Recenzie Întâlnire cu Viața de Cecelia Ahern

de | nov. 29, 2014 | Fantezie, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎNTÂLNIRE CU VIAȚA ARE REDUCERE PE:

intalnire-cu-viata_1_produs

Întâlnire cu viața de Cecelia Ahern se numără printre puținele cărți contemporane care mi-au plăcut și nu mi s-au părut superficiale. Este o carte incitantă, care te ține conectat cu mintea la ea și nu te lasă să o lași din mână. Am început-o într-o zi și nu m-am lăsat până nu am terminat-o. Mă ținea lipită de ea ca un magnet.

Lucy Silchester este o femeie matură care și-a creat în fața familiei și prietenilor imaginea unei vieți perfecte. Ceea ce nu știe ea, este că mințindu-și apropiații se minte pe ea însăși și își face propriul ego, conștiință sau proiecția vieții ei nefericită. Când este părăsită de iubitul ei minte. La orice încercare a vieții sale minte. Alege calea ușoară când ar trebui de fapt să recunoască faptul că nu este perfectă și că are eșecurile și defectele ei. Oamenii din jurul ei știu doar frănturi de adevăr din viața ei, dar există undeva un om care o vede exact așa cum este și care îi știe cele mai intime secrete și minciuni. Un om care i-a fost alături toată viața fără ca ea să știe asta.

Există o agenție numită Agenția vieții care are drept angajați oameni care sunt viețile altor oameni. Astfel, Lucy are drept viață un om obosit, care nu se îngrijește, un al cărui aspect și stare mentală sunt influențate direct de alegerile și acțiunile ei. Tot ceea ce face ea îl face pe el să se simtă într-un fel. Murdăria în care se află ea, adică minciunile cu care i-a împroșcat pe apropiați l-au făcut pe el să fie ceea ce e acum: un individ nearanjat, sarcastic, obosit și irascibil. E ca și cum un om ar fi conectat la inima și creierul altui om și cel de-al doilea ar simți tot ce simte primul. Nu e o postură confortabilă pentru cel care este nevoit să aibă trăirile altuia, dar primul poate să-i facă experiența mai frumoasă luând alegerile cele mai bune.

Dacă îți place recenzia cărții ÎNTÂLNIRE CU VIAȚA, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Cecelia Ahern

Aflată într-un punct al vieții sale în care Lucy pare că se afundă și mai mult în universul minciunilor ei, viața ei, bărbatul irascibil decide să-i scrie și să o cheme la o întâlnire. Lucy nu crede că există cineva care să știe totul despre ea și va refuze în repetate dăți acea întâlnire. Mândră, prea orgolioasă să recunaoscă faptul că are o problemă și că are nevoie de ajutor, nerealistă, îi va da bătăi de cap vieții ei până va accepta, iar acel accept este cea mai bună decizie pe care o va lua până atunci. Singura decizie care o va ajuta să-și refacă viața, să reconstruiască tot ce fusese distrus. Rămâne uimită de ceea ce-i spune viața sa și începe să accepte faptul că are nevoie de ajutor. E nevoită să-l poarte pe acel om cu ea zile în șir și să încerce să nu mintă pentru că la fiecare minciună viața ei o demască. Este destul de interesant să vezi un om cum se dezvață de minciună, cum învață să devină sincer cu sine însuși și cu cei dragi, cum cei doi colaborează de parcă ar lucra pentru o a treia persoană, cum ajung să țină unul la celălalt și cum ea nu va vrea să-l lase să plece.

El e imaginea ei, proiecția propriei suferințe și dureri, dezamăgiri, prietenul și mentorul ei, singura persoană care îi deschide ochii și care o obligă să-l asculte. Ar trebui să avem toți o întâlnire cu viața noastră pentru a vedea cum arată, dacă este mulțumită de alegerile noastre, dacă are vreun sfat să ne dea. Este ca și cum am avea șansa să tragem cu ochiul în viitor sau să ne dedublăm, să ne vedem viața din exterior.

Întâlnire cu viața de Cecelia Ahern rămâne o carte ușor de citit, care îți dă de gândit, te relaxează la lectură și care îți asă un gust dulce- amărui la final pentru că nu ai vrea să lași personajele să moară închizând cartea.

O recomand cu maximă căldură și un zâmbet dulce – amărui pe buze!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎNTÂLNIRE CU VIAȚA CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ÎNTÂLNIRE CU VIAȚA
Autor: Cecelia Ahern
An apariție : 2013
Editura: ALL
Nr. Pagini: 376
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 3183

Alte recenzii de la Cecelia Ahern:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Recenzie „Toate fetele rele” de Chris Whitaker

Doamne ferește ce carte tocmai am citit. Plină de suspans, de elemente religioase, de mister, de traume și de o emoție din aceea dark. Nu m-am așteptat de la autor să aibă această abordare, mai ales că eu îl cunoscusem mai sensibil și mai deep, dar în sensul acela...

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

Recenzie „Cerul ca oțelul”, de Cosmin Leucuța

V-ați obișnuit cu „Hoodoo” și „Cum te vei îmbrăca la sfîrșitul lumii”? Mai puneți-Vă pofta-n cui de data asta! Cineva a decis să ne demonstreze universalitatea imaginației pe care o are în arsenal. Cosmin Leucuța deschide parantezele unei lumi postbelice, futuristice...

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Recenzie „Ultimul zbor” de Julie Clark

Dacă vă era dor de o nouă recomandare de Thriller, sunt aici pentru a vă ajuta. Am citit destul de multe cărți în ultima perioadă dar nu am apucat să scriu câte o recenzie pentru fiecare, așa că abia acum le aștern pe hârtie. Recunosc, nu am avut chef de Thrillers, am...

0 0 votes
Article Rating
Oana Pauna este redactor Booknation.ro de 3021 zile și a scris până acum 45 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Pauna aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments