Recenzie „Jurnalul unui geniu” de Salvador Dali

de | aug. 4, 2017 | Biografii, Divertisment, Jurnale, Recenzii cărți

🔥 CARTEA JURNALUL UNUI GENIU ARE REDUCERE PE:

    În general, toată lumea are impresia că-l cunoaște pe Dali, pentru că a ales, cu un curaj excepțional, să fie persoană publică.

    În realitate, lucrurile nu stau deloc așa, mărturie în acest sens stând tocmai cartea ce îi aparține, intitulată mai mult decât potrivit, Jurnalul unui geniu. Pentru că da, Salvador Dali a avut conștiința propriului geniu.

    În această operă vei descoperi o latură nemaiîntâlnită până acum, o asumare a propriei ființe și o sinceritate a sufletului cum nu ai mai văzut. Poți afirma cu certitudine după lecturarea cărții că ai avut impresia că ești față în față cu acel prieten bun, de poveștile căruia nu te-ai sătura nicicând.

    Jurnalul este deci monumentul pe care Dali îl înalță gloriei personale. Lipsește din paginile lui orice urmă de modestie. În schimb, sinceritatea arde. Autorul se dezbracă de secrete cu o impudoare insolentă, cu un umor fără măsură și cu o vervă strălucitoare.[…] E greu de spus ce merită să fie admirat mai întâi: sinceritatea lipsei de modestie ori lipsa de modestie a sincerității.

    Vei întâlni, totodată, spre finalul cărții, prezentată o anexă ce conține un fragment din…arta pârțului. Nu, nu glumesc! Vorbesc cât se poate de serios! Dacă nu știai, există chiar și o clasificare a acestora: de la pârț limpede, aspirat, mijlociu până la mut, involuntar și folositor pentru societate.

De chinuri inima mi-e plină

Și suspină

Văzând cât ești de-nnegurată

Deci pe dată

Un biet oftat, de teamă plin

Pe gură nu găsi rostirea

Și pe-altă parte nimeri ieșirea.

    Nu trebuie să fii fan Salvador Dali pentru a citi cartea. Nici măcar nu trebuie să îți placă de el. Dar, te asigur, nu vei mai întâlni o astfel de prezentare de idei precum în cartea lui. Vei întâlni subiecte la care nu te-ai fi gândit niciodată, abordate și dezbătute în stilul său caracteristic. Îți garantez, după ce vei citi această carte, nu doar că vei avea o altă imagine despre Dali, dar vei vedea cu alți ochi și lumea care te înconjoară!

    În fiecare dimineață, experimentez la trezire o plăcere supremă, pe care abia azi am descoperit-o: plăcerea de a fi Salvador Dali. Mă întreb fermecat ce minuni va mai face azi acest Salvador Dali. Cu fiecare zi, mi-e tot mai greu să pricep cum pot trăi alții fără să fie Gala ori Salvador Dali.

Ți-a plăcut recenzia cărții JURNALUL UNUI GENIU?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Salvador Dali

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA JURNALUL UNUI GENIU CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Jurnalul Unui Geniu
Autor: Salvador Dali
An apariție : 2016
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 264
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1606

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Adriana Alexandra este redactor Booknation.ro de 1759 zile și a scris până acum 147 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Adriana Alexandra aici.
Dacă nu v-am plictisit încă, aruncați un ochi și pe aici 🙂 --->http://blog.avocatoo.ro/sfaturi-de-la-un-tratat-de-drept-anonim/
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments