Recenzie: “La chambre des morts” de Franck Thilliez

by | Nov 12, 2019 | Beletristică, Horror și Thriller, Limbi Străine, Recenzii cărți

🔥 CARTEA LA CHAMBRE DES MORTS ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

“La chambre des morts” de Franck Thilliez este un thriller plin de suspans care te ține în priză și te înspăimântă. Este prima carte citită de mine de la acest autor francez. Însă am descoperit că scriitorul a lansat nenumărate alte volume din acest gen noir, la fel de populare printre cititori.

Câteva dintre aceste titluri au fost traduse și în limba engleză. Dar eu am citit volumul de față în limba originală, franceză. De la Franck Thilliez mai poți găsi și „Fractures”, “Syndrome E”, “Bred to Kill”, “Pandemia” sau “Puzzle”.

“La chambre des morts” de Franck Thilliez este un thriller și un horror aproape în egală măsură

Asta pentru că aparte de crime, dispariții, răpiri și poliție, vei întâlni monștri care fac rău și seceră vieți într-un mod macabru. Cartea este primul volum din seria “Lucie Hennebelle” scrisă de autorul francez. În plus, aceasta a fost transformată și într-un film din genul thriller în anul 2007. Îl poți găsi sub titlul următor: La chambre des morts/Room of Death(Camera morții).

Vigo și Sylvain sunt doi prieteni șomeri care decid într-o seară să se răzbune pe cei care i-au dat afară. Dar deși răzbunarea lor nu constă decât în niște mâzgăleli cu grafitti pe pereții firmei la care au lucrat, mai târziu vor comite ceva cu adevărat îngrozitor. Într-o goană ca la raliu, ei dau din greșeală cu mașina peste un bărbat.

Când ies să vadă ce au făcut și dacă mai e în viață, găsesc în preajma omului o geantă plină cu bani. Tipul e mort, dar banii sunt acolo și reprezintă o tentație mult prea mare. Oricum, cei doi se gândesc că omul nu poate fi altceva decât un traficant, un hoț sau un răufăcător. Altfel ce ar fi căutat în plină noapte, pe beznă, într-un câmp pustiu, plin cu eoliene?

Așa că cei doi prieteni se decid să nu sune la poliție și să-și însușească banii

Ei aruncă cadavrul în apă și apoi îngroapă geanta cu bani într-un loc numai de ei știut. Dar a doua zi tot în acel loc lugubru polițiștii dau de cadavrul unei fetițe și de urmele accidentului. Iar Vigo și Sylvain își dau seama că persoana peste care au dat în noapte era tatăl fetiței. El venise să plătească răscumpărarea pentru a-și salva fiica din ghearele unui criminal feroce.

Și atunci încep remușcările. Cel puțin din partea unuia dintre ei. Ei își dau seama nu numai că au omorât un om nevinovat. Nu numai că tot din cauza lor o copilă a fost ucisă. Dar și că monstrul ce a făcut asta i-a văzut atunci când au luat banii. Așadar, teama lor mai mare nu este față de poliție, ci față de criminalul cu sânge rece care îi poate depista oricând.

În această anchetă se implică și tânăra polițistă Lucie Hennebelle, care va ajunge să investigheze cazul și să o ia pe urmele criminalului

Sau a criminalilor. Povestea este plină de suspans și de amănunte îngrozitoare, care îți ridică părul în cap. Vei afla că nu există doar un monstru, ci doi, care ademenesc fete tinere și au obiceiuri grotești. Rămâne să vezi dacă agenta Lucie va da de capăt cazului sau se va împotmoli la un moment dat în multiplele piste pe care le are.

Pe lângă faptul că mi-a plăcut romanul francez “La chambre des morts” de Franck Thilliez, mi s-a părut că aduce cu romanele polițiste din seria “Helen Grace” a scriitorului englez M.J. Arlidge. Tot așa există cazuri de crimă destul de macabre, dar și un reprezentant al poliției care caută să facă dreptate, descurcă ițele anchetei și are o viață proprie cam dezordonată. Așadar, sigur vei fi încântat de romanele lui Franck Thilliez dacă îți plac cele scrise de M.J. Arlidge.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții LA CHAMBRE DES MORTS?

Vezi toată lista de cărți scrise de Franck Thilliez sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LA CHAMBRE DES MORTS CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: La Chambre Des Morts
Autor: Franck Thilliez
An apariție : 2006
Editura: POCKET THRILLER
Nr. Pagini: 341
Limba: Franceză
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 12.11.2019
Nota recenzorului: 9

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Recenzie “Sărbătoarea Țapului” de Mario Vargas Llosa

Am citit câteva recenzii la cărțile lui Llosa prin online și m-am întărâtat nițel. Mi-a fost frică de o dezamăgire când am început Sărbătoarea Țapului, dar n-a fost cazul. Scrie în forță Llosa, scrie trivial și vulgar, e brutal și misogin, sfâșie inima, își bate joc...

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

Recenzie “Să-ți pui o dorință” de Vasi Rădulescu

"Să-ți pui o dorință" este o altă carte minunată de la Vasi Rădulescu. Face parte dintr-un cadou minunat primit de la o prietenă dragă. Tot emoționantă de te face să verși cel puțin câteva lacrimi este și aceasta. "Dragă inimă" a fost un volum de povestiri personale...

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Recenzie „Straja dragonilor” de Ion Negoițescu

Straja dragonilor este autobiografia neterminată a criticului literar român Ion Negoițescu (1921 - 1993). Aceasta este doar prima parte a unui mai mare proiect gândit de autor, prin care și-ar fi dorit să-și consemneze întreaga viață, din copilărie până la bătrânețe....

0 0 vote
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 842 zile și a scris până acum 257 articole. Se află pe poziția 4 din 25 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments