Recenzie Mamifer de Ana Barton

de | apr. 27, 2015 | Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA MAMIFER ARE REDUCERE PE:

Carte Mamifer de Ana BartonCum ar putea un om simplu, așa ca mine, să vorbească despre o carte atât de Mare?  Tot simplu, nu?

Pe Ana Barton am cunoscut-o cel mai bine prin intermediul acestei cărți, deoarece aici am luat-o pe Ana de mic copil și am găsit-o femeie în toată regula care-și pune pe tapet cuvintele, și nu orice fel de cuvinte, ci acelea care reușesc să-ți răscolească sufletul și să te scuture de orice îndoială, dăruindu-ți  o oază de liniște și-ntoarcere în timp.

Mamifer este o carte a regăsirii celor mari și a inițierii într-o altă istorie a celor mai puțin mari. Este o întoarcere în timp, dar și o pată de lumină aruncată peste lucrurile actuale, care fac parte din viața autoarei dar și a altora precum dânsa.

Pe parcursul celor 217 pagini ale cărții, m-au străbătut diverse emoții, stări pe care nu le-aș putea defini în cuvinte. Acest volum de proză al Anei Barton este de un deosebit farmec, iar asta v-o poate spune oricine a înțeles cuvintele regăsite între coperțile cărții.

Dacă îți place recenzia cărții MAMIFER, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Ana Barton

Nu trebuie să fii învățat ca să-ți dai seama că amintirile sunt cele mai de preț, că oamenii care te-ntâmpină seara acasă sunt tot ceea ce avem mai bun pe lume, că despărțirile trebuie tratate cu calm și înțelegere, că părinții, bunicii și prietenii ne sunt comori ale sufletului și că atât timp cît suntem pe pământ, le suntem datori cu-o fericire.

Surpriza de care am avut parte la citirea acestei cărți, au fost fotografiile în alb negru din arhiva personală a lui Costică Acsinte, după cum aflăm din carte.

Recomand această carte, nu tocmai ușoară dar nici prea grea, celor care iubesc întâlnirile lor cu vremurile de altădată, celor care sunt deschiși la o altă cunoaștere, la o lume cu care n-au luat contact, la istorisiri spuse dintr-o răsuflare, celor care au curajul de a se descoperi pe ei și nu numai.

Mamifer este un volum de proză care trebuie citit cu pixul în mână și sufletul la cer.

 

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MAMIFER CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: MAMIFER
Autor: Ana Barton
An apariție : 2014
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 217
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2673

Alte recenzii de la Ana Barton:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Recenzie ”Îngerul meu secret” de Federica Bosco

Povestea unui înger păzitor: După ce Patrick a murit, Mia și-a dorit ca toată lumea ei să se sfârșească. Și aproape că a reușit să facă asta după ce s-a aruncat în marea care i-a răpit viața celui pe care îl iubea. A lăsat valurile să îi înconjoare trupul, însă ceva...

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

Recenzie ”Interzis” de Vi Keeland

O seară de poker, un show și o iubire interzisă... Ea este cea mai bună jucătoare de poker, el este un magnat arogant care, uneori, după o zi de muncă, preferă să joace poker cu niște prieteni vechi. Așa se întâlnesc Kate Monroe și Cooper Montgomery, într-o seară când...

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Recenzie ”Femeile lui Lazăr” de Marina Stepnova

Am de mult timp cartea aceasta în lista de must read și habar n-am de ce mi-a luat așa mult timp să ajung s-o citesc având în vedere cât de mult mi-a plăcut. Am auzit multe lucruri bune prin online și de data asta chiar au fost pe bună dreptate deoarece a fost scrisă...

0 0 votes
Article Rating
Romina-Paula Hamzeu este redactor Booknation.ro de 2848 zile și a scris până acum 5 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Romina-Paula Hamzeu aici.
Subscribe
Notify of
guest

2 Comentarii
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Urmăresc blogul Anei Barton cu regularitate aşa că ştiu deja că scrie bine, nu-mi rămâne decât să mă conving că este şi o autoarea bună de romane.

🙂