Recenzie “Instrucțiuni pentru Salvarea Lumii”, de Rosa Montero

Titlu: Instrucțiuni Pentru Salvarea Lumii
Autor: Rosa Montero
An apariție : 2012
Editura: Rao
Nr. Pagini: 300
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Infra Sun
Publicată la 19.05.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Instrucțiuni pentru Salvarea Lumii”, de Rosa Montero
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI INSTRUCȚIUNI PENTRU SALVAREA LUMII PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Instructiuni pentru salvarea lumii - Rosa MonteroInstrucțiuni pentru Salvarea Lumii este scrisă de Rosa Montero și a apărut în 2008 și patru ani mai târziu și în România, în limba română. Are o copertă foarte interesantă, salamandra de pe ea este în relief, este un desen 3D pe undeva. Este un element de design atractiv, cel puțin pe mine m-a atras și n-am regretat.

Dacă nu ți-au mai rămas lacrimi, nu plânge, râzi.

Nu doar coperta este interesantă ci și cartea în sine. Este o carte asemănătoare unui film, ce ne prezintă povestea a patru personaje complet diferite ce-și desfășoară viața în Madrid. Vorbim de Matias, un taximetrist rămas văduv, Daniel, un medic nefericit în dragoste, Fatma, o prostituată africană și o pensionară, Cerebro, fostă mare savantă la vremea ei.

Deși sunt diferiți, deși nu prea au nimic în comun, totuși viața îi cam aduce împreună, cel puțin pentru o perioadă. Au un singur element care îi leagă și anume: toți patru sunt singuri.

Matias, este taximetrist, lucrează în tura de noapte și între timp încearcă să facă două lucruri: să repare casa, proiect început în trecut și să treacă peste moartea soției sale. Frecventează un bar rău famat, aflat în apropierea unui bordel. Acolo o cunoaște pe Cerebro, o bătrână savantă ce își îneacă amarul în vin, în fiecare noapte. Tot acolo, ia legătura și cu Fatma, o tânără prostituată pe care o duce până la spitalul municipal, într-o seară când aceasta se alesese cu o tăietură urâtă pe unul din brațe.

Acolo, Matias îl regăsește pe Daniel, medicul pe care la rândul său îl consideră vinovat pentru moartea soției sale și pe care se decide să-l vâneze, la propriu.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Rosa Montero.

Daniel, este căsătorit dar cam degeaba. Este la rândul său un om singur, ce s-a refugiat în lumea jocurilor video. Se intersectează la rândul său cu Fatma, pe care o tratează într-o seară și rămâne fascinat de ea.

Cum spuneam mai sus, cele patru personaje se intersectează în curând mai mult sau mai puțin voit și dau un sens nou cărții dar și vieții în general.

Este o carte ce îndeamnă în mod subconștient la reflecție, la cunoașterea de sine și elevarea propriului eu. De asemenea, tot într-un mod ascuns, cartea ne face pe undeva să înțelegem că în viața se pot întâmpla multe, pentru ca viața este complexă. Dușmanul de ieri poate deveni așadar prietenul de mâine și invers.

ACUM GĂSEȘTI INSTRUCȚIUNI PENTRU SALVAREA LUMII PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.