Recenzie “John Rain. Prima misiune în Tokio” de Barry Eisler

by | Sep 8, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA JOHN RAIN. PRIMA MISIUNE ÎN TOKIO ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

John Rain. Prima misiune în Tokio este o carte scrisă de americanul Barry Eisler ce îl are în prim plan pe John Rain, un asasin plătit.

O serie fructuoasă

Seria John Rain se bucură de zece romane, iar cartea de față este cel de-al optulea volum. Cu toate acestea, lectura de față reprezintă un prequel, prezentându-ne cum a luat naștere cariera de asasin plătit a japonezului-american John Rain.

Orfan de ambii părinți, John sau Jun, pe japoneză, se retrage din serviciul militar prestat în Vietman de la începutul anilor ’70.  Decide să se reîntoarcă în Tokio, orașul pe care l-a părăsit la vârsta de opt ani.

O încăierare stradală schimbă totul

Pentru a-și câștiga traiul, și acela modest, John este curier pentru CIA, el ducând în genți misterioase de piele bani pentru mituirea politicienilor japonezi.

Însă, în tipul unei livrări lucrurile se complică atunci când este atacat de niște membrii a unui clan yakuza. În încheierarea câștigată detașat de John moare și un important membru de familie yakuza, care acum îl vor mort cu orice preț.

Pentru a-și salva pielea, John va accepta propunerea partenerului său din CIA și va încerca să își ucigă inamicii până nu o fac ei. Dar, înainte de asta, CIA dorește ca tânărul fugar să elimine discret un politician important, slujbă ce i se potrivește mănușă lui Rain, care își descoperă o nouă vocație.

Lectura despre începuturile lui John Rain

Cartea ne spune cum a luat naștere unul dintre cei mai de succes asasini plătiți din lume, care își elimină țintele prin accidente misterioase, ce nu dau de bănuit ochiului neformat.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Barry Eisler

Mi-a plăcut cartea, a fost o lectură rapidă și antrenantă, cu un personaj bine creionat, ce a dat de dovadă de mult mai multă profunzime decât ar cere fișa de post.

Prin intermediul acestor prime misiuni John se călește în ceea ce privește iubirile și trădările, cu care se vede nevoit să se confrunte pe lângă un clan supărat de yakuza.

Un protagonist altfel

Pe lângă partea profesională, cartea dezvoltă și latura emoțională a personajului omonim, care se îndrăgostește pentru prima dată, iubire ce îl va bulversa pentru tot restul vieții.

De asemenea, am rămas surprinsă de diversificarea detaliile de atmosferă și felul în care a fost prezentată cultura japoneză. Eroul nostru, sau mai bine zis antieroul, este jumătate japonez-jumătate american, iar această figură asiatică reprezintă ceva nou și revigorant printre multitudinea de protagoniști tipici hollywoodieni.

Recomand cartea tuturor amatorilor de romane polițiste și de spionaj, având un personaj bine clădit care se confruntă cu destinul însuși.

Titlu: John Rain. Prima Misiune în Tokio
Autor: Barry Eisler
An apariție : 2020
Editura: METEOR PRESS
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 8.09.2020
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur”  de Arina Avram

Recenzie ”Coincidență ca număr de aur” de Arina Avram

În prima zi de toamnă, am început să citesc un roman care începe tot cu o zi de toamnă. Ce surprindere cu romanul intitulat Coincidență ca număr de aur. Acum, când scriu, afară plouă și florile mele de pe balcon se deschid, parcă vor să mă îmbrățișeze cald. Când am...

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie ,, Lupta” de Jennifer L. Armentrout

Acum că Seth nu mai poate schimba nimic, speriat de gândul că ar putea să o rănească pe Josie, el pleacă în Andros,  insula unde a copilărit, departe de toți cei la care ține. Dar nu s-ar fi așteptat la ceea ce avea să găsească acolo. Atunci când începe să înțeleagă...

Ioana este redactor Booknation.ro de 441 zile și a scris până acum 34 articole. Se află pe poziția 30 din 150 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments