Recenzie “Jumătatea Rea” (Half Life #1) de Sally Green

Titlu: Jumătatea Rea (half Life #1)
Autor: Sally Green
An apariție : 2014
Editura: Trei
Nr. Pagini: 388
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Daniela Macovei
Publicată la 13.09.2016
Nota recenzorului: n/a
Recenzie “Jumătatea Rea” (Half Life #1) de Sally Green
Acordă o notă

ACUM GĂSEȘTI JUMĂTATEA REA (HALF LIFE #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

jumatatea-rea-sally-greenJumătatea Rea este ceea ce aş numi o carte scrisă în fraze simple şi concise, dar cu o profunzime unică. Sally Green reuşeşte să dea calitate şi suflet romanului tocmai prin prisma unei poveşti construită din cuvinte mici dar de mare avengură.

Jumătatea Rea este primul volum din  trilogia Half Life. În limba română a apărut şi cel de-al doilea volum al seriei, Jumătatea Sălbatică, urmând a fi publicat şi Jumătatea Pierdută, ultimul volum al seriei.

Jumătatea Rea te poartă în două lumi: lumea vizibilă, a supuşilor, şi lumea invizibilă, a vrăjitorilor. Despre lumea supuşilor nu putem spune decât că oamenii îşi duc zilele în maniera simplă, condimentată de apariţiile tehnologice şi lipsită de orice urmă magică.

Lumea vrăjitorilor însă, este mult mai complicată, şi în ciuda contactului cu lumea supuşilor, au propriile reguli şi grade de diferenţiere. Întâlnim un război continuu între Vrăjitorii Albi şi Vrăjitorii Negri. Sincer vorbind m-am întrebat la sfârşitul volumului cine este “omul negru” din tot romanul. Pe tot parcursul poveştii nu găseşti decât atrocităţi comise de Vrăjitorii Albi prin proprii lor Vânători, al căror rol este acela de a-i extermina pe Vrăjitorii Negrii. Despre Vrăjitorii Negri nu pot spune că ajungi să le afli istoria, mai mult o ghiceşti din spusele celorlalţi, şi nici atunci suficient de mult.

Vrăjitorii Negrii se omoară tot timpul între ei, îşi omoară rudele, soţiile, iubiţii. Vrăjitorii Rable mai bine i-ar lăsa să-şi facă singuri de petrecanie şi aşa ar scăpa repede de toţi Negrii.

În tot vacarmul creat de un război al cărui început a fost demult uitat şi al cărui câştig este cu totul confuz, se naşte Nathan. Nathan este, spus simplu, o enigmă. Mama, cu Darul Vindecării, este Vrăjitor Alb, tatăl, un mult temut asasin cu sânge rece, Vrăjitor Negru. Nathan este simplu denumit: Semicod, un hibrid ţinut sub lupă cu falsa scuză de a i se descoperi natura: mai mult Alb sau mai mult Negru?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Sally Green.

Ostracizat de societate, de semeni, de unii membri ai familiei, Nathan se confruntă cu confuzia. Cine este el? De ce este văzut ca o paria? Ce îi va rezerva sumbrul viitor? Cine este tatăl său şi este el cu adevărat asasinul lipsit de scrupule? Şi i se va acorda dreptul de a primi cele trei daruri la împlinirea vârstei de şaptesprezece ani?

Răspunsul la toate aceste întrebări îl vom afla urmărind evoluţia lui Nathan, copilul luat, încă din faşă, în atenţia Consiliului Vrăjitorilor, un consiliul ce-i va monitoriza fiecare pas pe durata întregii vieţi.

Sally Green creează o lume fantastică, unde răul şi binele se contopesc într-o singură fiinţă şi unde rămâne la latitudinea fiecăruia de a face distincţia dintre cele două.

ACUM GĂSEȘTI JUMĂTATEA REA (HALF LIFE #1) PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.