Recenzie „Jurnalul unui geniu” de Salvador Dali

de | aug. 4, 2017 | Biografii, Divertisment, Jurnale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JURNALUL UNUI GENIU ARE REDUCERE PE:

    În general, toată lumea are impresia că-l cunoaște pe Dali, pentru că a ales, cu un curaj excepțional, să fie persoană publică.

    În realitate, lucrurile nu stau deloc așa, mărturie în acest sens stând tocmai cartea ce îi aparține, intitulată mai mult decât potrivit, Jurnalul unui geniu. Pentru că da, Salvador Dali a avut conștiința propriului geniu.

    În această operă vei descoperi o latură nemaiîntâlnită până acum, o asumare a propriei ființe și o sinceritate a sufletului cum nu ai mai văzut. Poți afirma cu certitudine după lecturarea cărții că ai avut impresia că ești față în față cu acel prieten bun, de poveștile căruia nu te-ai sătura nicicând.

    Jurnalul este deci monumentul pe care Dali îl înalță gloriei personale. Lipsește din paginile lui orice urmă de modestie. În schimb, sinceritatea arde. Autorul se dezbracă de secrete cu o impudoare insolentă, cu un umor fără măsură și cu o vervă strălucitoare.[…] E greu de spus ce merită să fie admirat mai întâi: sinceritatea lipsei de modestie ori lipsa de modestie a sincerității.

Dacă îți place recenzia cărții JURNALUL UNUI GENIU, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Salvador Dali

    Vei întâlni, totodată, spre finalul cărții, prezentată o anexă ce conține un fragment din…arta pârțului. Nu, nu glumesc! Vorbesc cât se poate de serios! Dacă nu știai, există chiar și o clasificare a acestora: de la pârț limpede, aspirat, mijlociu până la mut, involuntar și folositor pentru societate.

De chinuri inima mi-e plină

Și suspină

Văzând cât ești de-nnegurată

Deci pe dată

Un biet oftat, de teamă plin

Pe gură nu găsi rostirea

Și pe-altă parte nimeri ieșirea.

    Nu trebuie să fii fan Salvador Dali pentru a citi cartea. Nici măcar nu trebuie să îți placă de el. Dar, te asigur, nu vei mai întâlni o astfel de prezentare de idei precum în cartea lui. Vei întâlni subiecte la care nu te-ai fi gândit niciodată, abordate și dezbătute în stilul său caracteristic. Îți garantez, după ce vei citi această carte, nu doar că vei avea o altă imagine despre Dali, dar vei vedea cu alți ochi și lumea care te înconjoară!

    În fiecare dimineață, experimentez la trezire o plăcere supremă, pe care abia azi am descoperit-o: plăcerea de a fi Salvador Dali. Mă întreb fermecat ce minuni va mai face azi acest Salvador Dali. Cu fiecare zi, mi-e tot mai greu să pricep cum pot trăi alții fără să fie Gala ori Salvador Dali.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JURNALUL UNUI GENIU CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: JURNALUL UNUI GENIU
Autor: Salvador Dali
An apariție : 2016
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 264
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2380

Alte recenzii de la Salvador Dali:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

Recenzie ”Doamna Harris cucerește New Yorkul” de Paul Gallico

            După cum v-am mai povestit, Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat bărbatul și a fost la rândul ei iubită, dar la moartea acestuia s-a trezit că din pensia de văduvă nu-și...

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

0 0 votes
Article Rating
Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1961 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 1 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments