Recenzie “Jurnalul unui geniu” de Salvador Dali

by | Aug 4, 2017 | Biografii, Divertisment, Jurnale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JURNALUL UNUI GENIU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

    În general, toată lumea are impresia că-l cunoaște pe Dali, pentru că a ales, cu un curaj excepțional, să fie persoană publică.

    În realitate, lucrurile nu stau deloc așa, mărturie în acest sens stând tocmai cartea ce îi aparține, intitulată mai mult decât potrivit, Jurnalul unui geniu. Pentru că da, Salvador Dali a avut conștiința propriului geniu.

    În această operă vei descoperi o latură nemaiîntâlnită până acum, o asumare a propriei ființe și o sinceritate a sufletului cum nu ai mai văzut. Poți afirma cu certitudine după lecturarea cărții că ai avut impresia că ești față în față cu acel prieten bun, de poveștile căruia nu te-ai sătura nicicând.

    Jurnalul este deci monumentul pe care Dali îl înalță gloriei personale. Lipsește din paginile lui orice urmă de modestie. În schimb, sinceritatea arde. Autorul se dezbracă de secrete cu o impudoare insolentă, cu un umor fără măsură și cu o vervă strălucitoare.[…] E greu de spus ce merită să fie admirat mai întâi: sinceritatea lipsei de modestie ori lipsa de modestie a sincerității.

    Vei întâlni, totodată, spre finalul cărții, prezentată o anexă ce conține un fragment din…arta pârțului. Nu, nu glumesc! Vorbesc cât se poate de serios! Dacă nu știai, există chiar și o clasificare a acestora: de la pârț limpede, aspirat, mijlociu până la mut, involuntar și folositor pentru societate.

De chinuri inima mi-e plină

Și suspină

Văzând cât ești de-nnegurată

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Salvador Dali

Deci pe dată

Un biet oftat, de teamă plin

Pe gură nu găsi rostirea

Și pe-altă parte nimeri ieșirea.

    Nu trebuie să fii fan Salvador Dali pentru a citi cartea. Nici măcar nu trebuie să îți placă de el. Dar, te asigur, nu vei mai întâlni o astfel de prezentare de idei precum în cartea lui. Vei întâlni subiecte la care nu te-ai fi gândit niciodată, abordate și dezbătute în stilul său caracteristic. Îți garantez, după ce vei citi această carte, nu doar că vei avea o altă imagine despre Dali, dar vei vedea cu alți ochi și lumea care te înconjoară!

    În fiecare dimineață, experimentez la trezire o plăcere supremă, pe care abia azi am descoperit-o: plăcerea de a fi Salvador Dali. Mă întreb fermecat ce minuni va mai face azi acest Salvador Dali. Cu fiecare zi, mi-e tot mai greu să pricep cum pot trăi alții fără să fie Gala ori Salvador Dali.

🔥 CARTEA JURNALUL UNUI GENIU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Jurnalul Unui Geniu
Autor: Salvador Dali
An apariție : 2016
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 264
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.08.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1117 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 9 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments