Recenzie „Jumătate de viață” de Care Santos

de | aug. 28, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JUMĂTATE DE VIAȚĂ ARE REDUCERE PE:

Cine crede că timpul vindecă totul nu a avut niciodată parte de răni profunde.

Jumătate de viață prezintă viața a 5 colege de internat în doua planuri anul 1950 cand aveau 14 ani și erau la internatul unei mănăstiri și anul 1981 când se reîntâlnesc și își povestesc trecutul…

Viața e un risc, ca o revărsare de ape. Există oameni care merg întotdeauna bine mersi pe mal, contemplând ravagiile din viețile altora, și alții care cad în apă și sunt luați de curent. Unii nu scapă întregi. Alții cad se scufundă, se rostogolesc de trei sau patru ori în noroiul de la fund și, în cele din urmă, reușesc să se agațe de ceva ivit în cale. Sau de cineva. Ies de acolo și, pentru tot restul vieții, pot povesti experiența de a se fi tăvălit în mocirlă.

O poveste minunată cu suișuri și coborâșuri, cu decizii bune și mai puțin bune, cu sinceritate și asumare din partea unora, cu descoperiri dureroase sau fericite despre această perioadă în care nu au mai păstrat legătură.

Olga, Marta, Nina, Lolita și Julia joacă un joc în internat: Adevăr sau provocare, un joc care Juliei îi schimbă radical viața. După 30 de ani cele patru vor juca un alt joc de data asta așteptând-o pe Julia, un joc care le va face să-și rememoreze viața, să își asume sau nu faptele, să vadă unde și cum au ajuns și dacă au fost fericite sau nu, dacă vor schimba ceva de acum încolo pentru a fi.

– Dragostea veșnică ține șapte ani .
– Și pe urmă?
– Pe urmă nu mai privești persoana iubită prin lentila deformată a dragostei și trebuie să cauți altă iubire – veșnică, desigur. Sau un magician bun, care să-ți țină de urât cât timp aștepți, deși mereu vei sfârși prin a-i vedea trucurile.

O carte care m-a ținut captivă până la ultima pagină, care mi-a stârnit interesul. Care Santos scrie atât de frumos, conturează niște personaje atât de reale.

Iertarea e absurdă, pentru că nu apare decât atunci când nu se poate face dreptate, pentru că nimeni nu poate ( ori probabil nu vrea) să te despăgubească.”

Lectură plăcută !!!

Ți-a plăcut recenzia cărții JUMĂTATE DE VIAȚĂ?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Care Santos

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JUMĂTATE DE VIAȚĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Jumătate De Viață
Autor: Care Santos
An apariție : 2018
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 349
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 28.08.2019
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 203

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Daniela este redactor Booknation.ro de 1943 zile și a scris până acum 98 articole. Se află pe poziția 1 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Daniela aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments