Recenzie „John Rain. Sabia samuraiului” de Barry Eisler

de | feb. 3, 2021 | Recenzii cărți

John Rain revine în atenția cititorilor cu Sabia Samuraiului, cea de-a noua aventură scrisă de Barry Eisler ce îl are în prim plan pe mercenarul japonez – american.

A nouă aventură cu asasinul Rain

Trebuie să recunosc că prima carte citită din această serie, Prima misiune în Tokio, mi-a plăcut de minune, așa că apetitul meu pentru peripețiile acestuia și-a făcut loc printre alte thrillere mai cu sonoritate. Cred că această serie merită să fie cunoscută de cât mai multă lume, portretizând un altfel de erou, cu multe defecte, care pe deasupra este și asasin plătit. De asemenea, faptul că este atât american, cât și japonez, îl deosebește de tiparul clasic de spion alb.

O misiune dificilă

Evenimentele prezentate în Sabia samuraiului datează din 1982, aducându-l înapoi în Tokyo pe Rain, după ce ultimii zece ani i-a petrecut ca mercenar în Filipine. În căutarea unui job, acesta i se dă ocazia de a lucra pentru un cel mai de temut asasin plătit din Japonia, ruso-japonezul Victor, care de ceva timp controlează această piață în regiunea niponă.

Pentru a-i câștiga încrederea, John trebuie să elimine un cunoscut politician japonez. Această apropiere de Victor vine ca o misiune sub acoperire de a afla cine stă de fapt în spatele necruțătorului Victor, pentru a-l putea elimina.

Complicații amoroase

Ceea ce părea la început o misiune clară, dar dificilă, se îngreunează atunci când John începe o relație clandestină cu soția politicianului, Maria, o frumoasă italiancă se lucrează la un muzeu renumit din capitala Japoniei.

Astfel că eroul nostru își complică singur viața, nevrând să renunțe la bunătatea și atenția Mariei, ceea ce duce la precipitarea situației, atât cu Victor, cât și cu aflarea omului din umbra acestuia.

O lectură antrenantă

Așadar, avem un fir narativ intrigant, ce dezvoltă atât o acțiune antrenantă, cât și caracterizarea personajelor, în special a titularului seriei. Barry Eisler face o treabă minunată cu menținerea interesului cititorului, folosindu-se atât de suspans, cât și de răsturnări de situație.

Sabia samuraiului este o lectură potrivită atât pentru cei ce sunt deja familiarizați cu John Rain și al său fel distinc de a gândi și acționa, dar este și o oportunitate numai bună pentru cei ce vor să îl descopere pe asasinul japonez-american.

Eisler nu se dezminte nici de data aceasta și aduce cititorului o sumedenie de scene grafice, unde violența este descrisă cu o precizie explicită. Însă, scriitorul american nu neglijează nici partea emotivă a eroului, căruia îi pune în cale o nouă provocare emoțională, ce conferă cititorului o mulțime de scene intime detaliate, o caracteristică clasică a romanelor cu spioni.

O poveste clasică cu spioni

În cele 350 de pagini, Sabia samuraiului se dovedește a fi un exemplu veritabil de poveste clasică cu spioni ce are în plus un personaj internațional, o poartă spre mintea și sufletului acestuia, cât și o misiune ce se desfășoară pe teritoriul Japoniei.

Eu recomand acest roman al lui Barry Eisler, cât și celelalte volume ale seriei Joh Rain tuturor iubitorilor de cărți thriller cu spioni, cât și celor ce sunt în căutarea unei lecturi rapide, cu suspans și tensiune, dar și personaje bine creionate și un fir narativ captivant.

Titlu: JOHN RAIN. SABIA SAMURAIULUI
Autor: Barry Eisler
An apariție : 2020
Editura: METEOR PRESS
Nr. Pagini: 352
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 951

Alte recenzii de la Barry Eisler:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Toată furia mea” de Sabaa Tahir
Recenzie ”Toată furia mea” de Sabaa Tahir

,,Toată furia mea”, pe scurt, tot ce a însemnat această carte și ce m-a făcut să simt „Toată furia mea” este o poveste intensă despre viața a doi tineri pakistanezi, Salahudin și Noor. Totul începe când Noor, la doar șase ani, fără să știe o boabă de engleză, este...

Recenzie ”Istoria celor cuminți” de Titus Radu
Recenzie ”Istoria celor cuminți” de Titus Radu

Istoria celor cuminți de Titus Radu m-a făcut curioasă încă de la început. Titlul romanului nu mi-a spus foarte multe, iar asta nu este un motiv de îngrijorare pentru mine, dimpotrivă. Îmi plac mult de tot cărțile care-și păstrează doza de mister prin orice mijloace:...

Recenzie „La rascruce de vânturi” de Emily Brontë
Recenzie „La rascruce de vânturi” de Emily Brontë

Când simt nevoia de a evada din anostul prezentului și a mă imersa într-o narativă învăluită în eleganța vremurilor trecute, mereu apelez la romanele clasice. Iar unii autorii clasici, cum e și Emily Brontë, o scriitoare reprezentativă a literaturii victoriene, au...

0 0 votes
Article Rating
Ioana a fost redactor Booknation.ro și a scris 43 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments