Recenzie Mamifer de Ana Barton

by | Apr 27, 2015 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MAMIFER ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Carte Mamifer de Ana BartonCum ar putea un om simplu, așa ca mine, să vorbească despre o carte atât de Mare?  Tot simplu, nu?

Pe Ana Barton am cunoscut-o cel mai bine prin intermediul acestei cărți, deoarece aici am luat-o pe Ana de mic copil și am găsit-o femeie în toată regula care-și pune pe tapet cuvintele, și nu orice fel de cuvinte, ci acelea care reușesc să-ți răscolească sufletul și să te scuture de orice îndoială, dăruindu-ți  o oază de liniște și-ntoarcere în timp.

Mamifer este o carte a regăsirii celor mari și a inițierii într-o altă istorie a celor mai puțin mari. Este o întoarcere în timp, dar și o pată de lumină aruncată peste lucrurile actuale, care fac parte din viața autoarei dar și a altora precum dânsa.

Pe parcursul celor 217 pagini ale cărții, m-au străbătut diverse emoții, stări pe care nu le-aș putea defini în cuvinte. Acest volum de proză al Anei Barton este de un deosebit farmec, iar asta v-o poate spune oricine a înțeles cuvintele regăsite între coperțile cărții.

Nu trebuie să fii învățat ca să-ți dai seama că amintirile sunt cele mai de preț, că oamenii care te-ntâmpină seara acasă sunt tot ceea ce avem mai bun pe lume, că despărțirile trebuie tratate cu calm și înțelegere, că părinții, bunicii și prietenii ne sunt comori ale sufletului și că atât timp cît suntem pe pământ, le suntem datori cu-o fericire.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Ana Barton

Surpriza de care am avut parte la citirea acestei cărți, au fost fotografiile în alb negru din arhiva personală a lui Costică Acsinte, după cum aflăm din carte.

Recomand această carte, nu tocmai ușoară dar nici prea grea, celor care iubesc întâlnirile lor cu vremurile de altădată, celor care sunt deschiși la o altă cunoaștere, la o lume cu care n-au luat contact, la istorisiri spuse dintr-o răsuflare, celor care au curajul de a se descoperi pe ei și nu numai.

Mamifer este un volum de proză care trebuie citit cu pixul în mână și sufletul la cer.

 

🔥 CARTEA MAMIFER ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Mamifer
Autor: Ana Barton
An apariție : 2014
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 217
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 27.04.2015
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Romina-Paula Hamzeu este redactor Booknation.ro de 1907 zile și a scris până acum 5 articole. Se află pe poziția 85 din 142 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Romina-Paula Hamzeu aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bookish

Urmăresc blogul Anei Barton cu regularitate aşa că ştiu deja că scrie bine, nu-mi rămâne decât să mă conving că este şi o autoarea bună de romane.

rominahamzeu

🙂