Recenzie „John Rain. Prima misiune în Tokio” de Barry Eisler

de | sept. 8, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA JOHN RAIN. PRIMA MISIUNE ÎN TOKIO ARE REDUCERE PE:

John Rain. Prima misiune în Tokio este o carte scrisă de americanul Barry Eisler ce îl are în prim plan pe John Rain, un asasin plătit.

O serie fructuoasă

Seria John Rain se bucură de zece romane, iar cartea de față este cel de-al optulea volum. Cu toate acestea, lectura de față reprezintă un prequel, prezentându-ne cum a luat naștere cariera de asasin plătit a japonezului-american John Rain.

Orfan de ambii părinți, John sau Jun, pe japoneză, se retrage din serviciul militar prestat în Vietman de la începutul anilor ’70.  Decide să se reîntoarcă în Tokio, orașul pe care l-a părăsit la vârsta de opt ani.

O încăierare stradală schimbă totul

Pentru a-și câștiga traiul, și acela modest, John este curier pentru CIA, el ducând în genți misterioase de piele bani pentru mituirea politicienilor japonezi.

Dacă îți place recenzia cărții JOHN RAIN. PRIMA MISIUNE ÎN TOKIO, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Barry Eisler

Însă, în tipul unei livrări lucrurile se complică atunci când este atacat de niște membrii a unui clan yakuza. În încheierarea câștigată detașat de John moare și un important membru de familie yakuza, care acum îl vor mort cu orice preț.

Pentru a-și salva pielea, John va accepta propunerea partenerului său din CIA și va încerca să își ucigă inamicii până nu o fac ei. Dar, înainte de asta, CIA dorește ca tânărul fugar să elimine discret un politician important, slujbă ce i se potrivește mănușă lui Rain, care își descoperă o nouă vocație.

Lectura despre începuturile lui John Rain

Cartea ne spune cum a luat naștere unul dintre cei mai de succes asasini plătiți din lume, care își elimină țintele prin accidente misterioase, ce nu dau de bănuit ochiului neformat.

Mi-a plăcut cartea, a fost o lectură rapidă și antrenantă, cu un personaj bine creionat, ce a dat de dovadă de mult mai multă profunzime decât ar cere fișa de post.

Prin intermediul acestor prime misiuni John se călește în ceea ce privește iubirile și trădările, cu care se vede nevoit să se confrunte pe lângă un clan supărat de yakuza.

Un protagonist altfel

Pe lângă partea profesională, cartea dezvoltă și latura emoțională a personajului omonim, care se îndrăgostește pentru prima dată, iubire ce îl va bulversa pentru tot restul vieții.

De asemenea, am rămas surprinsă de diversificarea detaliile de atmosferă și felul în care a fost prezentată cultura japoneză. Eroul nostru, sau mai bine zis antieroul, este jumătate japonez-jumătate american, iar această figură asiatică reprezintă ceva nou și revigorant printre multitudinea de protagoniști tipici hollywoodieni.

Recomand cartea tuturor amatorilor de romane polițiste și de spionaj, având un personaj bine clădit care se confruntă cu destinul însuși.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JOHN RAIN. PRIMA MISIUNE ÎN TOKIO CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: JOHN RAIN. PRIMA MISIUNE ÎN TOKIO
Autor: Barry Eisler
An apariție : 2020
Editura: METEOR PRESS
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 196

Alte recenzii de la Barry Eisler:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recenzie „Negrissimo”, de Liliana Corobca

Recunosc, am vrut să-i adaug culoare acestei coperți, nu-s amatoarea coperților alb-negru, dar... Liliana Corobca a îndrăznit să se împartă cu cele mai colorate idei din imaginația sa. Scurte, unele au legături pe pagini diferite, iar acest lucru poate să deruteze...

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Recenzie „În grădina căpcăunului”, de Leila Slimani

Adèle are o problemă. Este căsătorită cu Richard, are un fiu minunat și se culcă cu Xavier. Și ea nu se poate opri. Pe măsură ce dependența de sex a lui Adèle o duce mai departe în gaura iepurelui, ea va face tot ce poate pentru a-și ascunde acțiunile de soțul și...

0 0 votes
Article Rating
Ioana este redactor Booknation.ro de 1247 zile și a scris până acum 43 articole. Se află pe poziția 17 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments