Recenzie ”Jurământ de rătăcire” de Ana Barton

by | Aug 20, 2016 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA JURĂMÂNT DE RĂTĂCIRE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Pe Ana Barton o descopăr sau mai bine zis o redescopăr, cu o reală plăcere, odată cu fiece carte publicată. O redescopăr cu o plăcere aflată undeva în vecinătatea uimirii copilărești, exact ca atunci când, odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, tata mi-a dăruit o portocală.

juramant_de_ratacire_ana_barton-424x652

M-am regăsit și m-am pierdut în acest ”Jurământ de rătăcire”, identificându-mi existența cu anumite pasaje din cărți, de parcă fiecare cuvânt era scris cu cernela obținută din descojirea sufletului meu.

”Jurământ de rătăcire” este cartea călătorie cu sine și prin sine, într-un joc de labirinturi, poduri și prăpăstii, un extemporal sau doar o fițuică a vieții, purtată pe oriunde de vântul capricios care a năruit chiar și umbra busolei. Este continua descoperire a propriului interior prin cunoașterea limitelor și nelimitelor prin intermediul celorlalți. Totul trece prin cunoaștere și simțire, într-o împletire a clipelor pierdute cu clipele viitoare, mereu căutând argumente în lenea sinelui de a se ține bățos sau poate chiar în zvâcnetul rădăcinilor care veșnic visează să le crească aripi, la fel cum aripile ostenite vor să aibe rădăcini, crezând că doar așa vor putea gusta din ambrozia odihnei.

Stilul scriitoricesc al Anei Barton este asemeni unei mătăsoase mângâieri balsamice, un analgezic necesar pentru cei ce încă nu au curajul să recunoască continua rătăcire de sine, prin sine și cu sine într-un voiaj al ”ducerii în neștire”.

Ni se înfățișează în carte nesfârșitul dans al definirii și redefinirii, unul care nu va fi nicicând complet decât atunci când despre tine se va vorbi doar la timpul trecut, pentru că aceasta este chintesența existenței, o rătăcire pe un drum ce nu va fi nicicând drept, pentru că dacă drumul ar fi lin omul nu ar mai cunoaște vreodată cealaltă parte a baricadei.

O carte absolut fabuloasă, pe care chiar trebuie să o citiți!

Lectură plăcută!

P.S. Cartea Jurământ de rătăcire se găsește în Top 20 cărți de Beletristică recomandate de Booknation

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții JURĂMÂNT DE RĂTĂCIRE?

Vezi toată lista de cărți scrise de Ana Barton sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JURĂMÂNT DE RĂTĂCIRE CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Jurământ De Rătăcire
Autor: Ana Barton
An apariție : 2016
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 20.08.2016
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Dragă inimă” de Vasi Rădulescu

"Dragă inimă" de Vasi Rădulescu este o carte primită în dar ce mi-a încălzit inima, mi-a frânt-o pe alocuri, mi-a stors câteva lacrimi pe furiș. Povestirile acestea personale inspirate din viața reală și redate de un doctor de inimă sunt inspiraționale. Fiecare...

0 0 vote
Article Rating
Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 2108 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 1 din 25 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments