Recenzie ”La sud de graniță, la vest de soare” de Haruki Murakami

de | sept. 12, 2023 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA LA SUD DE GRANIȚĂ LA VEST DE SOARE ARE REDUCERE PE:

La sud de granita, la vest de soare copertaÎn trecut am mai dat de Haruki Murakami și mi-a cam plăcut ce am citit de la el. În schimb, povestea asta de dragoste din ”La sud de graniță, la vest de soare”, deși frumoasă, mi s-a părut prea încurcată și puțin realistă pentru a fi pe placul meu. Ah, și cam tragică.

”La sud de graniță, la vest de soare” e o poveste care e posibil să te miște

E vorba de o poveste de dragoste pierdută și regăsită și despre a doua șansă. Nu e rea deloc, dar e puțin bizară prin prisma personajelor și a alegerilor lor, a misterului care le învăluie.

Hajime a crescut la periferia unui oraș din Japonia și s-a simțit ca un intrus la școală și oriunde prin prisma faptului că el a fost copil singur la părinți. Băiatul credea că toată lumea are frați și surori, mai puțin el. Tocmai de aceea, închipuit sau nu el s-a simțit inferior și nelalocul lui oriunde ar fi mers și cu oricine ar fi vorbit.

Dacă îți place recenzia cărții LA SUD DE GRANIȚĂ LA VEST DE SOARE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Haruki Murakami

Cu toate acestea, reușește să își facă o prietenă bună, la fel ca el, o fată singură la părinți, Shimamoto, cu care petrece timpul în cea mai pură armonie.

Cei doi stau împreună după amiezele, ascultând muzică bună din colecția de viniluri a tatălui ei și se simt extraordinar. 

Într-o zi însă familia lui este nevoită să plece și astfel cei doi prieteni dragi pierd legătura

În prezent, Hajime are vreo 30 de ani. Și după o perioadă de pierdere de sine, este în sfârșit fericit alături de o soție bună și de cele două fiice. În plus, și-a găsit pasiunea în conducerea unui bar de jazz de succes.

Aici va reapărea Shimamoto într-o bună zi. Și îi va da lumea aparent fericită și împlinită peste cap. Deși lui i s-a părut că a revăzut-o cândva în trecut și a urmărit-o, în final întâmplarea fiind foarte misterioasă și bizară, a trecut peste asta și și-a revenit la normal. Până acum.

Femeia este superbă, provocatoare, la fel de prietenoasă și în plus e învăluită într-o totală aură de taină. Astfel Hajime, care nu a încetat niciodată să o iubească și să tânjească după apropierea ei, chiar dacă inconștient, va risca totul pentru a fi cu ea.

El va reveni în trecut pentru a o cuceri, dar riscând tot ce a obținut în prezent. Iar finalul cu bruschețea lui te va lăsa cu gura căscată, la fel ca pe personajul principal masculin, neștiind ce te-a lovit.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA LA SUD DE GRANIȚĂ LA VEST DE SOARE CU REDUCERE DE PE:

Titlu: LA SUD DE GRANIȚĂ LA VEST DE SOARE
Autor: Haruki Murakami
An apariție : 2004
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 239
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 1607

Alte recenzii de la Haruki Murakami:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 5 ani, 1 lună, 25 zile și a scris până acum 418 articole. Se află pe poziția 5 din 44 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments