Recenzie “Înger și Demon. Începuturi” de Marius Teodor Ungureanu

Titlu: Înger și Demon. Începuturi
Autor: Marius Teodor Ungureanu
An apariție : 2017
Editura: Coresi
Nr. Pagini: 242
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 16.03.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Înger și Demon. Începuturi” de Marius Teodor Ungureanu
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI ÎNGER ȘI DEMON. ÎNCEPUTURI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Înger și Demon. Începuturi ne poartă pașii în fascinanta lume de Dincolo. Dăm nas în nas cu demonii, fugim de îngeri și suntem amăgiți în egală măsură de ambele tabere atunci când memoria nu ține cu noi. Încercăm să ținem pasul cu avalanșa de evenimente ce ia prim-planul și încercăm să scăpăm cu viață dintr-un război divin pe care-l provocăm fără voia noastră.

Marius, un adolescent pentru care Bacalaureatul ar trebui să reprezinte singura sa grijă se vede aruncat într-o viață paralelă. Și totuși aceea e viața lui de drept, iar dorința ca totul să fie doar o iluzie, doar un coșmar, rămâne doar o simplă dorință. După ce că viața și-a scos colții și vrea să-i răpească toate persoanale dragi, destinul vrea să-i corupă și spiritul, invadându-i mintea.

Tatăl a ales calea alcoolului. Pus în fața unei lupte, a cedat în fața unui viciu mai ușor de tolerat. Boala incurabilă a soției l-a pus la pământ. Singurul rămas în picioare este Marius. Dar până când?

Doborât de moartea mamei, abandonul tatălui, Marius a pierdut bătălia cu viața pentru păstrarea celor dragi. Acum se luptă pentru propria memorie, pentru propriile amintiri, pentru propria-i sănătate mintală. Alunecările în lumea de Dincolo, cum ajunge să înțeleagă într-un final, vin cu o mulțime de enigme și lacune. Lilith susține că el este Arhanghelul Rafael, izgonit din Rai fiindcă a îndrăznit să se îndrăgostească de un Demon.

Cine este Eva Iadului care l-a ispitit? S-ar crede că este Lilith… și totuși… Dar nici bine nu se obișnuiește cu sentimentele iluzorii trezite de Lilith că Demonul Ala îi aduce o nouă parte din puzzle. Astfel, adolescentul Marius și Arhanghelul Rafael, se contopesc într-un tot unitar care în loc să aducă mai multe adevăruri, adaugă și mai multe nebuloase la starea persistentă de confuzie.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Marius Teodor Ungureanu.

Cartea Îngerilor a dispărut odată cu exilul Arhanghelului Rafael din Ceruri, iar îngerii și demonii sunt în căutarea ei. Reprezentând un pericol atât pentru latura divină cât și pentru cea umană, Rafael se vede prins într-un război în care atât cerurile cât și pământul sunt în pericol. Cine va ieși învingător din bătălia lumilor?

Înger și Demon. Începuturi are acțiune din belșug și abundă de făpturi divine. Singura bilă neagră a poveștii de față a reprezentat-o tranziția grea cu care s-a făcut trecerea de la adolescentul Marius la Arhanghelul Rafael. Marius Teodor Ungureanu pare că s-a grăbit să ajungă la miezul poveștii nedându-ne șansa de a ne acomoda cu omul Marius, de a-i înțelege și de a-i simți drama din viața lui de om. De asemenea, ne-a alergat și prin povestea îngerului Rafael nelăsându-ne să înțelegem sentimentele ce au înflorit din lumina unui înger și întunericul unui demon contopindu-se într-o paria a lumii divine, o încălcare a legilor.

A compensat însă prin abundența de personaje, acțiunea alertă, dar și prin modul cum a reușit să jongleze cu felurite creaturi, dându-le șansa de a se alătura unui război ce ar putea aduce nu numai pieirea lumii oamenilor cât și distrugerea cerurilor. Primul volum din Înger și Demon are curiozitate și inițiativă, ceea ce ne dă de veste că al doilea volum va fi mult mai închegat și mai domol, o poveste unde Rafael va putea să-și exercite pe deplin forțele de Arhanghel.

ACUM GĂSEȘTI ÎNGER ȘI DEMON. ÎNCEPUTURI PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.