Recenzie ”În căutarea oii fantastice” de Haruki Murakami

de | dec. 7, 2021 | Fantezie, Literatură Contemporană, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎN CĂUTAREA OII FANTASTICE ARE REDUCERE PE:

Deși la prima vedere pare o lectură ciudățică, totuși acest roman conține o idee filozofică profundă. Murakami aduce aici răspunsuri la veșnicile întrebări hamletiene.  Această căutare a oii fantastice este de fapt căutarea sensului vieții sau a sinelui.

Este romanul care i-a adus faima scriitorului japonez. Scris în 8 volume, romanul se întinde pe o perioadă de 8 ani. Eroul central este un tânăr agent publicitar care primește de la un vechi prieten o fotografie. Aceasta reprezintă un peisaj muntos, pășuni și turme de oi. Părând la prima vedere doar un peisaj al naturii, tânărul va include această fotografie într-un articol publicitar. Din acest moment viața sa va lua o nouă întorsătură. Un personaj ciudat apare și îl obligă pe tânărul agent publicitar să plece în căutarea unei oi care apare în peisaj. Se pare că acea oaie are puteri supranaturale.

Cu o meticulozitate deosebită autorul despică în patru natura umană, substraturile ei. Accentul este pus aici pe emoții și sentimente. Abia după ce termini cartea realizezi că nu cunoști nimic despre aspectul fizic al personajului central, nici măcar nu are un nume. În schimb, îi cunoști atât de bine latura emoțională. Ajungi chiar la un moment dat să te autodescoperi în figura naratorului central.

E straniu să-ți privești propria viață ca pe viața altcuiva. Aproape că îți vine să crezi că un asemenea individ nu există.

Dacă îți place recenzia cărții ÎN CĂUTAREA OII FANTASTICE, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Haruki Murakami

Unul din mesajele centrale ale romanului este: apreciază ceea ce ai! Într-adevăr, cu toții avem lucruri de pierdut. Partea proastă este că nu apreciem mereu ce avem. Adevărata valoarea a unui lucru este cunoscută o dată cu pierderea sa.

Iar deznodământul vine să ne convingă de faptul că asemeni animalelor care se lăsă conduse de instincte, la fel și noi oamenii ne lăsăm conduși de către propriile slăbiciuni.

Slăbiciunea ne roade pe dinăuntru, ca o cangrenă… În fine, așa e slăbiciunea umană, ca o boală ereditară. Chiar dacă ești conștient de ea, nu-ți stă în putere să te vindeci. Și nici nu dispare cat ai bate din palme, și se înrăutățește pe măsură ce trece timpul.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎN CĂUTAREA OII FANTASTICE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: ÎN CĂUTAREA OII FANTASTICE
Autor: Haruki Murakami
An apariție : 2011
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 324
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 530

Alte recenzii de la Haruki Murakami:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 470 zile și a scris până acum 210 articole. Se află pe poziția 6 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments