de mult alcool pentru vârsta ei, însă acum avem ocazia să aflăm motivele pentru care ea acționează așa.

Având o mamă dependentă de droguri, ce are un iubit extrem de violent, Beth deține o poveste tristă, care sfâșie complet inimile. O parte din viața grea pe care o are alături de iubitul mamei sale o vedem și în Destine la limită, dar odată ce vom afla toate detaliile, personajul va crește și mai mult în ochii cititorului.

Tot din primul volum aflăm detalii despre relația dintre Isaiah și Beth. Nu o relație propriu-zisă, ci mai mult o prietenie extrem de strânsă. Cum trecutul o face pe Beth să creadă că dacă nu lasă persoanele să se apropie de ea, nu poate fi rănită, observăm foarte ușor de ce sunt ei uniți. Ce-i leagă pe Noah, Isaiah și Beth este un loc comun sub acoperiș și un destin crud.

Ceea ce schimbă total cursul poveștii este o noapte când din cauza iubitului violent al mamei sale, Beth are de luat o decizie. Să spună adevărul și să o bage pe mama sa la închisoare, sau să suporte ea consecințele?

La polul total opus al acestei atmosfere, îl cunoaștem pe Ryan, un adolescent cu o posibilă viitoare carieră foarte strălucită în baseball, dar și cu o pasiune pentru literatură.

Odată ce viețile celor doi se intersectează, se formează un puternic contrast între ei, arătând cât de diferiți sunt cei doi. Dacă pentru Beth viața lui Ryan pare enervant de roz și fericită, va rămâne surprinsă să afle câte frânturi și pete există.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Katie McGarry.

Amândoi își vor schimba cu timpul principiile, se vor ajuta reciproc să-și rezolve problemele familiale, iar ei se vor apropia și vor vedea că nu sunt chiar atât de diferiți.

Amândoi pot avea o fire impulsivă și rebelă, iar amândoi se pot influența și completa reciproc foarte frumos. Vor învăța să iubească, să dezvolte sentimente puternice și intense, vor învăța să ierte și să aprecieze.

Însă relația lor chiar este de durată? Este posibil un viitor cu ei doi, dacă Beth își are un vis care implică părăsirea orașului actual, salvarea mamei din mainilie iubitului său și, uneori, prezența lui Isaiah?

Va putea uita tot ce a clădit cu Ryan? Va putea simți ceva la fel de puternic pentru altcineva, la fel cum simte pentru el? Și dacă viața o obligă să ia decizia? Dacă o obligă să ia una anume… O va lua?

 

“You’re a lot like that bird in the barn. You’re so scared that you’re going to be caged in forever you can’t see the way out. You smack yourself against the wall again and again and again. The door is open, Beth. Stop running in circles and walk out.”

 

ACUM GĂSEȘTI ÎNDRĂZNEȘTE SĂ IUBEȘTI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.