Recenzie ”Îndurabile„ de Andrei Crăciun

Titlu: Îndurabile
Autor: Andrei Crăciun
An apariție : 2017
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 19.12.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ”Îndurabile„ de Andrei Crăciun
Acordă o notă

Cu siguranță că scriitorul Andei Crăciun a găsit cheia potrivită care poate să deschidă labirintul întâmplărilor simple, cu personaje care par a nu ieși cu nimic în evidență, oameni care pur și simplu trăiesc într-un ritm propriu sau poate în ritmul altora, mereu în funcție de anumite conexiuni, semne astrologice sau simple superstiții.

Simplitatea stilului scriitoricesc, nemetaforizat și total lipsit de înfloriturile redundanței, lipește peste colile acestei cărți grăunțe de trăiri, nici maiestuoase și nici anodine, pe care le pune pe scena generoasă a unui descriptivism care nu se lasă prin în tentația exacerbării ostentative.

Nu lumina unor trăiri de neuitat este pilonul de sprijin al cărții ”Îndurabile”, ci încercarea redării realității în care iluzia și zborul speranțelor deșarte chiar nu are ce să caute, acestea fiind doar niște biete putregaiuri imunde de care autorul se dezice încă de la începutul primului rând.

Nu este vorba despre vreo nouă metodă de etalare a stoicismului, ca manual de instrucțiune, ci dec trăirism pur care nu caută mixtura înșelăciunii ca o amânare a inevitabilului, ci doar ca o etalare a vieții cu bune și cu rele, cu iluminări și întunecări de scurtă durată.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Andrei Crăciun.

Nu toți oamenii sunt zei, așa că nu tuturora ne este dăruit privilegiul de a ne scălda existența în viitura panaceică a miracolelor, cam acesta este mesaju pe care ni-l transmite Andrei Crăciun prin intermediul acestei cărți. Limbajul scurt și concis, nicidecum tărăgănat, nu sporește dar nici nu estompează cursivitatea povestirilor, oferindu-le totuși cititorilor un imbold imaginativ care cu siguranță că se manifestă după terminarea povestirii ca un dans între ”ce ar fi fost dacă” și ”poate”, născând astfel viermuiala unor interogări situate, oarecum paradoxal și totuși al naibii de necesar, între răzmeriță și acceptare.

Lectură plăcută!

Aspecte Pozitive:

Realitatea netrecută prin sita poetizării.

Aspecte Negative:

Uneori truismele scapă de sub control.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.