Recenzie „Întreab-o pe Alice”

Titlu: Întreab-o Pe Alice
Autor: necunoscut
An apariție : 1973
Editura: Art
Nr. Pagini: 172
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Ilinca Grigorescu
Publicată la 1.09.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Întreab-o pe Alice”
5 (100%) 1 vote

Întotdeauna este bine să fii tu, şi să nu faci lucruri care nu te reprezintă doar de dragul popularităţii. Şi până la urmă, cu ce ne ajută popularitatea pe care o vom avea doar în cercul acelor persoane, unde nu putem fi noi, aşa cum suntem cu adevărat?

Asta e lecţia pe care o primim citind Întreab-o pe Alice, fiind chiar jurnalul real al unei fete de 15 ani, care a făcut din păcate mult prea devreme cunoştiinţă cu substanţele ilegale.  Vedem cum gândirea ei se schimbă pe parcursul cărţii, iar dacă vei compara ultimele capitole cu primul, vei rămâne cu siguranţă impresionat.

La început era o adolescentă normală, iar apoi a început să aibă mici neînţelegeri cu mama ei, dar toată lumea are. Şi totuşi lucrurile se schimbă radical într-o noapte, la o petrecere care ar fi trebuit să o aducă mai aproape de cei populari. Jucau un joc aparent inofensiv,dar ceea ce biata fată nu ştia era ca în băutură i-a fost pus un drog nu foarte puternic, iar ei nu i-a i-a displăcut.

Aşa că a dorit să mai încerce câte ceva, fiind sigură că nu avea să devină dependentă, dar cu toţii ar trebui să ştim că defapt lucrurile stau altfel şi că nu te poţi controla. Şi în felul acesta  începe să îşi petreacă timpul cu persoane chiar josnice, iar încetul cu încetul şi personalitatea ei se schimbă, dar dorinţa pentru droguri rămâne aceeaşi.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de necunoscut.

Tot ce era bun în viaţa ei a fost distrus, rămânând fără prieteni, casă şi bani, luptandu-se din greu pentru ceva de mâncare şi pentru acele substanţe. Schimbând prea multe locaţii şi fiind prin prea multe grupuri, nici nu îi mai păsa dacă ceea ce făcea era bine şi cum se simţea în legătură cu aceste aspecte.

Sunt îngrozitor de nervoasă şi de supărată pe toată lumea. Sunt foarte confuză.

Cu siguranţă, dacă s-ar fi putut opri ar fi făcut-o, dar nimeni nu a reuşit să o mai salveze. O adevărată lecţie de viaţă pentru tinerii nefamiliarizaţi cu acest subiect, care vă va schimba total părerea despre lumea drogurilor şi dacă ar trebui sau nu să încercaţi. Şi deşi pare puţin dură, cu siguranţă merită.

O lectură emoţionantă despre cum nu ar trebui să asculţi mereu sfaturile celorlalţi şi să îţi dai seama de ce e bine pentru tine.  În mod cert este printre favoritele mele, şi dacă va fi şi pe lista voastră de asemenea, nu ezitaţi să îmi spuneţi! 🙂

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut felul în care personajul principal povesteşte totul fără cenzură.

Aspecte Negative:

Mi-aş fi dorit ca această carte să fie mai lungă şi să fie mai amănunţită.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.