Recenzie „Jumătate de viață” de Care Santos

de | aug. 28, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JUMĂTATE DE VIAȚĂ ARE REDUCERE PE:

Cine crede că timpul vindecă totul nu a avut niciodată parte de răni profunde.

Jumătate de viață prezintă viața a 5 colege de internat în doua planuri anul 1950 cand aveau 14 ani și erau la internatul unei mănăstiri și anul 1981 când se reîntâlnesc și își povestesc trecutul…

Viața e un risc, ca o revărsare de ape. Există oameni care merg întotdeauna bine mersi pe mal, contemplând ravagiile din viețile altora, și alții care cad în apă și sunt luați de curent. Unii nu scapă întregi. Alții cad se scufundă, se rostogolesc de trei sau patru ori în noroiul de la fund și, în cele din urmă, reușesc să se agațe de ceva ivit în cale. Sau de cineva. Ies de acolo și, pentru tot restul vieții, pot povesti experiența de a se fi tăvălit în mocirlă.

Dacă îți place recenzia cărții JUMĂTATE DE VIAȚĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Care Santos

O poveste minunată cu suișuri și coborâșuri, cu decizii bune și mai puțin bune, cu sinceritate și asumare din partea unora, cu descoperiri dureroase sau fericite despre această perioadă în care nu au mai păstrat legătură.

Olga, Marta, Nina, Lolita și Julia joacă un joc în internat: Adevăr sau provocare, un joc care Juliei îi schimbă radical viața. După 30 de ani cele patru vor juca un alt joc de data asta așteptând-o pe Julia, un joc care le va face să-și rememoreze viața, să își asume sau nu faptele, să vadă unde și cum au ajuns și dacă au fost fericite sau nu, dacă vor schimba ceva de acum încolo pentru a fi.

– Dragostea veșnică ține șapte ani .
– Și pe urmă?
– Pe urmă nu mai privești persoana iubită prin lentila deformată a dragostei și trebuie să cauți altă iubire – veșnică, desigur. Sau un magician bun, care să-ți țină de urât cât timp aștepți, deși mereu vei sfârși prin a-i vedea trucurile.

O carte care m-a ținut captivă până la ultima pagină, care mi-a stârnit interesul. Care Santos scrie atât de frumos, conturează niște personaje atât de reale.

Iertarea e absurdă, pentru că nu apare decât atunci când nu se poate face dreptate, pentru că nimeni nu poate ( ori probabil nu vrea) să te despăgubească.”

Lectură plăcută !!!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JUMĂTATE DE VIAȚĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Jumătate De Viață
Autor: Care Santos
An apariție : 2018
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 349
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 360

Alte recenzii de la Care Santos:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Recenzie “Solenoid” de Mircea Cărtărescu

Cu siguranță Mircea Cărtărescu a ridicat literatura românească la un alt nivel. Pot să afirm că mă simt mândră să-i fiu contemporană. Și deși sunt abia la a doua carte a autorului, am planuri să continui să-l descopăr. Solenoid scoate la iveală istoria unui profesor...

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Recenzie ”Bărbați fără femei” de Haruki Murakami

Haruki Murakami este autorul care m-a cucerit de la prima carte pe care am citit-o acum câțiva ani. „La sud de graniță, la vest de soare” va rămâne, fără doar și poate, o carte foarte dragă sufletului meu, la care mă voi gândi mereu cu afecțiune, pentru că a fost...

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Recenzie „Sezonul Uraganelor”, de Fernanda Melchor

Fernanda Melchor a reușit să stârnească vâlvă mare în sat, mai ales în satul cititorilor consacrati. Cele doua tabere în care s-au împărțit alesii notorii, sunt nimeni alții decât Pro sau Contra acestei cărți. Și poate nu atât contra, cât nu au reușit sa îi ducă...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 2096 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments